Oogsttuin de Plukheyde
Bestel in oogsttuin de Plukheyde

Groenten, kruiden en kleinfruit bestellen


Als deelnemer van de Plukheyde krijg je iedere week toegang tot het actueel assortiment plukrijpe seizoensproducten. Bestellen kan doorlopend, behalve tussen vrijdag 21 en zaterdag 12 uur. Dan plaatst boer Koen immers het aanbod voor de komende week online.

Kies hieronder voor het basispakket en laat je verrassen door de boer of kies voor het basispakket aangevuld met zelf te bepalen extra’s of stel volledig zelf je pakket samen. Het basispakket kan 1x/week worden besteld, zelf samengestelde pakketten kunnen 2x/week worden besteld.


Basispakketten

Basispakket

We zijn week 30 (wk 30 div 21 tem 27 juli) en het blijft hoogzomer! En ook al kan ik water bijgeven op de akker, het is behoorlijk kiezen waar eerst en makkelijk is anders! Toch blijft het aanbod uitbreiden met deze week ook paprika, uien én drie absolute nieuwkomers: Nieuw-Zeelandse spinazie, Purple Teepee boontjes en rania aubergine. Deze week starten we ook met een vrij aanbod van tomaten al zijn nog niet alle soorten plukklaar en breidt het aanbod daarvan de komende weken nog stelselmatig uit.

Concept van het basispakket de Plukheyde: een 6 tot 7 diverse groentjes waarvan ik de hoeveelheid in jouw pakket zal matchen met het aantal personen dat hoort bij jouw specifieke inschrijving. Eén portie ervan aanduiden is dus voldoende en als je bv met 2 volwassenen en 1 kindje inschreef geef ik zo'n 5à600 gr purple tepe boontjes mee alsook één witte kool of ... doel is voldoende van elke groente voor jouw gezin.

Wil je naast de (deze wk30) 7 groentjes + vroege aardappel nog extra's bestellen van iets dat niet in je pakket zit, dan mag dat gerust. Klick voor die producten wél het aantal specifiek gewenste porties aan !

Welke 7 groenten (3 slasoortjes = samen 1 ervan) zitter er zeker in je basispakket deze week (wk30): Purple Teepee boontjes, mix van yellow boy en andine cornue vleestomaten, groene romeinse sla, mosterdsla en rucola, worteltjes, warmoes, paprika en komkommer. Bovendien voeg ik standaard ook de juiste hoeveelheid vroege aardappelen (Frieslander) toe om er minstens één maal van te kunnen genieten deze week.

Opmerking de foto bij dit artikel is niet exact, maar wel representatief voor een normaal lenteaanbod en is genomen begin mei 2017.

Koolgroenten

bloemkool classic

Dankzij beregening en ondanks de schade door de koolgalmug (zie nieuwsbericht wk26) zijn er deze week (wk29) opnieuw bloemkolen in het aanbod. Het was dan ook een partij van bijna 300stuks, waarvan er toch zowat de helft gedwongen (geen koolvorming) op het veld moeten blijven...

bloemkool groen

Nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
De eerste exemplaren worden verwacht in de late zomer.

Momenteel niet beschikbaar

bloemkool oranje

Nog een 6tal stuks van deze speciale soort van de Wriemeling (Herent) beschikbaar. Daarna is het wachten tot volgend jaar, maar er komen dit seizoen natuurlijk nog andere koolsoorten langs!

Momenteel niet beschikbaar

bloemkool paars

Was vorige week onvoldoende gedikt om iedereen te beleveren die bestelde.
Er zijn nog een 5tal exemplaren die in principe al besteld waren voor vorige week vrijdag.
Ik stel voor dat zij die toen bestelden dit opnieuw doen, tegen maandagavond en dat de anderen wachten tot dan.
Blijft er dan nog stock, dan kan iedereen die aanklikken.
Speciale bloemkoolsoort waarvan het plantgoed komt via de Wriemeling te Herent, maar geteeld op de Plukheyde. Voor wat betreft smaak, blijven ze ook voor mij een verassing, maar ik hoorde goeie dingen van zij die ermee aan de slag gingen :)

Momenteel niet beschikbaar

boerenkool

Deze week (wk19) is het de allerlaatste week dat ik van deze 'doorwinterde' planten nog een beperkt aanbod van kleine krulbladeren kan plukken.
Boerenkool is eigenlijk een typische herfst en vooral ook wintergroente die nog beter wordt na de eerste vorst die de natuurlijk beschikbare suikers beter helpt vrij stellen bij het klaar maken. Die vorst hebben ze gehad, zou dus zeker oké moeten zijn :)

Momenteel niet beschikbaar

boerenkool paars

Nieuw te verwachten in het winteraanbod van de Plukheyde.
Een paarse variant van zijn groene klassieke broertje. Afwachten wat jullie van de smaak vinden!

Momenteel niet beschikbaar

broccoli

Deze week (wk29) kan ik zoals ook vorige week nog beperkt broccoli aanbieden door de zijscheutroosjes van de laatste reeks die nu nagroeien (zie foto) samen te plukken tot een volwaardig boeketje.
Broccoli zou regelmatig moeten terugkomen in ons aanbod, maar de genoemde ziekte zit alvast in twee opeenvolgende plantingen, dus moet ik daar op dit moment toch een serieuze kanttekening bij maken!

Momenteel niet beschikbaar

broccoli santee

Met de opkomende okselscheuten van deze speciale broccolisoort kan ik deze week (wk21) nog een 5tal porties plukken.
Ik stel dan ook voor dat je enerzijds kiest voor een bloemkool of koolrabi of broccoli santé en daarnaast spinazie, warmoes of peultjes/doperwten naast de beschikbare sla, kruiden en aardbeien. (zie nieuwsitem op de homepagina alsook de zaterdag nieuwsbrief voor achtergrond)
Het is een echte delicatesse die een totaal andere 'kool' vormt dan zijn klassieke broertje, het is eigenlijk meer een boeketje broccolitoefjes dat je mag verwachten.

Momenteel niet beschikbaar

chinese kool

Deze week (wk29) net zoals de vorige mooi gevuld en frisgroen! Door hun leeftijd zijn het wel erg stevige/grote jongens geworden...
Geen 'open' koolsoort en gelukkig niet aangetast door de koolgalmug (zie nieuwsbericht vorige week), maar als je er een kiest, dan graag geen andere koolgroente dan raapjes om het beschikbare koolaanbod eerlijk te kunnen verdelen.
De gaatjes in de buitenste bladeren komen er door wraat van aardvlooien, maar die zijn verder niet zo erg. Ze werden geplant door een van onze deelneemsters, Yora. Geniet er van in je wok!

koolraap

Nu, wk2 2018, nog een 12 porties beschikbaar op het veld.
Echt herfst- en winterproduct, voor mij ook onbekend terrein, maar op de groentewijzer vond ik deze info: 'Van de onooglijke maar lekkere koolraap eten we de dikke wortel, die erg rijk is aan vitamine C en daarom wel bekend staat als 'de citroen van het noorden'. Deze caloriearme wortelgroente is ook een goede vochtafdrijver.' Er staan ook meerdere recepten en je bereikt de groentewijzer via onze blog!

Momenteel niet beschikbaar

koolraap rutabaga

Nieuw te verwachten in het winteraanbod van de Plukheyde.
Koolraap bleek best een ontdekking in het assortiment vorig seizoen en daarom deze variëteit met paarse kraag en die als extra goed bewaarbaar staat aangestipt erbij genomen.

Momenteel niet beschikbaar

koolrabi paars

Deze week (wk29) zijn er opnieuw enkele beschikbaar van een nieuwe planting. Door de droogte wel onregelmatig gegroeid, dus niet onbeperkt!

Momenteel niet beschikbaar

koolrabi wit

Deze week (wk29) nog een 10tal exemplaren beschikbaar.
Geen 'open' koolsoort en gelukkig niet aangetast door de koolgalmug (zie nieuwsitem wk26).
Koolrabi is een heeeel gezonde en ook lekkere groente, zoek maar es op of gewoon bestellen, maar als je er een kiest, dan graag geen andere koolgroente behalve raapjes om het beschikbare koolaanbod eerlijk te kunnen verdelen!

palmkool

Allerlaatste week in ons aanbod, want de planten die al in augustus '17 werden geplant en vanaf wk40 in productie zijn, bloeien nu volop en hebben maar enkele 10tallen eetbare bladeren meer...
Voor zij die het niet kennen, ik heb dankzij Lea op de foto hiernaast een inspirerend tekstje kunnen toevoegen én zowel zij als deelnemer Tom lieten me weten dat het ook 'echt lekker' was.

Momenteel niet beschikbaar

raap classic

Al enkele weken opnieuw in ons aanbod, wel niet super groot mede door het schrale/droge weer. Dankzij de begin juli opgestarte beregening verwacht ik ze wel terug frisser. Raapjes zijn ook een koolsoort, maar gelukkig geen 'open' variëteit en niet aangetast door de koolgalmug (zie nieuwsitem vorige week). De gaatjes komen van de wraat van aardvlooien, ook die remmen de groei wat, maar zijn verder niet zo erg.
Ze komen uit een nieuwe planting door deelnemers (van de hand van Raf) op OLH-hemelvaart en zijn nu (wk27) net zoals vorige week ideaal! Smullen van eigen werk, het kan bij de Plukheyde !

De gewone keukenraap heeft een roodachtige kraag en witte neus. Lekker ouderwets van smaak voor de liefhebber...

raap geel

Sinds week26 (op)nieuw in het aanbod, maar enigszins beperkt. De oorzaak is de droge/schrale junimaand, maar door de recent gestarte beregening benen ze hopelijk wat bij.
Geplant door deelnemer Raf, samen met z'n classic meiraap broertje, maar de gele is een tragere groeier en dus nu pas plukklaar. Verder net zoals de classic niet super dik, mede door het droge weer én de aardvlooien. Ze zullen normaal gezien toch smaken denk ik :)

raap wit

Nieuw in het aanbod van de Plukheyde dit jaar, er restten nog 15 porties op de akker deze week (wk15).
Benieuwd naar jullie reactie :)

Momenteel niet beschikbaar

rammenas blauer herbst und winter

Vorige week de allerlaatste 10 stuks geoogst en elders op de akker ingegraven.
Nu dus de laatste kans en dan zullen ze er in het late najaar pas opnieuw zijn.
Was ook voor mij een minder bekende groente, maar geproefd en pittig oké bevonden in stoofschotels bv in samengang met raapjes, maar ook als smaakmaker in soep of gewoon vers geraspt in slaatjes.

Momenteel niet beschikbaar

rammenas daikon green meat

Nieuw te verwachten in het herfstaanbod van de Plukheyde!
Zaad gekocht in Frankrijk, zou een zachte suikerachtige smaak hebben.

Momenteel niet beschikbaar

rammenas daikon red meat

Nieuw te verwachten in het herfstaanbod van de Plukheyde!
Zaad gekocht in Frankrijk, zou een 'extraordinaire' smaak hebben, ziet er alvast fantastisch uit vind ik!

Momenteel niet beschikbaar

rammenas zwart

De allerlaatste stuks die 3w terug werden geoogst en elders op de akker zijn ingegraven komen nu in het aanbod.
Je laatste kans dus voor ze er in het late najaar pas opnieuw zijn.
Was ook voor mij een minder bekende groente, maar geproefd en pittig oké bevonden in stoofschotels bv in samengang met raapjes, maar ook als smaakmaker in soep of gewoon vers geraspt in slaatjes.

Momenteel niet beschikbaar

rode kool

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde. We bieden deze klassieker zowel in de zomer, maar natuurlijk vooral in de winter aan. De soort die nu groeit levert alvast 'frisrood' materiaal dat bijvoorbeeld perfect is om fijn te snijden en dan te marineren in appelsiensap! Mmmmmm

Momenteel niet beschikbaar

romanesco

Vorige week massaal besteld en dus zijn er deze week van de plantserie van 140 stuks nog slechts een 25tal over. Als je er bestelt, dan geen broccoli, koolrabi of spitskool aub.

Deze lichting heeft in de erg warme meimaand iets te weinig blad kunnen ontwikkelen en is door het schrale weer van de afgelopen weken daarom wat onbeschermd geweest voor de zon. Dit zorgt voor een wat geelroze kleur en meer tussenblaadjes, maar ik heb ze zelf geproefd en lekker bevonden!

Romanesco is een zacht, maar erg karaktervol smaakalternatief voor bloemkool en/of broccoli... Vorig seizoen moeilijk op gang gekomen door de droogte, maar uiteindelijk bij latere teelten wel één van de toppers in het Plukheyde aanbod die ik voor dit seizoen zo ruim mogelijk zal proberen aanbieden.

Momenteel niet beschikbaar

savooi classic

De laatste 10 exemplaren van deze typische wintergroente!
Als je er al hebt kunnen bestellen de vorige weken, laat dan misschien de keuze voor een aantal nieuwe deelnemers die nog niet de kans hadden, want daarna is het wachten tot september !
De kooltjes waren onvoldoende gedikt voor de winter, maar ze zijn ondanks de koude februari en maart toch nog mooi geworden.

Momenteel niet beschikbaar

savooi de pontoise

Nieuw te verwachten in het winteraanbod van de Plukheyde!
Ook dit zaad werd aangekocht in Frankrijk en ik ben zelf ook benieuwd naar de teelt en smaak van deze mooie roodpaarse savooiachtige...

Momenteel niet beschikbaar

savooi deadon

Nieuw te verwachten in het winteraanbod van de Plukheyde!
Zaad gekocht in Frankrijk, ben zelf benieuwd naar de smaak van deze lichtpaarse witte koolachtige...

Momenteel niet beschikbaar

spitskool paars

De eerste planting is pas voorzien in het late voorjaar. Het is een tragere groeier dan zijn witte broertje die ik dan ook pas vanaf augustus verwacht.
Aparte en erg mooie groente waarvan ik vorig seizoen nog een exemplaar meegaf aan een (West-Vlaamse !) studente voedingstechnologie die een herbarium moest maken van vergeten groenten :)

Momenteel niet beschikbaar

spitskool wit

Er restten nog 2 mooie exemplaren van deze lekkere en malse voorjaarsgroente op het veld. De eenmalige regenval eind mei in combinatie met de warme temperaturen van de afgelopen weken hebben er immers jammer genoeg voor dat een 20tal exemplaren volledig zijn opengebarsten op het veld. Deze zijn jammer genoeg niet meer bruikbaar... Als jij ze bestelt, dan graag geen broccoli, romanesco of koolrabi deze week.
De ervaring leert me dat fijn versnijden, blancheren en vervolgens aanstoven in voldoende boter met nootmuskaat een overheerlijk resultaat geeft.

Momenteel niet beschikbaar

spruitjes classic

Ik vind mijn spruitplanten ongelooflijk: ik dacht dat er vorige week nog maximaal 5 kg zou afkomen, het werden er 8 en er hangen er uiteindelijk nog es zoveel op denk ik :)
Deze week (wk15) dus de allerlaatste kans om van deze winterklassieker te kunnen genieten voor ze er terug zullen zijn in september!
In totaal werden er de voorbije winter dan zo'n 225kg spruitjes verdeeld :)

Momenteel niet beschikbaar

flowersprouts

Nieuw te verwachten in het winteraanbod van de Plukheyde!
Een krullige variant van de klassieke spruitjes door kruising met boerenkool. Ik leerde ze kennen via CSA collega's.

Spannend hoe de teelt zal verlopen en ook hoe ze zullen smaken!

Momenteel niet beschikbaar

witte kool

(op)Nieuw en voor het eerst dit oogstseizoen in het aanbod van de Plukheyde.
Het is een speciale zomervariëteit die anders dan de wintersoort snel lekker mals wordt. Hoeft zeker niet met witte saus gegeten te worden, is net zoals spitskool ook heel lekker gestoofd met wat nootmuskaat!

Momenteel niet beschikbaar

Bladgroenten

andijvie

Al even (op)nieuw beschikbaar en deze week (wk30) voldoende gegroeid tot een normale grootte.
Lekker zomers frisgroen, bv. in een zomerse puree fijngehakt en ongekookt verwerkt samen met een scheutje azijn, sjalot en een zachtgekookt eitje ... al is er ook de klassieker om andijvi goed uitgelekt/gedrukt na blancheren fijngehakt te serveren in witte saus, beetje bitterzoet, mmmmm!!

andijvie krul

Al een maandje opnieuw beschikbaar. Jammer genoeg heeft de vrij strenge nachtvorst vorige week heel wat planten beschadigd. Nog een 5tal stuks beschikbaar denk ik.

Momenteel niet beschikbaar

knolselder

Deze lekkere groente begint jammer genoeg uitgeput te raken. Ik had me wel misteld vorige week, na check blijken er nog een 10tal stuks extra op de akker te staan! Wel minder dik dan ik algemeen had verwacht. Hoofdoorzaak: te weinig water tijdens het groeiseizoen...

Momenteel niet beschikbaar

peterselie

Een klassieke smaakmaker naast de bladpeterselie in ons assortiment. De plantjes die nu geplukt worden zijn nog relatief klein (eerst bijna 'weggeschroeid' in de hitte), maar zeker oké...

peterselie blad

Gekende smaakmaker naast de krulpeterselie, ondertussen een normale grootte en ondanks de droogte mooi frisgroen
Steeds 1 blokje per portie.
Zit boordevol vitamine C, per gewichtseenheid zelfs meer dan in appelsienen! Smakelijk!!

postelein

Zomers broertje van de winterpostelein, maar toch echt anders van smaak en uitzicht. Ondanks een relatief nieuwe planting en de droogte, zijn deze planten stevig doorgegroeid! Hun blaadjes zijn vlezig met bijna wasachtig, krokant blad, vermoedelijk doen ze het daarom ook goed in het hete weer. Een echte opfrisser van je zomers slaatje!
Een portie = 1 blokje dat iedere week weer iets groter zal zijn.

roodlof fiero

Helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde. Is een typisch najaarsproduct en ik voorzie zo dra beschikbaar tegen dan meer info en een foto.

Momenteel niet beschikbaar

roodlof rubro

Roodlof of radicchio is in principe een echte najaars- en winterspecialiteit. In de koepels staat nog een planting van oktober vorig jaar die niet echt wou dikken; De eerste tomaten, komkommers en paprika's zijn echter toegekomen en moeten in de grond. Ik ga ze dus oogsten voor wie wil, maar verwacht niet het mooie bolletje van hiernaast op foto. Wel paars-rode kropjes die te mooi en lekker zullen zijn om ze niet aan te bieden...

Momenteel niet beschikbaar

roodlof variegata

Plukheyde. Is een typisch najaarsproduct en ik voorzie zo dra beschikbaar tegen dan meer info en een foto.

Momenteel niet beschikbaar

selder groen

(op)Nieuw en sinds vorige week (wk29) voor het eerst dit oogstseizoen in het aanbod van de Plukheyde!
Net iets later dan de mosselen waarvan het seizoen al even gestart is en waarmee hij natuurlijk fantastisch combineert, of in je soep, of ...

selder wit

Sinds november zijn er ruim 100 porties aan de man gebracht. Van de originele planting van 150 stuks zijn er nu nog 6tal porties beschikbaar.
Zoals ik vorige week al schreef hebben de planten wel afgezien van het koudere en nattere weer in december, waardoor ik de buitenste stengels moet verwijderen. De frisgroene kern die blijft is uiteraard kleiner...

Momenteel niet beschikbaar

sla asian mix

Van deze serie plukken we nu de derde week en deze slasoortjes blijven ondanks de hitte en droogte toch goed doorgroeien, maar ook nog frisgroen. Bijgevolg zijn ze nu in wk30 al behoorlijk groot, maar ze kunnen zeker nog de nodige pit in je slaatjes brengen!
1 portie asian mix = één blok(je :) met een mix aan pittige slavariëteitjes die bv. perfect combineren met een krop- of eikenbladsla, postelein en rucola!

sla baby leaf

Deze week zijn er nog enkele blokjes die kwalitatief nog oké zijn. Er kan wel al een droog/bruin blaadje in zitten omdat ze eigenlijk al iets te lang staan.
Elk blokje bevat een mix aan niet pittige, maar smaakvolle en kleurrijke slavariëteitjes die perfect combineren met meer pittige slaatjes zoals landkers, asian mix, mosterdsla, ...!
Let op: één portie = 1 blokje, da's goed voor sla voor 1persoon als je mixt met veldsla, winterpostelijn, asian mix frills of rucola, mooi vol, maar toch niet te vergelijken in volume met een kropsla !!

Momenteel niet beschikbaar

sla batavia groen

Er restten nog 5 stuks op de akker.
Geplant half mei en samen met z'n rode broertje es een meer krokante slavariëteit in ons aanbod.

Momenteel niet beschikbaar

sla batavia rood

Er restten nog een 20tal kleine stuks op de akker die ik per twee kan aanbieden als één 'grote'.
Geplant half mei en samen met z'n groene broertje es een meer krokante slavariëteit in ons aanbod.

Momenteel niet beschikbaar

sla eikenblad groen

De slatopper van vorig oogstseizoen!
Deze week (wk27) zijn er nog een 25tal grote 'frisgroene' exemplaren.
Let op, door het watertekort in juni is mijn volgende slaplanting wat verlaat en het totaal aantal plukklare grote sla's is momenteel net groot genoeg om er voor iedere deelnemer één groene of rode beschikbaar te hebben. Beperk je bestelling deze week dus graag tot één eikenbladsla!
Net omdat ze zo populair blijken beloofde ik dat ze regelmatig zullen terugkeren in het aanbod en dat lukt voorlopig best, al zullen ze nadien enkele weken afwezig zijn.

Momenteel niet beschikbaar

sla eikenblad hussarde

Vorige week (wk22) helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde en deze week nog vrij beschikbaar!
Een roodgroen blinkende en lekker doorsmakende eikenbladsla met breed gelobd blad. Proeven maar!

Momenteel niet beschikbaar

sla eikenblad rood

Deze week (wk27) zijn er nog een 60tal grote 'frisrode' exemplaren.
Let op, door het watertekort in juni is mijn volgende slaplanting wat verlaat en het totaal aantal plukklare grote sla's is momenteel net groot genoeg om er voor iedere deelnemer één groene of rode beschikbaar te hebben. Beperk je bestelling deze week dus graag tot één eikenbladsla!
Net omdat ze zo populair blijken beloofde ik dat ze regelmatig zullen terugkeren in het aanbod en dat lukt voorlopig best, al zullen ze nadien enkele weken afwezig zijn.

Momenteel niet beschikbaar

sla Golden Frills

Een goudgeel mosterdslasoortje, lekker pittig om te mixen dus! Bloeit momenteel (wk22) wel, maar ook de bloemetjes kan je eten of gebruiken voor versiering :)

Momenteel niet beschikbaar

sla ijsberg

Deze week (wk30) plukken we de 2e maal van een nieuwe planting. Mooie frisgroene bolletjes dus!
Makkelijk bewaarbaar en lekker fris voor het warme weer dat nu toch al een tijdje aanhoudt.

sla krop groen

Er restten nog een 8tal stuks van de planting waaruit we de laatste twee weken plukken. Het formaat is normaal.

sla krop rood

We plukken momenteel uit een serie van dezelfde leeftijd als z'n groene broertje. Rode kropsla is echter een iets tragere groeier, zeker in de droogte en daarom nu pas 'gekropt'.

sla romeinse groen

Deze week (wk30) (op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde. Het is een soort van een andere leverancier die een pak groter is dan de laatst beschikbare.
Romeinse sla groeit een beetje in de vorm van een witloofkrop, maar iets minder vast en in dit geval groen en vrij groot.
Ze zijn wel lekker krokant en je kan ze bv ideaal gebruiken op een smos of mixen met meer gekende klassieke slasoortjes.

sla romeinse rood

(op)Nieuw in assortiment van de Plukheyde!
Romeinse sla groeit een beetje in de vorm van een witloofkrop, maar iets minder vast en in dit geval rood en niet echt groot.
Ze zijn lekker krokant en je kan ze bv ideaal gebruiken op een smos of mixen met meer gekende klassieke slasoortjes.

Momenteel niet beschikbaar

sla veldsla

De allerlaatste 15 blokjes voor dit voorjaar kan je deze week (wk20) nog bestellen.
Komt uiteraard terug in het late najaar!
Ideaal om te mixen met andere mini slavariëteiten zoals babyleaf, winterpostelein, asian mix of rucola :)
Veldsla bevat extra veel Mg volgens mijn apotheker! Goed dus om de wintermoeheid te lijf te gaan !

Momenteel niet beschikbaar

spinazie

(op)Nieuw in het aanbod, maar eigenlijk een week later dan verwacht én vooral, door de droogte + relatieve hitte en het feit dat ik pas een 10tal dagen ben kunnen beginnen beregenen, zijn de planten al aan het doorschieten. Dat wil zeggen dat ik er enkel deze week en dan nog niet onbeperkt van zal kunnen plukken vrees ik. Ik doe mijn best om er zoveel mogelijk af te halen!

Momenteel niet beschikbaar

spinazie Nieuw-Zeelandse

Een absolute nieuwkomer op de Plukheyde. Voor mij ook een onbekende naar smaak toe, maar verwacht je aan ranken met kleine blaadjes die verder wel lijken op die van klassieke spinazie. Het is echter een winterharde soort die bovendien minder makkelijk doorschiet in het huidige warme/hete weer. Meteen de hoofdreden waarom ik ze geplant heb voor de zomer en maar goed ook, want zomeren doet het ...
Het aantal beschikbare porties is nog relatief klein, ook omdat ik nog moet inschatten wat ik juist kan oogsten (ook voor mij is het even wennen !)

suikerbrood

Laatste 4 stuks.
Sinds week 44 in het aanbod en lekker bevonden door heel wat deelnemers! Langzaam maar zeker daalt ook hier de stock. Niet te lang meer wachten om te proberen dus!

Momenteel niet beschikbaar

suikermais

Ook hiervan deze week (wk50) de allerlaatste 15 porties voor dit groeiseizoen. De vogels hebben immers ontdekt dat de kolven ondertussen mooi rijp en extra zoet zijn! Het blijven ook ondanks de koude nachten frisgele en zachte korrels :)

Momenteel niet beschikbaar

suikermais wit

Een speciale variant die ik als nieuwigheid tegen kwam in het assortiment van een Franse zaadleverancier waar ik dit jaar ook ben beginnen afnemen.
Wordt pas @sept-okt verwacht, maar ik ben wel benieuwd :)

Momenteel niet beschikbaar

snijselder

De laatste week in ons aanbod, want nog maar een 10tal plantjes beschikbaar en bovendien is er nu ook mooie groene selder voor je soepen of mosselen of ...
Let wel op, de smaak is in vergelijking tot die van groene selder erg krachtig, maar het is dus een goed alternatief voor wat pit in bv. je soepen. Eén portie zal zoals op de foto hiernaast (gevonden op internet) niet groter, maar wel veel 'bossiger' zijn.

tatsoi

Het kleine, minder gekende broertje van paksoi dat vooral toch anders smaakt én gebruikt wordt. Je kan het bijna zien als een es iets anders alternatief voor spinazie, jammer genoeg sterk opgeschoten door een 'foutje vd boer' immers een beetje te optimistisch geplant in de winter en met de warmte in april zijn de planten in bloei gegaan.

Momenteel niet beschikbaar

Vruchtgroenten buiten

augurk

Was vorige week helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde en is ondertussen toch al wat productiever. Ik verwacht een 12tal plukklare stuks deze week (wk30).
Fijngesneden zeer fris in slaatjes, kan ook opgelegd worden in azijn, peper, zout, chiliblokje, en mosterdzaadjes.

butternut

Bij de opkuis van het veld het allerlaatste exemplaar van deze variëteit 'gevonden'.
Er zat wel een 'wonde' in, maar laat je dat niet tegenhouden hem te bestellen.

Momenteel niet beschikbaar

cucamelon

ook wel muizenmeloentje genoemd, kleine fruitige en frisse hap tussendoor of in slaatjes

Momenteel niet beschikbaar

courgette lang groen

We zijn in juli en de courgetteplanten zijn op kruissnelheid gekomen. Ik verwacht de komende weken steeds ruim 50 tot 80 stuks productie van de lange groene, naast de andere beschikbare vormen en kleuren!
De klassieke lange groene was vorig jaar bij uitstek het meest populair en daarvan staan er dan ook 5 tot 6x meer planten dan van de andere. Hopelijk matcht dat met jullie smaak voor dit jaar :)

courgette lang geel

We zijn in juli en de courgetteplanten zijn op kruissnelheid. Ik verwacht de komende weken steeds ruim 15 stuks productie van de lange gele, naast de andere beschikbare vormen en kleuren!
De lange gele is iets vaster en iets sterker van smaak dan z"n groene broertje waarvan er dus 5 tot 6x meer staan omdat die vorig jaar bij uitstek het meest populair was. Hopelijk matcht dat met jullie smaak voor dit jaar :)

courgette lang wit

We zijn in juli en de courgetteplanten zijn op kruissnelheid. Ik verwacht de komende weken steeds ruim 15 stuks productie van de lange witte, naast de andere beschikbare vormen en kleuren!
De lange witte is gemiddeld echt wel lang, verder vergelijkbaar in smaak met de klassieke groene, maar zeker wel mooi als kleurvariatie. Van deze witte staan er 5 tot 6x minder dan van de groene omdat die vorig jaar bij uitstek het meest populair was. Hopelijk matcht dat met jullie smaak voor dit jaar :)

courgette rond geel

Deze variëteit maakt mooie ronde bolcourgettes, ideaal om op te vullen bv. Ik verwacht er de komende weken steeds 10 tot 15 stuks productie, naast de andere beschikbare vormen en kleuren!
De ronde gele is iets vaster en iets sterker van smaak dan de klassieke groene lange. Er staan er ongeveer 5x minder dan van de lange groene omdat die vorig jaar bij uitstek het meest populair was. Hopelijk matcht dat met jullie smaak voor dit jaar :)

courgette rond groen

Deze variëteit maakt mooie ronde bolcourgettes, ideaal om op te vullen bv. Ik verwacht er de komende weken steeds een 10tal stuks productie, naast de andere beschikbare vormen en kleuren!
De ronde groene is net zoals z'n gele zusje ideaal om bv op te vullen met couscous, gehakt, ... Er staan er ongeveer 6x minder dan van de lange groene omdat die vorig jaar bij uitstek het meest populair was. Hopelijk matcht dat met jullie smaak voor dit jaar :)

meloen cavallon

helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde
Pas verwacht vanaf de late zomer. Meer info plus foto volgen zodra beschikbaar

Momenteel niet beschikbaar

komkommer mini akito of arola

Sinds enkele weken helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde en nu 'massaal' beschikbaar!
Deze oosterse mini-komkommersoortjes zijn buiten geplant en groeien daardoor trager. Daardoor zijn ze vaster van structuur, maar zeker zo lekker. Het lijken door hun bobbels en haartjes op de schil bovendien wel augurkjes, maar het zijn wel degelijk héél smaakvolle, sappig frisse en kleine komkommers voor al je slaatjes en smosjes ...

patisson geel

Ik was er verkeerd van overtuigd dat ik deze klassieker als variatie op pompoen had geplant. Niet dus, maar wél geplant en beschikbaar is de butternut, zie verder!

Momenteel niet beschikbaar

patisson wit

Helmaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
Wordt wel pas verwacht in het najaar, meer info tegen dan.

Momenteel niet beschikbaar

pompoen classic

Bij de opkuis van het veld het allerlaatste echt mini exemplaartje 'gevonden'.
Zeker niet groot genoeg om alleen klaar te maken, kan wel lekker zijn in combinatie met andere stoof- of soepgroenten...

Momenteel niet beschikbaar

pompoen groen

Bij de opkuis van het veld de allerlaatste 2 exemplaren van deze variëteit 'gevonden'.
Groene variant van de klassieke oranje pompoen. Zelfde soort, andere variëteit, gelijke eigenschappen !
Er zijn nog een 5tal stuks beschikbaar, zal ik volgend seizoen gewoon meer van aanplanten...

Momenteel niet beschikbaar

pompoen blauw

Bij de opkuis van het veld het allerlaatste exemplaar van deze speciale variëteit 'gevonden'.
Ondertussen liet deelnemer Isabelle me weten dat het een heel lekkere soort was voor de oven. Ze hebben wel een hardere schil, vmdl ook de reden waarom ze beter zouden bewaren volgens wat m'n plantgoedleverancier al liet weten...

Momenteel niet beschikbaar

pompoen spaghetti

helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde
Pas verwacht vanaf de late zomer. Meer info plus foto volgen zodra beschikbaar

Momenteel niet beschikbaar

watermeloen

Geloof het of niet, maar er zijn nog 3 mooie stuks beschikbaar deze week (wk46)! Laatste kans voor dit oogstseizoen...
Ik had ze geplant op zwarte antiworteldoek en stond zelf verbaasd van de productiviteit én zoetheid die onze kwakkelzomer opleverde. De grootste exemplaren wegen zeker meer dan 8kg!
Ik snij de vruchten op het afhaalpunt in gelijke schijven waarvan één schijf gelijk is aan één portie. Lekker zoet, fris en fruitig!

Momenteel niet beschikbaar

Wortelgroenten

haverwortel

Van de wortels die ik vorige week oogstte zitten er nog 10 porties op een nieuwe plaats ingegraven op de akker.
Voor wie wil kan het dus nog deze week.
Het is een wortel bewaargroente die na het verdikt van de evaluatievergadering vorig jaar uit het aanbod zal verdwijnen en op de plaats waar ze staan moet de akker klaargemaakt worden voor het poten van de aardappelen.
Voor de nieuwe deelnemers dus de laatste kans deze toch wel aparte groente misschien es te proberen?

Heb ik in maart eindelijk zelf in ons gezin es klaar kunnen maken en persoonlijk vind ik haverwortel meer karakter hebben dan schorseneer, maar wel niet erg makkelijk schoon te maken ...

Momenteel niet beschikbaar

pastinaak

zowel geschikt in stoofschotels als rauw

Momenteel niet beschikbaar

schorseneer

Van de wortels die ik vorige week oogstte zitten er nog 10 porties op een nieuwe plaats ingegraven op de akker.
Deze klassieker zal volgend winterseizoen anders dan de haverwortel wel terug in het assortiment zitten.

Momenteel niet beschikbaar

witloof

OPGELET !!!!
Enkel bestellen als je het vorige week vergat en dan UITERLIJK maandag 26 maart voor afhaling vrijdag 30 maart.
Samen met de laatste winterweek, is het immers de laatste maal dat witloof in het aanbod zit.

Deze heerlijke klassieker is er dan terug vanaf oktober!
de Plukheyde werkt hiervoor samen met Danny Schoevaerts en hij bezorgde me alvast de foto hiernaast. Danny is samen met vele andere 'doorwinterde' witloofboeren actief in onze regio, maar ik kan er maar met één samenwerken hé ...
Ik ga er van uit dat elke deelnemer over de beschikbaarheidsperiode van deze lekkere groente (van oktober tot maart) zo'n 4kg per persoon kan bestellen. We werken met porties van @250gr en je kan deze dus pp een 16tal of gemiddeld 2,5x per maand bestellen. We zullen dit nadien evalueren!

Momenteel niet beschikbaar

wortel specialiteit Oxhella

(op)Nieuw en voor het eerst plukklaar dit oogstseizoen! Nog niet super groot, maar zeker oké.
Deze wortelsoort is erg herkenbaar met z'n typisch konische vorm en ze heeft bovendien ook een stimulerende en aromatische smaak waardoor m'n zaadleverancier een topper beloofd! Het besteltempo vorig seizoen én de feedback van deelnemers beamen dit :)

wortel zomer Nantaise 2

Deze week (wk27) (op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
Het zijn worteltjes die ik zaaide in de koepels bij het begin van de lente. Het gaat dus nog over een beperkte hoeveelheid, want de beschikbare oppervlakte in de koepels was beperkt en de buitenseries die begin mei gezaaid zijn, laten met een groeiperiode van minimaal 100dagen toch nog even op zich wachten.
Ik zal nu alles oogsten wat beschikbaar is van onder koepel en eerlijk verdelen tussen allen wie er bestelt. Kies in die zin als je er wil minimaal 1 en maximaal het aantal porties ifv het aantal gezinsleden waarmee je als deelnemer bent ingeschreven. Ik zal gewoon het aantal beschikbare kg's delen door het aantal bestelde porties en het oogstaandeel waarop je dan recht hebt meedelen bij afhalen!

Momenteel niet beschikbaar

wortelpeterselie

smaak ligt tussen die van pastinaak, knolselder en peterselie.Wortelpeterselie bevat proteïnen, veel calcium, ijzer, caroteen en de vitaminen B2 en C.

Momenteel niet beschikbaar

Bol-, knol- en stengelgroenten

aardappel agila

Enkel nog deze week (wk47) in het aanbod voor deelnemers die hun aardappelaandeel nog niet konden afhalen op de akker.
Een betrouwbaar lekkere vastkokende aardappel :)
Langovaal, vlakogig, met een gele schil en geel vruchtvlees.

Momenteel niet beschikbaar

aardappel alouette

Enkel nog deze week (wk47) in het aanbod voor deelnemers die hun aardappelaandeel nog niet konden afhalen op de akker.
Aardappel met een rode schil, redelijk vast tot licht bloemig na koken en met een diepgele vleeskleur. De Alouette is prima geschikt om te koken en te bakken.

Momenteel niet beschikbaar

aardappel carolus

Enkel nog deze week (wk47) in het aanbod voor deelnemers die hun aardappelaandeel nog niet konden afhalen op de akker.
Carolus is net zoals de Alouette een middelvroege bloemig kokende aardappel met tweekleurige schil én ook erg lekker. Tenminste ik ben het eens met wat ik van m'n CSA collega's hoorde en dus ondertussen zelf proefde!

Momenteel niet beschikbaar

aardappel frieslander

(op)Nieuw en net zoals vorig jaar zijn de eerste vroege patatjes al sinds begin juli in het aanbod van de Plukheyde !
Frieslander is een van dé vroegste, maar tegelijk stevig en smaakvolle aardappelsoorten op de markt. Ze blijven zeker beschikbaar in ons assortiment tot september.
1 portie = 500 gr
De aardappel heeft een gladde schil en is na het koken lichtgeel van kleur. Super lekker gebakken in de pan met wat olijfolie en zout!!

aardappel vitabella

Vitabella werd net zoals de Agria op 28 oktober gerooid met hulp van de community en boerenpaarden!
Het is een smaakvolle vastkokende ovale consumptieaardappel die zeer lang bewaard kan worden.

Momenteel niet beschikbaar

ajuin geel

En jawel hoor, als je mosselen wil maken is er niet alleen groene selder, maar vanaf deze week (wk30) zijn er ook mooie verse boluien!
1 portie = 3 mooie uien.

ajuin rood

En jawel hoor, er zijn niet enkel gele, maar ook rode uien plukklaar vanaf deze week (wk30)! Erg lekker voor je zomerse slaatjes bv.
1 portie = 3 mooie uien.

ajuin wit

Ik dacht vorige week (wk39) de laatste te zullen leveren dit oogstseizoen, maar is er toch nog een beetje.
Ik heb er dit startjaar slechts beperkt kunnen planten, maar zal dat aantal normaal (te evalueren samen met jullie) volgend jaar opvoeren als ik meer plantgoed kan hebben!

Momenteel niet beschikbaar

biet chioggia

Vrij beschikbaar vanuit de 2e verse planting die deze week (wk30) net zoals vorige week echt mooie grote bietjes zullen geven.
Chioggia bietjes zijn een 'bijna vergeten', tweekleurige en vooral lekkere groente :)

biet geel

(op)Nieuw beschikbaar uit een verse planting. Deze keer net zoals z'n rode en rood-wit-gestreepte broertjes, nu wel mooie knolletjes!!

biet rood

Vrij beschikbaar vanuit een 2e verse planting en ondertussen mooi groot.
Voor het zeer lekker soepreceptje van één van onze deelnemers is het nu misschien wel wat warm, maar wel lekker fris om met zure yoghurt te serveren. Kan ook geraspt in slaatjes of geroosterd in de oven of in nog zoveel andere toepassingen.
Wel opletten met de rode natuurlijke moeilijk uitwasbare kleurstof...

biet wit

en ja hoor, bietjes zijn lekker en beschikbaar in (bijna) alle kleuren, ook wit (of was dat geen kleur?)

Momenteel niet beschikbaar

crosne

Japanse andoorn. Het is NIET nodig de Crosne-knolletjes te (laten) schillen, even schoonborstelen en afspoelen is echt voldoende. Crosne smaakt rauw, mooi-heel of eventueel geraspt, heerlijk in salades voor de prettige noot-achtige ‘bite’. Kort (niet langer dan 2 min.) koken, frituren, in boter bakken, frituren en roosteren, bijna alles kan!

Momenteel niet beschikbaar

look

plantgoed dit voorjaar was moeilijk te vinden, mogelijk pas volgend seizoen beschikbaar

Momenteel niet beschikbaar

oerprei

Een echt veelzijdige vergeten groente. In de keuken kun je oerprei bijna het hele jaar door op verschillende manieren benutten: de jonge preischeutjes in de herfst en tijdens de lente, de volgroeide prei in de voorzomer en de knolletjes in de nazomer. Oerprei, meer dan zomaar een curiosum, is beslist het proberen waard!

Momenteel niet beschikbaar

prei winter

Deze week (wk16) de allerlaatste 100 kleinere tot middelgrote planten van deze veelzijdige winterklassieker beschikbaar!
Voor het nieuwe oogstseizoen heb ik naast winter- ook zomer- en herfsprei plantgoed besteld waardoor deze klassieker normaal zal kunnen aangeboden worden van augustus tot en met april.

Momenteel niet beschikbaar

prei zomer

vroegere en minder dikke soorten van de winterklassieker

Momenteel niet beschikbaar

sjalot

Ik dacht vorige week (wk39) de laatste te zullen leveren dit oogstseizoen, maar is er toch nog een beetje.
Ik heb er dit startjaar slechts beperkt kunnen planten, maar zal dat aantal normaal (te evalueren samen met jullie) volgend jaar opvoeren als ik meer plantgoed kan hebben!

Momenteel niet beschikbaar

venkel

Sinds twee weken plukken we uit een nieuwe partij venkel. Ondertussen mooie frisgroene knollen ook omdat ik ze al kon beregenen. Zo kan ik ook iets langer bloeistengels vermijden in deze extreme weersomstandigheden!
Venkel is een zeer veelzijdige groente met een aparte frisse, anijsachtige smaak. Venkel werd heerlijk verwerkt in de vispapillot op ons oogstfeest (zie receptenbundel van a>z op onze blog online) en ook het receptje hiernaast is es iets totaal anders en voor mij één van de toppers die ik ooit at. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar als je daarin de appelcrumble vervangt door de nu ook beschikbare rabarber krijg je volgens mij ook iets lekker. De tomaatjes kan ik jammer genoeg nog niet leveren... Het volledige recept vinden jullie ook in onze blog op de website.

yacon

Vorige week (wk14) de laatste knollen van deze wintergroente geoogst!
Nu is het wachten tot oktober op deze speciale groente.
In totaal werd er ongeveer 200kg knollen verdeeld.
Yacon is een erg veelzijdige, lekkere en vooral ook gezonde groente. De suikers ervan vormen immers geen probleem voor diabetici, want worden pas in de dikke darm opgenomen én geven yacon een erg laag glycemische index.
Soep volgens het recept hiernaast konden jullie proeven in ons promostandje op de kerstmarkt en die bleek SUPER! Jij probeert het toch ook?

Momenteel niet beschikbaar

zoete bataat

Staat op het veld en op doek net naast de yacon en laat dat nu net er voor zorgen dat de oogst moeilijk verloopt! De opbrengst is met max 0,5kg per plant dan ook heel wat minder en ik krijg de doek niet snel genoeg verwijderd. Daarom heb ik het aanbod bataat voor deze week (wk47) beperkt :(

Momenteel niet beschikbaar

stengelui

Deze week nog 6 stuks beschikbaar van de buitenplanting die de afgelopen drie weken mooie plukklare planten gaven. Er zijn nieuwe geplant, maar door de droogte zal het jammer genoeg daarop nog wel even wachten zijn.
1 portie = 1 blokje en bevat een 3 tot 5 tal stengeltjes.
Lekker om te gebruiken in al je slaatjes.

Momenteel niet beschikbaar

aardpeer

Sinds december zo'n 90kg verdeeld, maar nu (wk10) jammer genoeg uitgeput!
De aardpeertjes zaten in ons aanbod dankzij de eco-moestuin van Ingrid, een kennis uit Kampenhout die ons project heel genegen is. Super toch :)

Momenteel niet beschikbaar

Peulgroenten

boterboon

We plukken sinds vorige week uit een verse partij, maar de droogte laat zich nu ook hier gevoelen. Ik tracht het op te lossen door deze week (wk30) zogenaamde vloeidarmen te leggen tussen de platen. Doel is immers er nog minimum 2 weken van te kunnen plukken. Ik hoop dat het lukt!
Voorlopig blijven we zoals de laatste weken wel gewoon plukken op dinsdag en donderdagavond vanaf 20u. Wil jij ook es komen helpen, zeker welkom!

erwt dop

Door de droogte en het feit dat ik pas vorige kon starten met beregenen op dit stuk van de akker denk ik dat het deze week de laatste week productie zal zijn voor dit voorjaar.
Doperwtjes zijn de klassieke ronde erwtjes, zelf wel nog uit de peul te doppen :)

Momenteel niet beschikbaar

erwt kreuk

Ander type doperwt waarbij in rijpe toestand geen ronde, gladde zaden, maar gekreukte zaden voorkomen. Dit komt door de verschillen in zetmeelsamenstelling. In gekreuktzadige erwten komt amylopectine en amylose voor en in de rondzadige alleen amylose. Hierdoor zijn de gekreuktzadige erwten smakelijker en zoeter.

Momenteel niet beschikbaar

peultjes

Deze week (wk28) is de buitenplanting van dit lekkere product jammer genoeg zo goed als kaal geplukt. We zullen eraf halen wat kan, maar heel wat dikke peulen die er nog op hangen zullen meer als doperwt, dan als peultje dienen...
Peultjes of 'mange tous' kan je dus helemaal eten, zowel vers als gekookt en in een slaatje verwerkt of licht aangestoofd met een uitje gewoon super en bovendien is deze variëteit ook heel zoet :)

Momenteel niet beschikbaar

labboon

Laatste week beschikbaar (vermoedelijk toch, want ook zij zien af door de droogte) !!
Voor veel mensen onbekend/vergeten terrein, maar eigenlijk heel lekker en voedzaam. Je moet er wel wat meer tijd insteken, want ze worden vaak dubbel gedopt. De bonen moeten immers niet alleen uit de peul worden gehaald (= 1e dop), ook de buitenste zaadhuid wordt vervolgens na koken door veel mensen extra verwijderd (= 2e dop). Wat dan rest zijn frisgroene zaadlobben die uiteenvallen in 2 stuks per boon en die je koud of warm kan verwerken. Oa heel lekker tussen een hamburger weet ik nog van een deelnemer vorig jaar!

prinsessenboon

We plukken sinds vorige week uit een verse partij, maar de droogte laat zich nu ook hier gevoelen. Ik tracht het op te lossen door deze week (wk30) zogenaamde vloeidarmen te leggen tussen de platen. Doel is immers er nog minimum 2 weken van te kunnen plukken. Ik hoop dat het lukt!
Voorlopig blijven we zoals de laatste weken wel gewoon plukken op dinsdag en donderdagavond vanaf 20u. Wil jij ook es komen helpen, zeker welkom!

purple teepee

Helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Vorige week (wk29) al even van kunnen plukken, mede ter vervanging van de bestelde witte kolen die nog te klein bleken om te oogsten.
Deze week in het basispakket en vrij kiesbaar!

Sanguigno boon

We plukken sinds vorige week van deze lekkere speciale boon. Jammer genoeg laat de droogte zich nu ook hier gevoelen (snel geel wordende bladeren). Ik tracht het op te lossen door deze week (wk30) zogenaamde vloeidarmen te leggen tussen de platen. Doel is immers er nog minimum 2 weken van te kunnen plukken. Ik hoop dat het lukt!
Voorlopig blijven we zoals de laatste weken wel gewoon plukken op dinsdag en donderdagavond vanaf 20u. Wil jij ook es komen helpen, zeker welkom!
De boon zelf dan: vorig jaar nog onbekend terrein voor veel deelnemers, maar nadien geliefd bij velen voor zijn uitzicht (plat gespikkeld) en vooral ook smaak!

snijboon groen

Laatste week (wk44) beschikbaar denk ik. Erg sappige en verdomd lekkere bonen, vergt iets meer werk in de keuken maar persoonlijk één van mijn toppers die ik vrij laat gezaaid had en daarom nu nog heel even beschikbaar
PS deze kan je rechtstaand plukken :) :)

Momenteel niet beschikbaar

snijboon paars

Erg mooie, erg lekkere én de makkelijkst oogstbare snijboon :)
Net zoals de groene variant, nog deze week beperkt beschikbaar, want we zijn toch al erg ver gevorderd in het bonenseizoen.

Momenteel niet beschikbaar

Kruiden en vruchtgroenten tunnel

artisjok

Deze planten blijven me verbazen, want via zijscheuten komen er toch steeds nog enkele bloemen bij. Toch schat ik in dat het deze week de allerlaatste exemplaren voor dit seizoen zullen zijn, dus wie er wil niet meer wachten !
Ondertussen hebben we er wel al 87 van aan de man (of vrouw) gebracht dit seizoen! Niet slecht voor een plant die wel wat ruimte in neemt, maar waar ik verder niet goed van wist wat ik er teelttechnisch van moest verwachten ...

Momenteel niet beschikbaar

asperge

meerjarige groente, ten vroegste beschikbaar vanaf oogstseizoen 2018

Momenteel niet beschikbaar

aubergine gestreept Rania

Helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Een paars gestreepte variëteit, nog beperkt in aantal, maar er zijn er zeker meer onderweg voor de komende weken!

aubergine normaal Classic

Ik verwacht deze week (wk30) een 40tal stuks van de eerste series die geplant zijn van deze lekkere vruchtgroente. De productie is dus op kruissnelheid gekomen. Zeker ook omdat er ook nog witte en licht paarse aubergines bij zijn gekomen sinds 2 weken :)

aubergine rond Beatrice

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde sinds drie weken. Is een wat trage groeier, maar vanaf deze week toch een 12 tot 15 stuks beschikbaar denk ik!
Een mooie, lekkere lichtpaarse soort die je echt es moet proberen!

aubergine wit Clara

Is nu toch ook al een drietal weken in het aanbod van de Plukheyde beschikbaar én vanaf deze week (wk30) ook in een iets groter aantal.
Mooie witte vruchten die ik zelf nog niet heb geproefd, maar ze zien er alvast uit om 'op te eten' :)

basilicum bush

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde sinds drie weken!
Schattige 'bonsai' variëteit van de gekende klassieker. Heb je wat minder plaats in je kruidentuin of op je vensterbank, maar wil je toch genieten van de authentieke basilicum smaak, dan is deze bush variëteit iets voor jou!

basilicum classic

Vorige week (wk25) zijn er vrij veel besteld, dus nu nog slechts een 10tal beschikbaar. Binnen enkele weken komen er wel opnieuw verse bij. Ze zijn gegroeid in stenen pot en met juist genoeg water waardoor ze ook bij jou thuis sterk zullen blijven. 1 portie = 1 potje.

Momenteel niet beschikbaar

basilicum paars

Nog een 4tal planten van de eerste plantlichting voor deze week (wk26). Ze zijn gegroeid in stenen pot en met juist genoeg water waardoor ze ook bij jou thuis sterk zullen blijven. 1 portie = 1 potje.
De paarse is een variant van de groene classic.

Momenteel niet beschikbaar

bieslook

Plantgoed komt aan begin mei. Zal op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes in de loop van mei-juni;

Momenteel niet beschikbaar

chinese bieslook

Plantgoed komt aan begin mei. Zal op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes in de loop van mei-juni;

Momenteel niet beschikbaar

citroenbasilicum

Nieuw in het aanbod vanaf deze week, opgepot door één van onze deelnemers, dank daarvoor!

Momenteel niet beschikbaar

citroenmelisse

Plantjes zijn opgepot eind vorige zomer, de exemplaren die in het najaar te klein waren zijn ondertussen ruim grote planten die ik zal moeten insnoeien om terug meer frisgroene blaadjes te krijgen.

Momenteel niet beschikbaar

currykruid

Nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
In de tuin van één van onze deelnemers doet dit plantje het zo goed dat ze er nog een 25tal van ter beschikking kan stellen. Zelf heb ik er nog geen in productie.
Lekker in oosterse wokgerechten.

Let wel op!!
Het gaat hier over gesneden kruiden, niet in een potje dus én Barbara zal ze vrijdag zelf langsbrengen op ons afhaalpunt vers gesneden na haar werk, maar dat is pas vanaf 18u30.
Als je er bestelt, kom dan ten vroegste je pakket halen om 18u30!!

Momenteel niet beschikbaar

dille

Al een 6tal weken in ons aanbod. Nu (wk25) staan de planten eigenlijk té groot, maar omdat ik een deel van jullie bestelling vorige week vergat op de akker hou ik ze nog één weekje in het aanbod zodat jullie ze desgewenst kunnen nabestellen. Gegroeid in stenen pot, 1 portie = 1 potje waarvan nog een 12tal beschikbaar.

Momenteel niet beschikbaar

dragon

Helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde.
Net zoals de salie, stekken van vorige zomer die nu, na een extra keer intoppen, een mooi vertakte plant hebben gevormd.
Gegroeid in stenen potjes, 1 portie = 1 potje, slechts een 20tal potjes beschikbaar. Eind dit jaar meer vanuit een nieuwe stekronde.

Momenteel niet beschikbaar

hysop

Plantgoed komt aan begin mei. Zal op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes in de loop van mei-juni;

Momenteel niet beschikbaar

kervel

(op)Nieuw beschikbaar vanaf een verse planting.
De plantjes zijn nu erg mooi, schiet wel makkelijk door, dus niet te lang wachten als je er wil.

Momenteel niet beschikbaar

komkommer normaal

Deze week (wk30) verwacht ik een kleine adempauze in de productie. Maar met de minisoorten classic en akito, zijn er zeker alternatieven!
Frisse en knapperige klassieker, waarvan er ook
een mini-variant beschikbaar is voor mensen die een grote klassieke te veel vinden en niet graag overschot weggooien ...

komkommer mini

Deze handige mini variëteit kende de vorige weken met ruim 80 stuks van 24 planten een echte productiepiek die we zelfs niet op kregen! Ik verwacht deze week (wk30) een iets lagere, maar nog steeds ruime productie. Samen met het nieuwe aanbod van een buitengekweekte mini variëteit zullen er dus opnieuw zeker genoeg zijn. Laat je gaan zou ik zeggen, want ze zijn super lekker en sappig fris voor al je slaatjes en smosjes...

koriander

We sneden drie weken geleden een verse planting aan. Toch zijn ze mede door het warme weer opnieuw behoorlijk in de hoogte gegroeid en begonnen met bloei. Ze blijven wel frisgroen en lekker voor al je oosterse creaties...

landkers

Laatste week beschikbaar, nadien terug bij het begin van de winter. Deze planten zijn net zoals de koriander erg groot.
Je kan er dan ook niet alleen in je slaatjes mee ad slag, maar ook lekker in soep (zie a>z receptenbundel op onze blog) !

Momenteel niet beschikbaar

laurier

keukenlaurier of dus bruikbaar als kruid in stoofschotels ... we kijken uit naar plantgoed dat we beschikbaar kunnen stellen in biologisch afbreekbare potjes

Momenteel niet beschikbaar

lavas

Bruikbaar als zoutvervanger/smaakversterker in gerechten.
Nieuw in het aanbod vanaf deze week, opgepot door één van onze deelnemers, dank daarvoor!

Momenteel niet beschikbaar

lavendel

Plantgoed komt aan begin mei. Zal op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes in de loop van mei-juni;

Momenteel niet beschikbaar

mizuna

Een heel snelle groeier, nog deze week (wk38) beschikbaar, nadien weer kans op doorschieten. Profiteer er van om wat pit in je slaatjes te brengen.
Pittige sla/kruidensoort. Geplant met kluitje in volle grond en wordt ook zo geoogst. Kan je thuis in pot of eigen moestuin dus vers houden of onmiddellijk verwerken natuurlijk!

Momenteel niet beschikbaar

mosterdsla

Frisrode planten opnieuw beschikbaar van een verse planting!
Lekker fris en knapperig om jullie slaatjes een pittige meerwaarde te kunnen bezorgen!
1 portie = 1 blokje

munt chocolat

Al enkele weken helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
Dankzij het scheur- en verpotwerk door Sabine van enkele moederplanten naar stenen potjes zijn er sinds een 3tal weken mooie plantjes beschikbaar in stenen pot. 1 portie = 1potje

Momenteel niet beschikbaar

oregano

Al een tijdje beschikbaar in het aanbod, loopt wel op zijn laatste 'beentjes' voor dit oogstseizoen. Opgepot door één van onze deelnemers, dank daarvoor!

Momenteel niet beschikbaar

paprika normaal geel Fiesta

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde. Ik kan eigenlijk moeilijk inschatten hoeveel het er zullen zijn, vermoedelijk nog te weinig om iedereen vrij te laten kiezen. Wil je er, klik dan graag één portie = 1 stuk aan om het eerlijk te verdelen!

paprika normaal oranje Magno

klassieke oranje vruchten, van de blokpaprika's de snelst kleurende en daardoor zijn er momenteel, week (wk36), slechts een 8tal stuks nog rijp
.
Wel lijken normale of blokpaprika's te groeien in golven met een 5tal vruchten per plant per golf. Daardoor is het aanbod minder continu dan voor zoetpuntpaprika!
Nieuwe golf verwacht ik eind september.

Momenteel niet beschikbaar

paprika normaal rood Sprinter

Klassieke rode vruchten, sinds vorige week (wk38) uitgeput.
Van de blokpaprika's de traagst kleurende en ook zij zijn nu toch langzaam maar zeker aan het uitputten. Nog een 25tal stuks beschikbaar deze week (wk37) denk ik.
Algemeen lijken normale of blokpaprika's te groeien in golven met een 5tal vruchten per plant per golf. Daardoor is het aanbod ook minder continu dan voor zoetpuntpaprika!

Momenteel niet beschikbaar

paprika zoetpunt oranje Oranos

Sinds vorige week (wk42) is het ook voor mij een verrassing hoeveel er nog doorrijpen. Ik schat voor deze week jammer genoeg maximaal een 5tal per week. Deze zoete (niet pikante) puntpaprika met oranje vruchten is echt wel een topper geweest, met bijna 400 geleverde vruchten van 24 planten met voorsprong ook de meest productieve van alle paprika's die ik staan had. Blokpaprika's halen maar een derde daarvan ...

Momenteel niet beschikbaar

paprika zoetpunt rood Atris

Van deze soort zijn er slechts nog een 3tal exemplaren deze week (wk44) beschikbaar.
zoete (niet pikante) puntpaprika met rode vruchten
Anders dan de blokpaprika lijkt de zoetpunt wel continu te groeien, mét gelijkmatige vruchtvorming en kleuring. Ik schat in dat deze planten dan ook vrij continu paprika's blijven leveren tot uitputting in september-oktober. En ook al kleurt de rode duidelijk trager dan de oranje en zijn er iets minder vruchten per plant, hij blijft In die zin toch ook een echte meerwaarde voor de community van een CSA boer, jullie dus !
Hopelijk vinden jullie hem even lekker, ook al is het vruchtvlees iets minder dik dan van een klassieke paprika...

Momenteel niet beschikbaar

peper De Cayenne

(op)Nieuw en sinds vorige week voor het eerst dit oogstseizoen in het aanbod van de Plukheyde.
Het is een erg pittige variëteit die we ook vorig jaar hadden, maar die we net omwille van die stevige smaak later dit jaar nog zullen aanvullen met iets zachtere variëteiten.
Het zijn dus echte 'pepers' en wil je wat extra pit geven aan je zomer, bestellen dan maar !

pimpernel

Plantgoed wordt nog gezocht. Zal normaal later in 2017 op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes.

Momenteel niet beschikbaar

raapsteel

De planten die nu nog beschikbaar zijn, zijn eigenlijk erg fel in bloei gegaan met het plots (te) warme weer en dito koepeltemperaturen. Er zitten tussen de bloemstengels wel nog voldoende frisse blaadjes en op de plaats waar ze staan moeten zeer binnenkort tomaten, komkommers en paprika's erin, dus hou je niet in om ze nu te bestellen!
Doet het bv. zeer goed vers fijngesnipperd in puree met wat ei en sjalot + scheutje azijn

Momenteel niet beschikbaar

rabarber

Na de super mooie/dikke stelen uit de tuin van Paul vorige week (wk24), zijn er deze week nog enkele van Paul en vervolgens ook nog een mix van dunnere rode en dikkere roze uit de tuin van Frieda. Onze deelnemers zijn dus mee leverancier voor jullie crumbles, taartjes, mousses ...
1 portie = 1 stevige of 2 kleine stelen.
Erg lekker met bruine suiker, maar ook om confituur van te maken, of met appels in vers vruchtensap, of misschien wel als crumble op je venkel (zie tekst bij dat product) ...

Momenteel niet beschikbaar

radijs kleuenmix

Ik ben niet helemaal zeker, maar ik denk dat er opnieuw een verse zaaiing klaar zal zijn, gewoon omdat ze met deze temperaturen snel groeien...
Een mooie kleurenmix van radijsjes uit het aanbod van een voor mij nieuwe zaadleverancier. Ik gok erop dat ze even lekker als fleurig zullen zijn :)

Momenteel niet beschikbaar

radijs speciaal Sora

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
Ze zijn net zoals vorige week wel behoorlijk groot, maar het is een soort die niet zomaar hol wordt dus best nog oké om aan te bieden. Sora heeft een nootachtige smaak volgens de zaadleverancier, benieuwd wat jullie vinden...

Momenteel niet beschikbaar

radijs tweekleurig French breakfast

(op)nieuw beschikbaar vanuit een verse zaaiing.
Lekker krokant en knapperig dus!

Momenteel niet beschikbaar

radijs wit Eiszaphen

We putten al even uit deze partij witte en behoorlijk pittige puntvormige radijsvariëteit. Ze zijn dus door hun leeftijd ook weer wat groter...

rozemarijn

Plantgoed komt aan begin mei. Zal op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes in de loop van mei-juni.

Momenteel niet beschikbaar

rucola classic

Ondertussen is de plantenreeks waaruit we plukken al behoorlijk gegroeid. Wel nog mooi frisgroen en dus zeker lekker in je slamixen.
1 portie = 1 blokje

rucola paars

Omdat de groencompost deze week op de akker wordt uitgespreid valt dit productje even weg, want het was de laatste weken enkel beschikbaar omdat het zichzelf had gezaaid op onze akker daar waar het groeide in de zomer van 2017 :)
Niet ingeworteld in een blokje dus, maar wel op en top natuurlijk en vooral een lekkere smaakmaker voor je slaatjes.

Momenteel niet beschikbaar

tijm

Plantgoed komt aan begin mei. Zal op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes in de loop van mei-juni.

Momenteel niet beschikbaar

tomaat cherry Orange Fizz

Momenteel niet beschikbaar

tomaat cherry Pepe

Deze week (wk30) voor het eerst dit oogstseizoen vrij kiesbaar.
Een roodronde cherrytomaat, wel zijn de tomaatjes zelf kleiner dan vorig jaar, maar zeker zo lekker!
1 portie = 250 gr

tomaat cherry dolly

Deze week (wk30) voor het eerst dit oogstseizoen vrij kiesbaar.
Een duive-eivormige gele cherrytomaat waarvan ik al twee weken beperkt pluk en die best gesmaakt werd!
1 portie = 250 gr

tomaat couer de boeuf Di Bue

verdelen op ons afhaalpunt. Ieder die wil zal zeker nog één tot twee weken van onze tomaten kunnen genieten!
Wisten jullie dat we dit seizoen volgens m'n systeem zeker 2779 porties tomaten verdeeld hebben!! En dat zullen er zeker nog meer zijn, want daar is de tomatenkast niet bij gerekend, niet slecht voor een eerste oogstseizoen :)

Momenteel niet beschikbaar

tomaat coeur de boeuf Liguria

Deze week (wk30) voor het eerst dit oogstseizoen vrij kiesbaar.
Een gekende smaakvolle échte vleestomaat.
1 portie = 2 stuks óf 500 gr (bij sommige vleestomatensoorten is 1 tomaat 500gr of meer!)

tomaat gekleurd Ananas

verdelen op ons afhaalpunt. Ieder die wil zal zeker nog één tot twee weken van onze tomaten kunnen genieten!
Wisten jullie dat we dit seizoen volgens m'n systeem zeker 2779 porties tomaten verdeeld hebben!! En dat zullen er zeker nog meer zijn, want daar is de tomatenkast niet bij gerekend, niet slecht voor een eerste oogstseizoen :)

Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd Andine Cornue

Deze week (wk30) voor het eerst dit oogstseizoen vrij, maar nog beperkt kiesbaar.
Je kan de smaak van deze tomaat misschien nog best vergelijken met die van een couer de boeuf, maar daarnaast is het een vastere echt puntvormige vleestomaat.
1 portie = 2 stuks óf 500 gr (bij sommige vleestomatensoorten is 1 tomaat 500gr of meer!)

tomaat gekleurd Black Cherry

Deze week (wk30) voor het eerst dit oogstseizoen, maar nog heel beperkt, vrij kiesbaar.
Een blauwrode cherrytomaat die iets dikker is dan de pepe, erg lekker in een zuiderse groentenstoofschotel bv.!
1 portie = 250 gr

tomaat gekleurd lemon boy

Deze week (wk30) voor het eerst dit oogstseizoen vrij, maar nog beperkt kiesbaar.
Een vrij vaste, mooironde, gele vleestomaat met een (vind ik toch) licht zuurzoete smaak.
1 portie = 2 stuks óf 500 gr (bij sommige vleestomatensoorten is 1 tomaat 500gr of meer!)

tomaat gekleurd Orange queen

Deze week (wk30) voor het eerst dit oogstseizoen vrij, maar nog beperkt kiesbaar.
Een vastere, mooi oranje ronde vleestomaat.
1 portie = 2 stuks óf 500 gr (bij sommige vleestomatensoorten is 1 tomaat 500gr of meer!)

tomaat gekleurd Rose de Bern

Deze week (wk30) voor het eerst dit oogstseizoen vrij, maar nog beperkt kiesbaar.
Een zachte, ronde rozerode vleestomaat die je bv. perfect kan gebruiken voor passata, maar die even goed in je slaatjes kan!
1 portie = 2 stuks óf 500 gr (bij sommige vleestomatensoorten is 1 tomaat 500gr of meer!)

tomaat gekleurd Russe Rouge

verdelen op ons afhaalpunt. Ieder die wil zal zeker nog één tot twee weken van onze tomaten kunnen genieten!
Wisten jullie dat we dit seizoen volgens m'n systeem zeker 2779 porties tomaten verdeeld hebben!! En dat zullen er zeker nog meer zijn, want daar is de tomatenkast niet bij gerekend, niet slecht voor een eerste oogstseizoen :)

Momenteel niet beschikbaar

tomaat normaal Maestria

verdelen op ons afhaalpunt. Ieder die wil zal zeker nog één tot twee weken van onze tomaten kunnen genieten!
Wisten jullie dat we dit seizoen volgens m'n systeem zeker 2779 porties tomaten verdeeld hebben!! En dat zullen er zeker nog meer zijn, want daar is de tomatenkast niet bij gerekend, niet slecht voor een eerste oogstseizoen :)

Momenteel niet beschikbaar

tomaat roma Colibri

Deze week (wk30) voor het eerst dit oogstseizoen vrij, maar nog beperkt kiesbaar.
Een vastere, licht puntvormige vleestomaat.
1 portie = 2 stuks óf 500 gr (bij sommige vleestomatensoorten is 1 tomaat 500gr of meer!)

warmoes

We plukken vanaf deze week (wk30) uit een combinatie van een kersverse planting met rode snijbiet én de winterplanting die ondertussen nieuw blad heeft met meerdere kleurtjes!
We maken er dus een mooie mix van :)

winterpostelein

Met het warme weer uitgeput/rot geworden en dus niet meer beschikbaar.
Komt terug bij het het begin van de winter...

Momenteel niet beschikbaar

tomaat tros grappelina

Deze week (wk30) voor het eerst dit oogstseizoen vrij, maar nog beperkt kiesbaar.
Een rode trostomaat met vaste vruchten.
1 portie = 1 tros óf 500 gr (los geoogst als de tros niet beschikbaar is in z'n geheel)

Tomaat green zebra

verdelen op ons afhaalpunt. Ieder die wil zal zeker nog één tot twee weken van onze tomaten kunnen genieten!
Wisten jullie dat we dit seizoen volgens m'n systeem zeker 2779 porties tomaten verdeeld hebben!! En dat zullen er zeker nog meer zijn, want daar is de tomatenkast niet bij gerekend, niet slecht voor een eerste oogstseizoen :)

Momenteel niet beschikbaar

salie

Het allereerste aanbod van deze trage groeier! Vorig jaar op de akker gestekt en verpot door Sabine, super merci nog es daarvoor !!

Kleinfruit

aardbei

Na de regen en het warme weer jammer genoeg niet kwalitatief genoeg meer om te kunnen aanbieden.
Voor zij die willen komen plukken voor confituur kan het wel nog, zie nieuwsbrief.
Zal later dit jaar nog es terugkomen omdat 50% van de planten een 'doordrager' betreft die na de zomer opnieuw bloem moet maken en dus vrucht zal dragen.

Momenteel niet beschikbaar

framboos

Ze zijn er wel degelijk op de akker. Als er dinsdag en donderdag voldoende mensen zijn om boontjes te plukken, blijft er wel wat tijd om deze lekker zoete vruchten beperkt beschikbaar te stellen.
Als je er wil, gewoon 1 portie aanklikken en dan doe ik de juiste verdeling op het afhaalpunt.

Momenteel niet beschikbaar

zomer en herfstappel

Ten vroegste terug beschikbaar einde herfst, zo ja, dan uit de tuin van één van onze deelnemers en in dat geval geef ik tijdig de nodige info hierover!

Momenteel niet beschikbaar

Edelhertenvlees

edelhertenstoofvlees grof 500gr

Je bestelling wordt deze week (wk50) geleverd!
Nieuw als proef en kon in die zin enkel de vorige 2 weken besteld worden.
Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen.
Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten en deze kunnen na goedkeuring op de evaluatie-avond dit jaar beperkt (soort en aantal) als proef aangeboden worden.
Op = op, wordt vervolgens geëvalueerd richting oogstseizoen2018!
Zal beschikbaar zijn in ons afhaalpunt na 11 december of dus vanaf wk50.
Apart te betalen, kan enkel door bestellen hier én overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704).
1 portie van @530gr kost 7,20 euro (btw in)

Momenteel niet beschikbaar

edelhertenstoofvlees fijn 500gr

Je bestelling wordt deze week (wk50) geleverd!
Nieuw als proef en kon in die zin enkel de vorige 2 weken besteld worden.
Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen.
Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten en deze kunnen na goedkeuring op de evaluatie-avond dit jaar beperkt (soort en aantal) als proef aangeboden worden.
Op = op, wordt vervolgens geëvalueerd richting oogstseizoen2018!
Zal beschikbaar zijn in ons afhaalpunt na 11 december of dus vanaf wk50.
Apart te betalen, kan enkel door bestellen hier én overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704).
1 portie van @530gr kost 7,20 euro (btw in)

Momenteel niet beschikbaar

edelhertenfondue 250gr

Je bestelling wordt deze week (wk50) geleverd!
Nieuw als proef en kon in die zin enkel de vorige 2 weken besteld worden.
Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen.
Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten en deze kunnen na goedkeuring op de evaluatie-avond dit jaar beperkt (soort en aantal) als proef aangeboden worden.
Op = op, wordt vervolgens geëvalueerd richting oogstseizoen2018!
Zal beschikbaar zijn in ons afhaalpunt na 11 december of dus vanaf wk50.
Apart te betalen, kan enkel door bestellen hier én overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704).
1 portie van @256gr kost 4,87 euro (btw in)

Momenteel niet beschikbaar


Vergeet uw unieke code en gewenste afhaaldag niet in te geven bovenaan de pagina.

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2018 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie