Oogsttuin de Plukheyde
Bestel in oogsttuin de Plukheyde

Groenten, kruiden en kleinfruit bestellen


Als deelnemer van de Plukheyde krijg je iedere week toegang tot het actueel assortiment plukrijpe seizoensproducten. Bestellen kan doorlopend, behalve tussen vrijdag 21 en zaterdag 12 uur. Dan plaatst boer Koen immers het aanbod voor de komende week online.

Kies hieronder voor het basispakket en laat je verrassen door de boer of kies voor het basispakket aangevuld met zelf te bepalen extra’s of stel volledig zelf je pakket samen. Het basispakket kan 1x/week worden besteld, zelf samengestelde pakketten kunnen 2x/week worden besteld.


Basispakketten

Basispakket

We zijn week 38 (wk38 div 18 tot en met 21 september).
We naderen het einde van de zomer, maar daarmee topt ons aanbod nog niet af!

Uit wat nu beschikbaar is, kies ik als boer een aantal groenten die samen het basispakket voor deze week uitmaken. Het zijn 6 tot 7 diverse groentjes die erg typisch zijn voor dit seizoen en waarvan ik de hoeveelheid in jouw pakket zal matchen met het aantal personen dat hoort bij jouw specifieke inschrijving. Eén portie ervan aanduiden is dus voldoende en als je bv met 2 volwassenen en 1 kindje inschreef geef ik 3 grotere stuks daikon mee alsook twee andijvi's, ... doel is voldoende van elke groente voor jouw gezin.

Wil je naast de (deze wk38) 6 groentjes + Vittabella aardappel nog extra's bestellen van iets dat niet in je pakket zit, dan mag dat gerust. Klick voor die producten wél het aantal specifiek gewenste porties aan !

Welke 6 groenten (sla eikenblad hussarde en mizuna + green zebra tomaat = samen 1) zitten er zeker in je basispakket deze week (wk38)? Daikon red meat, andijvi, sla eikenblad Hussarde, witte kool, green zebra tomaat, witte selder en butternut pompoen. Bovendien voeg ik standaard ook de juiste hoeveelheid Vitabella aardappelen toe om er deze week minstens één maal van te kunnen genieten.

Opmerking de foto bij dit artikel is niet exact, maar wel representatief voor een normaal lenteaanbod en is genomen begin mei 2017.

Koolgroenten

broccoli steel

'Helemaal nieuw' in het aanbod van de Plukheyde op suggestie van één van onze nieuwste deelnemers Inge en Bruno.
En het bijhorende receptje + mooi verhaal kan je terugvinden op onze blog.
Ik kan dit product net zoals vorige week nog es beperkt aanbieden. Na de oogst van woensdag komen er als ik er een beter zicht op heb als er nog zijn opnieuw in het aanbod.

Momenteel niet beschikbaar

bloemkool classic

Deze week (wk37) nog een beperkt aantal bloemkolen uit de reeks waar ik er de voorbije twee weken toch een 40tal haalde.
Kies dus maximaal één portie (1 stuk) aub. Na de oogst van woensdag evalueer ik of en hoeveel porties ik bijkomend kan aanbieden vanaf donderdagochtend.

Momenteel niet beschikbaar

bloemkool groen

Deze week (wk38) nog een beperkt aantal bloemkolen uit de reeks waar ik er de voorbije drie weken toch een 40tal haalde.
Kies dus maximaal één portie (1 stuk) aub. Na de oogst van woensdag evalueer ik of en hoeveel porties ik bijkomend kan aanbieden vanaf donderdagochtend.
De smaak is ook voor mij een verrassing, hou me op de hoogte!!

bloemkool oranje

Deze week (wk37) nog een beperkt aantal bloemkolen uit de reeks waar ik er de voorbije twee weken toch een 40tal haalde.
Kies dan ook graag maximaal één portie (1 stuk) aub. Na de oogst van woensdag evalueer ik of en hoeveel porties ik bijkomend kan aanbieden vanaf donderdagochtend.

Momenteel niet beschikbaar

bloemkool paars

Was vorige week onvoldoende gedikt om iedereen te beleveren die bestelde.
Er zijn nog een 5tal exemplaren die in principe al besteld waren voor vorige week vrijdag.
Ik stel voor dat zij die toen bestelden dit opnieuw doen, tegen maandagavond en dat de anderen wachten tot dan.
Blijft er dan nog stock, dan kan iedereen die aanklikken.
Speciale bloemkoolsoort waarvan het plantgoed komt via de Wriemeling te Herent, maar geteeld op de Plukheyde. Voor wat betreft smaak, blijven ze ook voor mij een verassing, maar ik hoorde goeie dingen van zij die ermee aan de slag gingen :)

Momenteel niet beschikbaar

boerenkool

Deze week (wk19) is het de allerlaatste week dat ik van deze 'doorwinterde' planten nog een beperkt aanbod van kleine krulbladeren kan plukken.
Boerenkool is eigenlijk een typische herfst en vooral ook wintergroente die nog beter wordt na de eerste vorst die de natuurlijk beschikbare suikers beter helpt vrij stellen bij het klaar maken. Die vorst hebben ze gehad, zou dus zeker oké moeten zijn :)

Momenteel niet beschikbaar

boerenkool paars

Nieuw te verwachten in het winteraanbod van de Plukheyde.
Een paarse variant van zijn groene klassieke broertje. Afwachten wat jullie van de smaak vinden!

Momenteel niet beschikbaar

broccoli

2 porties broccoliroosjes beschikbaar deze week (wk37)

Momenteel niet beschikbaar

broccoli santee

Met de opkomende okselscheuten van deze speciale broccolisoort kan ik deze week (wk21) nog een 5tal porties plukken.
Ik stel dan ook voor dat je enerzijds kiest voor een bloemkool of koolrabi of broccoli santé en daarnaast spinazie, warmoes of peultjes/doperwten naast de beschikbare sla, kruiden en aardbeien. (zie nieuwsitem op de homepagina alsook de zaterdag nieuwsbrief voor achtergrond)
Het is een echte delicatesse die een totaal andere 'kool' vormt dan zijn klassieke broertje, het is eigenlijk meer een boeketje broccolitoefjes dat je mag verwachten.

Momenteel niet beschikbaar

chinese kool

Er staan deze week (wk38) denk ik nog een 5tal goeie chinese kolen op de akker die je kan bestellen. Daarnaast worden er ook nog opnieuw geplant die bij het begin van de winter opnieuw frisgroene kolen zullen leveren.
Gewoon lekker rauw fijngesneden en al zeker voor je zomerse wok!

koolraap

Iets helemaal Nieuw in ons assortiment!
Gezaaid door Filip, beperkt aantal kunnen uitplanten en door de droogte gekregen, maar nu in wk34 net zoals vorige week nog een 8tal porties beschikbaar op het veld!
Dit product volgt zeker nog later in de herfst- en het begin van de winter.
Vorig jaar beperkt beschikbaar geweest en toen nog onbekend, maar een positieve verrassing voor meerdere mensen. Een beetje achtergrond uit de groentewijzer van de Wassende maan: 'Van de onooglijke maar lekkere koolraap eten we de dikke wortel, die erg rijk is aan vitamine C en daarom wel bekend staat als 'de citroen van het noorden'. Deze caloriearme wortelgroente is ook een goede vochtafdrijver.' Er staan ook meerdere recepten en je bereikt de groentewijzer via onze blog!

Momenteel niet beschikbaar

koolraap rutabaga

Nieuw te verwachten in het winteraanbod van de Plukheyde.
Koolraap bleek best een ontdekking in het assortiment vorig seizoen en daarom deze variëteit met paarse kraag en die als extra goed bewaarbaar staat aangestipt erbij genomen.

Momenteel niet beschikbaar

koolrabi paars

Deze week (wk38) vrij kiesbaar en het zijn ondertussen mooie grote stengelknollen. Ze hebben een mooi paarse kleur, eronder zit echter wel hetzelfde witgroene vlees als bij de classic witte dat verder even lekker én gezond is. Omdat ze iets trager groeien dan de witte is dat vlees wel iets vaster...

koolrabi wit

Deze week (wk38) opnieuw vrij kiesbaar, de stengelknollen zijn mooi groot en nog steeds frisgroen ook al werden de eersten ervan al geoogst voor ons oogstfeest!
Koolrabi is een heeeel gezonde en ook lekkere groente, zoek maar es op of gewoon bestellen en proeven!

palmkool

Allerlaatste week in ons aanbod, want de planten die al in augustus '17 werden geplant en vanaf wk40 in productie zijn, bloeien nu volop en hebben maar enkele 10tallen eetbare bladeren meer...
Voor zij die het niet kennen, ik heb dankzij Lea op de foto hiernaast een inspirerend tekstje kunnen toevoegen én zowel zij als deelnemer Tom lieten me weten dat het ook 'echt lekker' was.

Momenteel niet beschikbaar

raap classic

Deze week (wk38) nog steeds vrij beschikbaar uit een mooi gedikte reeks.
De gewone keukenraap heeft een roodachtige kraag en witte neus. Lekker ouderwets van smaak voor de liefhebber...

raap geel

We plukken net zoals voor de classic raap, voor deze gele raap uit een reeks met dezelfde leeftijd. Aangezien de gele altijd wat trager en onregelmatiger groeit is hij iets minder beschikbaar en ook minder dik, maar wel iets meer uitgesproken van smaak.

raap wit

Nieuw in het aanbod van de Plukheyde dit jaar, er restten nog 15 porties op de akker deze week (wk15).
Benieuwd naar jullie reactie :)

Momenteel niet beschikbaar

rammenas blauer herbst und winter

Vorige week de allerlaatste 10 stuks geoogst en elders op de akker ingegraven.
Nu dus de laatste kans en dan zullen ze er in het late najaar pas opnieuw zijn.
Was ook voor mij een minder bekende groente, maar geproefd en pittig oké bevonden in stoofschotels bv in samengang met raapjes, maar ook als smaakmaker in soep of gewoon vers geraspt in slaatjes.

Momenteel niet beschikbaar

rammenas daikon green meat

Nieuw te verwachten in het herfstaanbod van de Plukheyde!
Zaad gekocht in Frankrijk, zou een zachte suikerachtige smaak hebben.

Momenteel niet beschikbaar

rammenas daikon red meat

Helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde en zoals voorspeld mooi op tijd bij het begin van de herfst.
Zaad gekocht in Frankrijk, zou een 'extraordinaire' smaak hebben, ziet er alvast fantastisch uit vind ik, maar ik hoor graag van jullie hoe ie smaakt!

rammenas zwart

De allerlaatste stuks die 3w terug werden geoogst en elders op de akker zijn ingegraven komen nu in het aanbod.
Je laatste kans dus voor ze er in het late najaar pas opnieuw zijn.
Was ook voor mij een minder bekende groente, maar geproefd en pittig oké bevonden in stoofschotels bv in samengang met raapjes, maar ook als smaakmaker in soep of gewoon vers geraspt in slaatjes.

Momenteel niet beschikbaar

rode kool

Deze week (wk34) nog een 8tal kleine tot middelgrote bolletjes beschikbaar. Nadien zal het wachten zijn tot het begin van de winter!
De Plukheyde biedt deze klassieker zowel in de zomer, maar vooral dus in de winter aan. De soort die nu groeit levert alvast 'frisrood' materiaal dat bijvoorbeeld perfect is om fijn te snijden en dan te marineren in appelsiensap!

Momenteel niet beschikbaar

romanesco

Deze week (wk38) zullen er mogelijk tegen oogstdag vrijdag beschikbaar zijn. Indien ze voldoende dikken, zet ik ze donderdag in het aanbod!
Romanesco is een zacht, maar erg karaktervol smaakalternatief voor bloemkool en/of broccoli... Vorig seizoen moeilijk op gang gekomen door de droogte, maar uiteindelijk bij latere teelten wel één van de toppers in het Plukheyde aanbod die ik voor dit seizoen zo ruim mogelijk zal proberen aanbieden.

Momenteel niet beschikbaar

savooi classic

De laatste 10 exemplaren van deze typische wintergroente!
Als je er al hebt kunnen bestellen de vorige weken, laat dan misschien de keuze voor een aantal nieuwe deelnemers die nog niet de kans hadden, want daarna is het wachten tot september !
De kooltjes waren onvoldoende gedikt voor de winter, maar ze zijn ondanks de koude februari en maart toch nog mooi geworden.

Momenteel niet beschikbaar

savooi de pontoise

Nieuw te verwachten in het winteraanbod van de Plukheyde!
Ook dit zaad werd aangekocht in Frankrijk en ik ben zelf ook benieuwd naar de teelt en smaak van deze mooie roodpaarse savooiachtige...

Momenteel niet beschikbaar

savooi deadon

Nieuw te verwachten in het winteraanbod van de Plukheyde!
Zaad gekocht in Frankrijk, ben zelf benieuwd naar de smaak van deze lichtpaarse witte koolachtige...

Momenteel niet beschikbaar

spitskool paars

Toch ook deze week (wk38) nog een 3tal exemplaren beschikbaar. Samen met de witte vormden ze een mooi duo in de spitskoolsalade op ons recente oogstfeest!
Aparte en erg mooie groente waarvan ik vorig seizoen nog een exemplaar meegaf aan een (West-Vlaamse !) studente voedingstechnologie die een herbarium moest maken van vergeten groenten :)

Momenteel niet beschikbaar

spitskool wit

Deze week (wk38) restten er nog een 4tal goeie exemplaren.
Wacht dus niet meer als je er ook nog een wil proeven, want ze komen dit jaar niet meer terug.
Het betreft mooi frisgroene en stevig gevulde kolen die lekker mals je zomerstoofpot of zoals op het oogstfeest fijn versneden tot een spitskoolsalade.

spruitjes classic

Ik vind mijn spruitplanten ongelooflijk: ik dacht dat er vorige week nog maximaal 5 kg zou afkomen, het werden er 8 en er hangen er uiteindelijk nog es zoveel op denk ik :)
Deze week (wk15) dus de allerlaatste kans om van deze winterklassieker te kunnen genieten voor ze er terug zullen zijn in september!
In totaal werden er de voorbije winter dan zo'n 225kg spruitjes verdeeld :)

Momenteel niet beschikbaar

flowersprouts

Nieuw te verwachten in het winteraanbod van de Plukheyde!
Een krullige variant van de klassieke spruitjes door kruising met boerenkool. Ik leerde ze kennen via CSA collega's.

Spannend hoe de teelt zal verlopen en ook hoe ze zullen smaken!

Momenteel niet beschikbaar

witte kool

Deze week (wk38) restten er nog een 20tal plukklare kolen van de zomerreeks. Zeker niet groot, wel vast gevuld.
Het is een speciale zomervariëteit die anders dan de wintersoort snel lekker mals wordt. Hoeft zeker niet met witte saus gegeten te worden, is net zoals spitskool ook heel lekker gestoofd met wat nootmuskaat!

Bladgroenten

andijvie

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
Een mooie frisgroene krop, hij is nog niet op zijn grootst, maar best oké.
Lekker nazomers frisgroen, bv. in een zomerse puree fijngehakt en ongekookt verwerkt samen met een scheutje azijn, sjalot en een zachtgekookt eitje ... al is er ook de klassieker om andijvi goed uitgelekt/gedrukt na blancheren fijngehakt te serveren in witte saus, beetje bitterzoet, mmmmm!!

andijvie krul

Nog een 10tal exemplaren beschikbaar uit de reeks waarvan we al 3 weken plukken.
Krulandijvi is een veelzijdig product. Zo kan je de jonge gele blaadjes van krulandijvie rauw eten, bijvoorbeeld als salade met een vinaigrette en de oudere bladeren rondom de kern kan je verwerken in gerechten. Je kan ze koken in groentebouillon - niet te lang want dan wordt ze smakeloos -, stoven of als spinazie smoren. Andijvie (krul én plat) is trouwens ook een ideale groente om stamppot mee te maken.

Momenteel niet beschikbaar

knolselder

(op)Nieuw in het aanbod!
Er zijn al verschillende knolselders die voldoende dik zijn om aan te bieden. Ze kunnen weliswaar nog verder groeien als september voldoende warm blijft, maar je kan er dus occasioneel al es één bestellen!

peterselie

Een klassieke smaakmaker naast de bladpeterselie in ons assortiment. De planten die nu (wk38) geplukt worden zijn nog enkele zeer grote, maar zeker nog frisgroene exemplaren, maar daarna starten we ook een nieuwe reeks met dus kleinere (normale) afmetingen.

peterselie blad

Gekende smaakmaker naast de krulpeterselie, en voor beiden starten we de pluk deze week (wk38) in een nieuwe reeks van dus normale plantjes die nazomers frisgroen zijn.
Steeds 1 blokje per portie.
Zit boordevol vitamine C, per gewichtseenheid zelfs meer dan in appelsienen! Smakelijk!!

postelein

(op)Nieuw beschikbaar deze week uit een kersverse planting waaruit we ook geplukt hebben voor de koolrabisalade !
Zomers broertje van de winterpostelein, maar toch echt anders van smaak en uitzicht. Hun blaadjes zijn vlezig met bijna wasachtig, krokant blad, vermoedelijk doen ze het daarom ook goed in het hete weer. Een echte opfrisser van je zomers slaatje!
Een portie = 1 blokje dat iedere week weer iets groter zal zijn.

Momenteel niet beschikbaar

roodlof fiero

Helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde. Is een typisch najaarsproduct en ik voorzie zo dra beschikbaar tegen dan meer info en een foto.

Momenteel niet beschikbaar

roodlof rubro

Slechts één 'verloren gelopen' stuk beschikbaar, geschoten als zijscheut van een stek uit de winter!
Roodlof of radicchio is in principe een echte najaars- en winterspecialiteit, maar hij kan zeker als sla-aanvulling (lekker bitter)

Momenteel niet beschikbaar

roodlof variegata

Plukheyde. Is een typisch najaarsproduct en ik voorzie zo dra beschikbaar tegen dan meer info en een foto.

Momenteel niet beschikbaar

selder groen

Sinds week 29 in het aanbod van de Plukheyde en ondertussen zeer mooie, goed gevulde planten! Super voor je soep of in mosselen of ...

selder wit

Ondertussen ook ruim een maand in het aanbod van de Plukheyde. Wel is het zo dat de droogte tot begin augustus ervoor heeft gezorgd dat niet alle planten van deze reeks even mooi doorgroei(d)en en dus wat klein zijn om per stuk genoeg te bieden voor je balletjes in tomatensaus :) Bestel er in dat geval 2...
Een absolute klassieker, niet echt super groot dus, maar wel oké

sla asian mix

Opgelet, de planten die we deze week (wk38) beschikbaar zijn, komen uit een reeks die echt al behoorlijk gegroeid is.
Ze zijn wel nog steeds frisgroen en dus zeker geschikt als pittige mixsla voor je smos of slaatje!
1 portie asian mix = één blok(je :) met een mix aan pittige slavariëteitjes

sla baby leaf

Deze week zijn er nog enkele blokjes die kwalitatief nog oké zijn. Er kan wel al een droog/bruin blaadje in zitten omdat ze eigenlijk al iets te lang staan.
Elk blokje bevat een mix aan niet pittige, maar smaakvolle en kleurrijke slavariëteitjes die perfect combineren met meer pittige slaatjes zoals landkers, asian mix, mosterdsla, ...!
Let op: één portie = 1 blokje, da's goed voor sla voor 1persoon als je mixt met veldsla, winterpostelijn, asian mix frills of rucola, mooi vol, maar toch niet te vergelijken in volume met een kropsla !!

Momenteel niet beschikbaar

sla batavia groen

Er restten nog 5 stuks op de akker.
Geplant half mei en samen met z'n rode broertje es een meer krokante slavariëteit in ons aanbod.

Momenteel niet beschikbaar

sla batavia rood

Er restten nog een 20tal kleine stuks op de akker die ik per twee kan aanbieden als één 'grote'.
Geplant half mei en samen met z'n groene broertje es een meer krokante slavariëteit in ons aanbod.

Momenteel niet beschikbaar

sla eikenblad groen

Let op!!
Deze week (wk35) enkel nog beschikbaar als 'snijsla'. We zitten net tussen 2 plantingen en va, de huidige reeks vertonen de buitenste bladeren te veel rot door de weersomstandigheden eind juli/begin augustus
Daarom zal ik enkel de harten van de huidige reeks snijden.

Momenteel niet beschikbaar

sla eikenblad hussarde

(op)Nieuw beschikbaar!
Deze groenrode blinkende en breed gelobde eikenbladsla zal deze week uit een kersverse partij geplukt worden!

sla eikenblad rood

Deze week (wk35) nog een 20tal mooie stuks beschikbaar uit de reeks waaruit we al 3 weken plukken. Hij heeft minder last van rotte buitenste bladeren dan z'n groene broertje. Daarom kan ik deze nog wel volledig aanbieden.

Momenteel niet beschikbaar

sla Golden Frills

Een goudgeel mosterdslasoortje, lekker pittig om te mixen dus! Bloeit momenteel (wk22) wel, maar ook de bloemetjes kan je eten of gebruiken voor versiering :)

Momenteel niet beschikbaar

sla ijsberg

De ijsbergsla die we deze week (wk38) kunnen plukken, staat in deze reeks nu op zijn mooist!

sla krop groen

De kropjes zijn door de droogte nog steeds niet op hun grootst, maar wel al oké als smaakvolle alleskunner voor de komende warme dagen (wk38).

sla krop rood

Deze week (wk38) nog steeds op zijn best en ideaal als partner met zijn groene broertje

sla romeinse groen

Deze week (wk31) (op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde. Let op, het gaat over forse planten, maar ze zijn wel lekker krokant en zo es iets anders voor je zomerse slaatjes!

Momenteel niet beschikbaar

sla romeinse rood

(op)Nieuw in assortiment van de Plukheyde!
Romeinse sla groeit een beetje in de vorm van een witloofkrop, maar iets minder vast en in dit geval rood en niet echt groot.
Ze zijn lekker krokant en je kan ze bv ideaal gebruiken op een smos of mixen met meer gekende klassieke slasoortjes.

Momenteel niet beschikbaar

sla veldsla

De allerlaatste 15 blokjes voor dit voorjaar kan je deze week (wk20) nog bestellen.
Komt uiteraard terug in het late najaar!
Ideaal om te mixen met andere mini slavariëteiten zoals babyleaf, winterpostelein, asian mix of rucola :)
Veldsla bevat extra veel Mg volgens mijn apotheker! Goed dus om de wintermoeheid te lijf te gaan !

Momenteel niet beschikbaar

spinazie

We bieden al een drietal weken telkens 6kg goed voor 30 porties aan. Misschien is het deze week wel aan jou? We planten trouwens een nieuwe, ruimere serie deze week die ons uiterlijk half oktober tot 9kg per week kan leveren.
Nu is er trouwens ook nog even het alternatief van de Nieuw-Zeelandse spinazie voor je quiche of stoofpotje :)

spinazie Nieuw-Zeelandse

Was eind juli een absolute nieuwkomer op de Plukheyde. Toen ook voor mij nog ook een onbekende, gestoofd samen met een uitje en look lekker bevonden door m'n gezin en zeker een aanrader!
Verwacht je aan ranken met kleine blaadjes die verder wel lijken op die van klassieke spinazie. Het is echter een winterharde soort die bovendien minder makkelijk doorschiet in het Belgische zomerweer. Meteen de hoofdreden waarom ik ze geplant heb voor de zomer en maar goed ook, want zomeren deed het ...

suikerbrood

Laatste 4 stuks.
Sinds week 44 in het aanbod en lekker bevonden door heel wat deelnemers! Langzaam maar zeker daalt ook hier de stock. Niet te lang meer wachten om te proberen dus!

Momenteel niet beschikbaar

suikermais

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
Een minder gekend, maar toch veelzijdig product dat je kan grillen, wokken, of gewoon van de kolf kan knabbelen. Lekker mals en zoet!
Onze suikermais staat in 3 reeksen: een vroege die er nu dus aankomt en een late die als het goed is kolven oplevert tot november en daartussen nog een serie witte suikermais die helemaal nieuw zal zijn in ons aanbod!
1 portie = 1 (stevige) kolf

suikermais wit

Een speciale variant die ik als nieuwigheid tegen kwam in het assortiment van een Franse zaadleverancier waar ik dit jaar ook ben beginnen afnemen.
Wordt pas @sept-okt verwacht, maar ik ben wel benieuwd :)

Momenteel niet beschikbaar

snijselder

Nog een 10tal planten beschikbaar. Erg sterk van smaak...

Momenteel niet beschikbaar

tatsoi

Het kleine, minder gekende broertje van paksoi dat vooral toch anders smaakt én gebruikt wordt. Je kan het bijna zien als een es iets anders alternatief voor spinazie, jammer genoeg sterk opgeschoten door een 'foutje vd boer' immers een beetje te optimistisch geplant in de winter en met de warmte in april zijn de planten in bloei gegaan.

Momenteel niet beschikbaar

Vruchtgroenten buiten

augurk

Zoals verwacht uitgeput, want deze plant is gevoelig voor witziekte en kent maar een korte productieperiode (tot eind augustus).
Fijngesneden zeer fris in slaatjes, kan ook opgelegd worden in azijn, peper, zout, chiliblokje, en mosterdzaadjes.

Momenteel niet beschikbaar

butternut

We zitten al voorbij half september en het is dus stilaan echt pompoenentijd. Door het extreem warme weer is het rijpingsproces bovendien versneld en ze zijn er dus al even. Kies maximaal één type pompoen per week aub, dan doen we er een tijdje mee!

cucamelon

ook wel muizenmeloentje genoemd, kleine fruitige en frisse hap tussendoor of in slaatjes

Momenteel niet beschikbaar

courgette lang groen

Deze week (wk38) zijn we alweer voorbij half september en de courgetteplanten zijn door witziektedruk zowat gehalveerd. Er is dan ook nog slechts een beperkt aantal, ik schat maximaal een 20tal per week. Er is wel een nieuwe reeks geplant in de koepels, maar daarvan is de productie pas voorzien vanaf oktober. Ik pluk hoe dan ook wat ik kan en update het aanbod donderdagochtend als het kan!

courgette lang geel

We zijn voorbij half september en de courgetteplanten produceren duidelijk minder dan in het volle van de zomer. Ik verwacht de komende weken wel nog altijd een 10tal stuks productie van de lange gele, naast de andere beschikbare vormen en kleuren!
De lange gele is iets vaster en iets sterker van smaak dan z"n groene broertje waarvan er dus 5 tot 6x meer staan omdat die vorig jaar bij uitstek het meest populair was. Hopelijk matcht dat met jullie smaak voor dit jaar :)

courgette lang wit

We zijn voorbij half september en de courgetteplanten produceren duidelijk minder dan in het volle van de zomer. Ik verwacht de komende weken wel nog altijd een 6tal stuks productie van de lange witte, naast de andere beschikbare vormen en kleuren!
De lange gele is iets vaster en iets sterker van smaak dan z"n groene broertje waarvan er dus 5 tot 6x meer staan omdat die vorig jaar bij uitstek het meest populair was. Hopelijk matcht dat met jullie smaak voor dit jaar :)

courgette rond geel

Deze variëteit maakt mooie ronde bolcourgettes, ideaal om op te vullen bv. Ik verwacht er de komende weken echter steeds wat minder, deze week (wk38) maximaal een 4tal, maar enkel richting vrijdag.
De ronde gele is iets vaster en iets sterker van smaak dan de klassieke groene lange.

courgette rond groen

Deze variëteit maakt mooie ronde bolcourgettes, ideaal om op te vullen bv.Ik verwacht er de komende weken echter steeds wat minder, deze week (wk38) nog een 6tal vermoed ik.
De ronde groene is net zoals z'n gele zusje ideaal om bv op te vullen met couscous, gehakt, ... Er staan er ongeveer 6x minder dan van de lange groene omdat die vorig jaar bij uitstek het meest populair was. Hopelijk matcht dat met jullie smaak voor dit jaar :)

meloen cavaillon

Twee weken terug (wk36) waren er plots van buiten heel wat beschikbaar. Ik ben eerlijk als ik zeg dat ik er zelf eentje van heb geproefd en die was eigenlijk niet lekker, al was hij mooi gekleurd. Ik hoop dat het bij andere beter was en van de binnenproductie zijn er denk ik nog een 15tal die er gradueel aankomen.
Kies je van dit product 1 portie, dan krijg je een volledig en rijp bolletje mee. Ik vrees dat er maar ruimte zal zijn om iedere deelnemer één te gunnen. We zijn ondertussen met ruim 90 deelnemende 'gezinnen' en dat zijn al heel wat meloenen :)

komkommer mini akito of arola

De witziekte heeft toegeslagen in deze plantenreeks. Er restten enkel een 3tal planten die ik later heb geplant. Jammer, want daardoor zal het aanbod van deze lekkere en vaste komkommersoort beperkt zijn tot een 4 tal stuks.
Deze oosterse mini-komkommersoortjes zijn buiten geplant en groeien daardoor trager. Daardoor zijn ze vaster van structuur, maar zeker zo lekker. Het lijken door hun bobbels en haartjes op de schil bovendien wel augurkjes, maar het zijn wel degelijk héél smaakvolle, sappig frisse en kleine komkommers voor al je slaatjes en smosjes ...

Momenteel niet beschikbaar

patisson geel

We duiken deze week september in en ook al nadert de herfst, normaal zijn pompoenen pas rijp richting eind september. Door het extreem warme weer is dit proces echter versneld en ze zijn er nu dus al. Kies je maximaal één type pompoen per week aub, dan doen we er een tijdje mee!

Momenteel niet beschikbaar

patisson wit

Sinds begin september helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
Kies maximaal één type pompoen per week aub, dan doen we er een tijdje mee!

pompoen classic

We zitten al voorbij half september en het is dus stilaan echt pompoenentijd. Door het extreem warme weer is het rijpingsproces bovendien versneld en ze zijn er dus al even. Kies maximaal één type pompoen per week aub, dan doen we er een tijdje mee!

pompoen groen

We zitten al voorbij half september en het is dus stilaan echt pompoenentijd. Door het extreem warme weer is het rijpingsproces bovendien versneld en ze zijn er dus al even. Kies maximaal één type pompoen per week aub, dan doen we er een tijdje mee!

pompoen blauw

We zitten al voorbij half september en het is dus stilaan echt pompoenentijd. Door het extreem warme weer is het rijpingsproces bovendien versneld en ze zijn er dus al even. Kies maximaal één type pompoen per week aub, dan doen we er een tijdje mee!
Heel wat deelnemers lieten me vorig jaar weten dat het een heel lekkere soort is voor de oven. Ze hebben wel een hardere schil, vmdl ook de reden waarom ze beter zouden bewaren volgens wat m'n plantgoedleverancier al liet weten...

pompoen spaghetti

Op vraag van de deelnemers vorig jaar helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde
We zitten al voorbij half september en het is dus stilaan echt pompoenentijd. Door het extreem warme weer is het rijpingsproces bovendien versneld en ze zijn er dus al even. Kies maximaal één type pompoen per week aub, dan doen we er een tijdje mee!

pompoen delicata

Helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde.
De delicata behoren tot één van de lekkerste soorten in de familie van de pepo pompoenen. Het beste is om hem minimaal 2 maanden te laten liggen en dan pas te gaan eten. Dan komt de smaak het beste tot zijn recht. Sommige zeggen zelfs dat je ze pas vanaf februari moet eten.

pompoen sweet dumpling

Helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
Een kleine lichtgekleurde pompoen met donkere groene strepen en zacht zoetig vlees. Probeer het eens met een rijpe vrucht, haal het vruchtvlees eruit en braad (wok) het even vermengd met zoet-pikante pepers, vul de pompoen ermee en werk het af met wat geitenkaas.

watermeloen

Deze week de laatste week vrij beschikbaar. We zullen er dan toch ruim een maand iedere week een 80tal porties van aangeboden hebben, dus minder dan vorig jaar door de droogte, maar het blijft een welgekomen afwisseling meen ik.
Lekker zoet, fris en fruitig, ik stel ze beschikbaar in porties als slices van 1/8 van een meloen. Bestel er maximaal 2 per deelnemer aub.
Door de droogte heeft de plant immers veel minder zijscheuten gemaakt dan vorig jaar en ondanks dubbel zoveel planten tov vorig jaar, zijn er slechts 1/3 tot max 1/2 vh aantal van vorig jaar beschikbaar, al waren ze er wel ruim 4 weken vroeger!
Tot slot, de foto hiernaast dateert van 04 augustus 2018

Momenteel niet beschikbaar

Wortelgroenten

haverwortel

Van de wortels die ik vorige week oogstte zitten er nog 10 porties op een nieuwe plaats ingegraven op de akker.
Voor wie wil kan het dus nog deze week.
Het is een wortel bewaargroente die na het verdikt van de evaluatievergadering vorig jaar uit het aanbod zal verdwijnen en op de plaats waar ze staan moet de akker klaargemaakt worden voor het poten van de aardappelen.
Voor de nieuwe deelnemers dus de laatste kans deze toch wel aparte groente misschien es te proberen?

Heb ik in maart eindelijk zelf in ons gezin es klaar kunnen maken en persoonlijk vind ik haverwortel meer karakter hebben dan schorseneer, maar wel niet erg makkelijk schoon te maken ...

Momenteel niet beschikbaar

pastinaak

zowel geschikt in stoofschotels als rauw

Momenteel niet beschikbaar

schorseneer

Van de wortels die ik vorige week oogstte zitten er nog 10 porties op een nieuwe plaats ingegraven op de akker.
Deze klassieker zal volgend winterseizoen anders dan de haverwortel wel terug in het assortiment zitten.

Momenteel niet beschikbaar

witloof

OPGELET !!!!
Enkel bestellen als je het vorige week vergat en dan UITERLIJK maandag 26 maart voor afhaling vrijdag 30 maart.
Samen met de laatste winterweek, is het immers de laatste maal dat witloof in het aanbod zit.

Deze heerlijke klassieker is er dan terug vanaf oktober!
de Plukheyde werkt hiervoor samen met Danny Schoevaerts en hij bezorgde me alvast de foto hiernaast. Danny is samen met vele andere 'doorwinterde' witloofboeren actief in onze regio, maar ik kan er maar met één samenwerken hé ...
Ik ga er van uit dat elke deelnemer over de beschikbaarheidsperiode van deze lekkere groente (van oktober tot maart) zo'n 4kg per persoon kan bestellen. We werken met porties van @250gr en je kan deze dus pp een 16tal of gemiddeld 2,5x per maand bestellen. We zullen dit nadien evalueren!

Momenteel niet beschikbaar

wortel specialiteit Oxhella

We plukken al van begin juli van deze serie en sommigen zijn eigenlijk ruim groot. Moest dit aan de smaak iets doen, laten jullie het me dan weten?
Deze wortelsoort is erg herkenbaar met z'n typisch konische vorm en ze heeft bovendien ook een stimulerende en aromatische smaak waardoor m'n zaadleverancier een topper beloofd! Het besteltempo vorig seizoen én de feedback van deelnemers beamen dit :)

wortel zomer Nantaise 2

Deze week (wk27) (op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
Het zijn worteltjes die ik zaaide in de koepels bij het begin van de lente. Het gaat dus nog over een beperkte hoeveelheid, want de beschikbare oppervlakte in de koepels was beperkt en de buitenseries die begin mei gezaaid zijn, laten met een groeiperiode van minimaal 100dagen toch nog even op zich wachten.
Ik zal nu alles oogsten wat beschikbaar is van onder koepel en eerlijk verdelen tussen allen wie er bestelt. Kies in die zin als je er wil minimaal 1 en maximaal het aantal porties ifv het aantal gezinsleden waarmee je als deelnemer bent ingeschreven. Ik zal gewoon het aantal beschikbare kg's delen door het aantal bestelde porties en het oogstaandeel waarop je dan recht hebt meedelen bij afhalen!

Momenteel niet beschikbaar

wortelpeterselie

smaak ligt tussen die van pastinaak, knolselder en peterselie.Wortelpeterselie bevat proteïnen, veel calcium, ijzer, caroteen en de vitaminen B2 en C.

Momenteel niet beschikbaar

Bol-, knol- en stengelgroenten

aardappel agila

Enkel nog deze week (wk47) in het aanbod voor deelnemers die hun aardappelaandeel nog niet konden afhalen op de akker.
Een betrouwbaar lekkere vastkokende aardappel :)
Langovaal, vlakogig, met een gele schil en geel vruchtvlees.

Momenteel niet beschikbaar

aardappel alouette

Deze week (wk37) kies ik er voor deze mooie rode aardappel aan te bieden naast de Frieslander. Alouette is licht bloemig en dus een mooie aanvulling op de vast kokende Frieslander. Deze laatste is als vroege aardappel bijna uitgeput op de akker en van de andere soorten ben ik nu de kopakker aan het aansnijden zodat we in oktober het grootste deel vlot met het Brabants boerenpaard kunnen uitrijden!
Alouette is dus een aardappel met een rode schil die redelijk vast tot licht bloemig is na koken en dan een diepgele vleeskleur vertoont. Ze is prima geschikt om te koken en te bakken.

Momenteel niet beschikbaar

aardappel carolus

(op)Nieuw in het aanbod deze week (wk36)!
Carolus is net zoals de Alouette een middelvroege bloemig kokende aardappel met tweekleurige schil én ook erg lekker. Tenminste ik ben het eens met wat ik van m'n CSA collega's hoorde en vorig jaar zelf kon proeven :)

Momenteel niet beschikbaar

aardappel frieslander

Sinds begin september vullen we de vastkokende Frieslander iedere week aan met een andere soort. Zo kunnen jullie al es proeven en kan ik ook de kopakker vrij maken zodat we in oktober vlot kunnen draaien en keren met het Brabants boerenpaard om de bulk uit te rijden!
Frieslander is een van dé vroegste, maar tegelijk stevig en smaakvolle aardappelsoorten op de markt. Ze blijven zeker beschikbaar in ons assortiment tot september.
1 portie = 400 gr
De aardappel heeft een gladde schil en is na het koken lichtgeel van kleur. Super lekker gebakken in de pan met wat olijfolie en zout!!

aardappel vitabella

Deze week (wk38) kies ik voor de vita bella om bij in het aanbod te zetten naast de Frieslander. Vitabella is een smaakvolle vastkokende ovale consumptieaardappel die zeer lang bewaard kan worden.

ajuin geel

Doe enkel een bestelling als je er vorige week geen hebt besteld en er toch wenst, want deze week (wk36) verdeel ik de bulkoogst obv je bestelling van vorige week.

Momenteel niet beschikbaar

ajuin rood

Doe enkel een bestelling als je er vorige week geen hebt besteld en er toch wenst, want deze week (wk36) verdeel ik de bulkoogst obv je bestelling van vorige week.

Momenteel niet beschikbaar

ajuin wit

Ik ga deze week echt proberen de bulk gele en rode ui + sjalot te verdelen obv je bestelling in wk35!.
Witte ui dan is in minder grote aantallen gezet en blijft anders dan voor de gele en rode ui gewoon vrij kiesbaar per week tot uitgeput.
Het zijn vrij kleine, maar zoete uitjes.

Momenteel niet beschikbaar

biet chioggia

Ook deze week (wk38) vrij beschikbaar en net zoals de vorige weken echt mooie grote bietjes.
Chioggia bietjes zijn een 'bijna vergeten', zoete tweekleurige en vooral lekkere groente :)

biet geel

Ook deze week (wk38) vrij kiesbaar en we plukken mooi grote knollen!

biet rood

Vrij beschikbaar vanuit een kersverse 3e planting die ondertussen ook mooi groot zijn.
Naast het zeer lekker soepreceptje van één van onze deelnemers hiernaast vraag ik aan Ester zeker of ze binnenkort ook het super lekkere recept zoals toegepast op het oogstfeest kan doorspelen, dan zet ik dit op onze blog! Kan trouwens ook geraspt in slaatjes of geroosterd in de oven of in nog zoveel andere toepassingen.
Wel opletten met de rode natuurlijke moeilijk uitwasbare kleurstof...

biet wit

en ja hoor, bietjes zijn lekker en beschikbaar in (bijna) alle kleuren, ook wit (of was dat geen kleur?)

Momenteel niet beschikbaar

crosne

Japanse andoorn. Het is NIET nodig de Crosne-knolletjes te (laten) schillen, even schoonborstelen en afspoelen is echt voldoende. Crosne smaakt rauw, mooi-heel of eventueel geraspt, heerlijk in salades voor de prettige noot-achtige ‘bite’. Kort (niet langer dan 2 min.) koken, frituren, in boter bakken, frituren en roosteren, bijna alles kan!

Momenteel niet beschikbaar

look

De oogst ervan bleek vorige week (wk34) erg moeilijk door de grote hoeveelheid onkruid. Ik kijk later of ik dit kan oplossen.

Momenteel niet beschikbaar

oerprei

Een echt veelzijdige vergeten groente. In de keuken kun je oerprei bijna het hele jaar door op verschillende manieren benutten: de jonge preischeutjes in de herfst en tijdens de lente, de volgroeide prei in de voorzomer en de knolletjes in de nazomer. Oerprei, meer dan zomaar een curiosum, is beslist het proberen waard!

Momenteel niet beschikbaar

prei winter

Deze week (wk16) de allerlaatste 100 kleinere tot middelgrote planten van deze veelzijdige winterklassieker beschikbaar!
Voor het nieuwe oogstseizoen heb ik naast winter- ook zomer- en herfsprei plantgoed besteld waardoor deze klassieker normaal zal kunnen aangeboden worden van augustus tot en met april.

Momenteel niet beschikbaar

prei zomer

vroegere en minder dikke soorten van de winterklassieker

Momenteel niet beschikbaar

sjalot

Doe enkel een bestelling als je er vorige week geen hebt besteld en er toch wenst, want deze week (wk36) verdeel ik de bulkoogst obv je bestelling van vorige week.

Momenteel niet beschikbaar

venkel

Twee weekends terug zelf een venkel kunnen genieten uit de serie waaruit we nu (wk38) plukken. Ze waren boterzacht van structuur en smaak, ik zou niet twijfelen ...
Venkel is een zeer veelzijdige groente met een aparte frisse, anijsachtige smaak. Venkel werd heerlijk verwerkt in de vispapillot op ons oogstfeest (zie receptenbundel van a>z op onze blog online) en ook het receptje hiernaast is es iets totaal anders en voor mij één van de toppers die ik ooit at. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar als je daarin de appelcrumble vervangt door de nu ook beschikbare rabarber krijg je volgens mij ook iets lekker. De tomaatjes kan ik jammer genoeg nog niet leveren... Het volledige recept vinden jullie ook in onze blog op de website.

yacon

Vorige week (wk14) de laatste knollen van deze wintergroente geoogst!
Nu is het wachten tot oktober op deze speciale groente.
In totaal werd er ongeveer 200kg knollen verdeeld.
Yacon is een erg veelzijdige, lekkere en vooral ook gezonde groente. De suikers ervan vormen immers geen probleem voor diabetici, want worden pas in de dikke darm opgenomen én geven yacon een erg laag glycemische index.
Soep volgens het recept hiernaast konden jullie proeven in ons promostandje op de kerstmarkt en die bleek SUPER! Jij probeert het toch ook?

Momenteel niet beschikbaar

zoete bataat

Staat op het veld en op doek net naast de yacon en laat dat nu net er voor zorgen dat de oogst moeilijk verloopt! De opbrengst is met max 0,5kg per plant dan ook heel wat minder en ik krijg de doek niet snel genoeg verwijderd. Daarom heb ik het aanbod bataat voor deze week (wk47) beperkt :(

Momenteel niet beschikbaar

stengelui

Deze week (wk38) nog beschikbaar tot op (nog een 40tal planten) als mooi gedikte en frisgroene planten.
Lekker om te gebruiken in al je slaatjes.

aardpeer

Sinds december zo'n 90kg verdeeld, maar nu (wk10) jammer genoeg uitgeput!
De aardpeertjes zaten in ons aanbod dankzij de eco-moestuin van Ingrid, een kennis uit Kampenhout die ons project heel genegen is. Super toch :)

Momenteel niet beschikbaar

Peulgroenten

boterboon

Moeilijk te zeggen, maar ik zet voorzichtig in op de mogelijkheid ook deze week (wk37) nog een kleine hoeveelheid frisgele boontjes te plukken uit een serie die nu toch al 4 weken meegaat.
Daarna zal het even wachten zijn tot eind september, begin oktober op de volgende reeks denk ik.

Momenteel niet beschikbaar

erwt dop

Door de droogte en het feit dat ik pas vorige kon starten met beregenen op dit stuk van de akker denk ik dat het deze week de laatste week productie zal zijn voor dit voorjaar.
Doperwtjes zijn de klassieke ronde erwtjes, zelf wel nog uit de peul te doppen :)

Momenteel niet beschikbaar

erwt kreuk

Ander type doperwt waarbij in rijpe toestand geen ronde, gladde zaden, maar gekreukte zaden voorkomen. Dit komt door de verschillen in zetmeelsamenstelling. In gekreuktzadige erwten komt amylopectine en amylose voor en in de rondzadige alleen amylose. Hierdoor zijn de gekreuktzadige erwten smakelijker en zoeter.

Momenteel niet beschikbaar

peultjes

Deze week (wk28) is de buitenplanting van dit lekkere product jammer genoeg zo goed als kaal geplukt. We zullen eraf halen wat kan, maar heel wat dikke peulen die er nog op hangen zullen meer als doperwt, dan als peultje dienen...
Peultjes of 'mange tous' kan je dus helemaal eten, zowel vers als gekookt en in een slaatje verwerkt of licht aangestoofd met een uitje gewoon super en bovendien is deze variëteit ook heel zoet :)

Momenteel niet beschikbaar

labboon

Laatste week beschikbaar (vermoedelijk toch, want ook zij zien af door de droogte) !!
Voor veel mensen onbekend/vergeten terrein, maar eigenlijk heel lekker en voedzaam. Je moet er wel wat meer tijd insteken, want ze worden vaak dubbel gedopt. De bonen moeten immers niet alleen uit de peul worden gehaald (= 1e dop), ook de buitenste zaadhuid wordt vervolgens na koken door veel mensen extra verwijderd (= 2e dop). Wat dan rest zijn frisgroene zaadlobben die uiteenvallen in 2 stuks per boon en die je koud of warm kan verwerken. Oa heel lekker tussen een hamburger weet ik nog van een deelnemer vorig jaar!

Momenteel niet beschikbaar

prinsessenboon

Moeilijk te zeggen, maar ik zet voorzichtig in op de mogelijkheid ook deze week (wk37) nog een kleine hoeveelheid frisgroene boontjes te plukken uit een serie die nu toch al 4 weken meegaat.
Daarna zal het even wachten zijn tot eind september, begin oktober op de volgende reeks denk ik.

Momenteel niet beschikbaar

purple teepee

Moeilijk te zeggen, maar ik zet voorzichtig in op de mogelijkheid ook deze week (wk38) nog een kleine hoeveelheid frispaarse boontjes te plukken uit een serie die nu toch al 5 weken meegaat.
Daarna verwacht ik volgende week de volgende reeks. Daarin staan ook prinsessen en boterboontjes.

Sanguigno boon

We plukken sinds vorige week van deze lekkere speciale boon. Jammer genoeg laat de droogte zich nu ook hier gevoelen (snel geel wordende bladeren). Ik tracht het op te lossen door deze week (wk30) zogenaamde vloeidarmen te leggen tussen de platen. Doel is immers er nog minimum 2 weken van te kunnen plukken. Ik hoop dat het lukt!
Voorlopig blijven we zoals de laatste weken wel gewoon plukken op dinsdag en donderdagavond vanaf 20u. Wil jij ook es komen helpen, zeker welkom!
De boon zelf dan: vorig jaar nog onbekend terrein voor veel deelnemers, maar nadien geliefd bij velen voor zijn uitzicht (plat gespikkeld) en vooral ook smaak!

Momenteel niet beschikbaar

snijboon groen

Voor de liefhebbers, met de regen eind augustus gevolgd door het zachte weer nu verwacht ik toch nog een beperkt aantal nieuwe snijboontjes. Voor de snelle beslisser dus en na woensdag vul ik de stock aan als het kan!
Foto hiernaast genomen op 04 augustus 2018

snijboon paars

Voor de liefhebbers, met de regen eind augustus gevolgd door het zachte weer nu verwacht ik toch nog een beperkt aantal nieuwe snijboontjes. Voor de snelle beslisser dus en na woensdag vul ik de stock aan als het kan!
Erg mooie, erg lekkere én de makkelijkst oogstbare snijboon :)
Foto hiernaast is genomen op 04 augustus 2018

Kruiden en vruchtgroenten tunnel

artisjok

Deze planten blijven me verbazen, want via zijscheuten komen er toch steeds nog enkele bloemen bij. Toch schat ik in dat het deze week de allerlaatste exemplaren voor dit seizoen zullen zijn, dus wie er wil niet meer wachten !
Ondertussen hebben we er wel al 87 van aan de man (of vrouw) gebracht dit seizoen! Niet slecht voor een plant die wel wat ruimte in neemt, maar waar ik verder niet goed van wist wat ik er teelttechnisch van moest verwachten ...

Momenteel niet beschikbaar

asperge

meerjarige groente, ten vroegste beschikbaar vanaf oogstseizoen 2018

Momenteel niet beschikbaar

aubergine donkerpaars rond

Een buiten gegroeide donkerpaarse ronde aubergine. Perfect ronde grill-schijfjes, want door de trage buitengroei mooi vast vruchtvlees!
Ik heb jammer genoeg nog geen foto, maar het zijn die ter hoogte waarvan ik op dag van de landbouw bijna de hele dag m'n uitleg heb gegeven en velen hebben hem dan ook opgemerkt, want er kwamen regelmatig vragen over :)

aubergine gestreept Rania

Deze paars gestreepte variëteit met vast vruchtvlees is ruim beschikbaar. Enige minpuntje misschien zijn z'n stekels op het groene kroontje :)

aubergine normaal Classic

Al sinds het begin van de zomer en deze week (wk38) is deze klassieker voor je zuiderse keuken of griltoepassingen opnieuw vrij beschikbaar.

aubergine rond Beatrice

Ook van deze mooie en lekkere lichtpaarse is het aanbod al weken ruimer dan de vraag. Zeker es proberen!

aubergine wit Clara

De colorado kever heeft deze soort begin augustus op onze akker het hardst aangepakt. Daarom is de beschikbaarheid ervan sinds twee weken in tegenstelling tot die van de andere aubergines erg beperkt. Jammer, want met z'n stevige vruchtvlees is het een goeie compagnon voor je grill of late BBQ feesje :)
Van deelnemers vernam ik dat hij iets zachter van smaak én minder korrelig + vaster van vlees is > hoeft niet 'uit te lekken' alvorens bv op je BBQ te belanden...

Momenteel niet beschikbaar

basilicum bush

Nog een 2tal stuks beschikbaar van deze schattige 'bonsai' variëteit van de gekende klassieker. Heb je wat minder plaats in je kruidentuin of op je vensterbank, maar wil je toch genieten van de authentieke basilicum smaak, dan is deze bush variëteit iets voor jou!

Momenteel niet beschikbaar

basilicum classic

Vrij beschikbaar deze week (wk38) en mooi gegroeid in stenen pot zoals jullie het ondertussen gewoon zijn!
1 portie = 1 potje.

basilicum paars

Nog een 6tal planten beschikbaar uit een kleinere reeks van een 20tal planten die Lea eind juli terugknipte en die nu weer mooi staan :)
1 portie = 1 potje.
De paarse is een variant van de groene classic.

bieslook

Plantgoed komt aan begin mei. Zal op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes in de loop van mei-juni;

Momenteel niet beschikbaar

chinese bieslook

Plantgoed komt aan begin mei. Zal op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes in de loop van mei-juni;

Momenteel niet beschikbaar

citroenbasilicum

Nieuw in het aanbod vanaf deze week, opgepot door één van onze deelnemers, dank daarvoor!

Momenteel niet beschikbaar

citroenmelisse

Plantjes zijn opgepot eind vorige zomer, de exemplaren die in het najaar te klein waren zijn ondertussen ruim grote planten die ik zal moeten insnoeien om terug meer frisgroene blaadjes te krijgen.

Momenteel niet beschikbaar

currykruid

Nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
In de tuin van één van onze deelnemers doet dit plantje het zo goed dat ze er nog een 25tal van ter beschikking kan stellen. Zelf heb ik er nog geen in productie.
Lekker in oosterse wokgerechten.

Let wel op!!
Het gaat hier over gesneden kruiden, niet in een potje dus én Barbara zal ze vrijdag zelf langsbrengen op ons afhaalpunt vers gesneden na haar werk, maar dat is pas vanaf 18u30.
Als je er bestelt, kom dan ten vroegste je pakket halen om 18u30!!

Momenteel niet beschikbaar

dille

Al een 6tal weken in ons aanbod. Nu (wk25) staan de planten eigenlijk té groot, maar omdat ik een deel van jullie bestelling vorige week vergat op de akker hou ik ze nog één weekje in het aanbod zodat jullie ze desgewenst kunnen nabestellen. Gegroeid in stenen pot, 1 portie = 1 potje waarvan nog een 12tal beschikbaar.

Momenteel niet beschikbaar

dragon

Helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde.
Net zoals de salie, stekken van vorige zomer die nu, na een extra keer intoppen, een mooi vertakte plant hebben gevormd.
Gegroeid in stenen potjes, 1 portie = 1 potje, slechts een 20tal potjes beschikbaar. Eind dit jaar meer vanuit een nieuwe stekronde.

Momenteel niet beschikbaar

hysop

Plantgoed komt aan begin mei. Zal op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes in de loop van mei-juni;

Momenteel niet beschikbaar

kervel

Er zijn slechts een 4tal planten die de hitte nadat ze waren geplant hebben overleefd en die zijn er nu voor wie er zin in heeft :) Ik voorzie wel een verse plating richting winter als basis voor een tegen dan lekker dampende soep ...

limoenkomkommer

Ik kan al enkele weken steeds enkele geelronde exemplaren van deze specialiteit plukken. Het zijn er ook deze week (wk37) niet veel, maar misschien wel es voor jou?
Gezaaid door Lea, verpot door Sabine en nu dus af en toe leverancier van kleine (!!) schattige ronde komkommertjes

komkommer normaal

Deze week (wk38) verwacht ik een 16tal stuks van deze frisse zomerklassieker. Het zijn er dus steeds minder, maar ik pluk wat kan en zet er indien mogelijk na de oogst woensdag bij in het aanbod als dat kan!

komkommer mini

Net zoals bij de classic een iedere week iets minder beschikbaar, maar ik pluk dus wat ik kan en zet er donderdag bij in het aanbod als mogelijk!

koriander

(op)Nieuw beschikbaar!
Deze planten zijn wel opgegroeid in de hitte van eind juli-begin augustus en in die zin niet zo bossig en al licht bloemend. Toch oké om aan te bieden!

landkers

(op)Nieuw beschikbaar in het aanbod van de Plukheyde!
Je kan er dan ook niet alleen in je slaatjes mee ad slag, maar ook lekker in soep (zie a>z receptenbundel op onze blog) !

laurier

keukenlaurier of dus bruikbaar als kruid in stoofschotels ... we kijken uit naar plantgoed dat we beschikbaar kunnen stellen in biologisch afbreekbare potjes

Momenteel niet beschikbaar

lavas

Bruikbaar als zoutvervanger/smaakversterker in gerechten.
Nieuw in het aanbod vanaf deze week, opgepot door één van onze deelnemers, dank daarvoor!

Momenteel niet beschikbaar

lavendel

Plantgoed komt aan begin mei. Zal op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes in de loop van mei-juni;

Momenteel niet beschikbaar

mizuna

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde.
Een typisch pittig aziatisch slasoortje. M'n plangoedkweker had het me voor raapsteel verkocht, vorig jaar iets minder populair, daarom ging ik het ook niet meer zetten, maar het is er nu toch .; Profiteer er van om wat extra pit in je slaatjes te brengen.

mosterdsla

(op)Nieuw in het aanbod sinds vorige week (wk37) uit een kersverse planting.
Lekker fris en knapperig om jullie slaatjes een pittige meerwaarde te kunnen bezorgen!
1p = 1 blokje

munt chocolat

(op)Nieuw een 16tal planten in stenen pot beschikbaar deze week (wk37). Nadien volgen er nog.

oregano

Al een tijdje beschikbaar in het aanbod, loopt wel op zijn laatste 'beentjes' voor dit oogstseizoen. Opgepot door één van onze deelnemers, dank daarvoor!

Momenteel niet beschikbaar

paprika normaal geel Fiesta

Ook deze week (wk38) is deze paprika ruim beschikbaar door de combinatie van binnen en buitenteelt.
Met alle paprikasoorten samengeteld is er nu een redelijke productie. Je kan dus vrij bestellen, maar liefst niet meer dan 3 grote of 6 mini stuks per week per deelnemer.

mini paprika geel

Ook deze week (wk37) is deze paprikasoort zeer ruim en dus vrij beschikbaar, want deze buitenteelt is eenmaal op gang behoorlijk productief!
Ik oogst er 2 per portie, maar vergis je niet ifv je doel, want ze zijn echt wel mini en tegelijk maxi van smaak :)
Met alle paprikasoorten samengeteld is er nu een redelijke productie. Je kan dus vrij bestellen, maar liefst niet meer dan 3 grote of 6 mini stuks per week per deelnemer.

paprika normaal rood Sprinter

Een klassieke rode blokpaprika die buiten is gegroeid en daardoor wat later in het aanbod. Het aanbod is minder ruim dan dit van de gele, want in de koepels staan er geen...
Met alle paprikasoorten samengeteld is er nu een redelijke productie. Je kan dus vrij bestellen, maar liefst niet meer dan 3 grote of 6 mini stuks per week per deelnemer.

mini paprika zoetpunt witgeel

Een buiten geplantte, kleine puntachtige witgele paprika. M'n plantgoedleverancier had maar 4 planten meer van deze soort ook al had ik er 24 besteld en dus is de beschikbaarheid van vruchten voor jullie niet hoog, wel al erg regelmatig gedurende 6 weken!
Met alle paprikasoorten samengeteld is er nu een redelijke productie. Je kan dus vrij bestellen, maar liefst niet meer dan 3 grote of 6 mini stuks per week per deelnemer.
Foto hiernaast is genomen eind juli 2018

Momenteel niet beschikbaar

paprika zoetpunt oranje of geel

Deze twee soorten rijpen blijkbaar langzaam en ik heb daarom het aanbod ervan samen gevoegd, al blijft het ook deze week (wk37) daarmee niet groot.
Met alle paprikasoorten samengeteld echter is er nu toch een behoorlijke productie. Je kan dus vrij bestellen, maar liefst niet meer dan 3 grote of 6 mini stuks per week per deelnemer.

Momenteel niet beschikbaar

paprika zoetpunt rood Atris

Deze week (wk38) iets minder beschikbaar dan vorige week. Toch groeien er zowel binnen als buiten en met alle paprikasoorten samengeteld is er wel degelijk een behoorlijke productie. Je kan dus vrij bestellen, maar liefst niet meer dan 3 grote of 6 mini stuks per week per deelnemer.

peper De Cayenne

Vanaf nu (wk31) is deze erg pittige variëteit continu beschikbaar. Vanaf half augustus volgen nog iets zachtere smaakvariëteiten.
Het zijn dus echte 'pepers' en wil je wat extra pit geven aan je zomer, bestellen dan maar !

peper medium pikant

Helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
Ik had bij één van m'n zaadgoed leveranciers 2 medium pikante pepertjes besteld. Normaal een gele én eentje die via groen over paars en geel naar oranjerood zou gaan.
Groot is m'n verbazing nu ik enkel rood zie en zonet ook es geproefd heb... Amaai, één van die twee zou ik toch niet mild noemen!!
De andere zal ik zonder naam, maar met foto hier beschikbaar stellen. Je ziet dat ze wat dikker en minder gerimpeld zijn dan de cayennes die ik al een tijdje heb en die sowieso erg pikant zijn. Deze is dus (volgens mij) medium en smaakte (rauw) lekker :)

pimpernel

Plantgoed wordt nog gezocht. Zal normaal later in 2017 op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes.

Momenteel niet beschikbaar

raapsteel

(op)Nieuw beschikbaar uit een verse planting.
Doet het bv. zeer goed vers fijngesnipperd in puree met wat ei en sjalot + scheutje azijn

rabarber

Na de super mooie/dikke stelen uit de tuin van Paul vorige week (wk24), zijn er deze week nog enkele van Paul en vervolgens ook nog een mix van dunnere rode en dikkere roze uit de tuin van Frieda. Onze deelnemers zijn dus mee leverancier voor jullie crumbles, taartjes, mousses ...
1 portie = 1 stevige of 2 kleine stelen.
Erg lekker met bruine suiker, maar ook om confituur van te maken, of met appels in vers vruchtensap, of misschien wel als crumble op je venkel (zie tekst bij dat product) ...

Momenteel niet beschikbaar

radijs kleuenmix

Deze week plukken we uit een kersverse zaaiing
Een mooie kleurenmix van radijsjes uit het aanbod van een voor mij nieuwe zaadleverancier. Ik gok erop dat ze even lekker als fleurig zullen zijn :)

radijs speciaal Sora

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
Ze zijn net zoals vorige week wel behoorlijk groot, maar het is een soort die niet zomaar hol wordt dus best nog oké om aan te bieden. Sora heeft een nootachtige smaak volgens de zaadleverancier, benieuwd wat jullie vinden...

Momenteel niet beschikbaar

radijs tweekleurig French breakfast

(op)nieuw beschikbaar vanuit een verse zaaiing.
Lekker krokant en knapperig dus!

Momenteel niet beschikbaar

radijs wit Eiszaphen

We putten al even uit deze partij witte en behoorlijk pittige puntvormige radijsvariëteit. Ze zijn dus door hun leeftijd ook weer wat groter...

Momenteel niet beschikbaar

rozemarijn

Plantgoed komt aan begin mei. Zal op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes in de loop van mei-juni.

Momenteel niet beschikbaar

rucola classic

We plukken deze week (wk38) uit een kersverse en dus niet te grote reeks planten.
1 portie = 1 blok(je)

rucola paars

Omdat de groencompost deze week op de akker wordt uitgespreid valt dit productje even weg, want het was de laatste weken enkel beschikbaar omdat het zichzelf had gezaaid op onze akker daar waar het groeide in de zomer van 2017 :)
Niet ingeworteld in een blokje dus, maar wel op en top natuurlijk en vooral een lekkere smaakmaker voor je slaatjes.

Momenteel niet beschikbaar

tijm

Plantgoed komt aan begin mei. Zal op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes in de loop van mei-juni.

Momenteel niet beschikbaar

tomaat cherry Orange Fizz

Het tomaatje dat mijn jongste dochter leerde tomaten eten! Stevig van structuur, lekker zoet en haar lievelingskleur...
Als je cherry tomaten kiest, beperk je dan graag tot één soort, dan heeft iedereen maximaal kans op deze lekkere "snoepjes".
1 portie = 200 gr

1 portie = 200 gr ">

tomaat cherry Pepe

Een roodronde cherrytomaat, wel zijn de tomaatjes zelf kleiner dan vorig jaar, maar zeker zo lekker!
Als je cherry tomaten kiest, beperk je dan graag tot één soort, dan heeft iedereen maximaal kans op deze lekkere "snoepjes".
1 portie = 200 gr

1 portie = 200 gr">

tomaat cherry dolly

Een duive-eivormige gele cherrytomaat, vast van vlees, zoet van smaak :)
Als je cherry tomaten kiest, beperk je dan graag tot één soort, dan heeft iedereen maximaal kans op deze lekkere "snoepjes".
1 portie = 200 gr

1 portie = 200 gr">

tomaat noire crimee

Laat geplant, maar levert ondertussen toch al drie weken mooie tomaten!
Er kunnen nog vrij grote tomaten bij zijn en dan is 1 portie = 1 stuk, anders 2.

tomaat coeur de boeuf Liguria

Net zoals vorige week, zijn er ook deze (wk38) duidelijk minder coeur de boeufs beschikbaar. Na de oogst woensdag doe ik een upgrade als mogelijk!
Een gekende smaakvolle échte vleestomaat.
1 portie = 2 stuks óf 500 gr (bij sommige vleestomatensoorten is 1 tomaat 500gr of meer!)

tomaat gekleurd Andine Cornue

Deze week (wk38) zijn er duidelijk minder andine cornu's beschikbaar. Na de oogst woensdag doe ik een upgrade als mogelijk!
Je kan de smaak van deze tomaat misschien nog best vergelijken met die van een couer de boeuf, maar daarnaast is het een vastere echt puntvormige vleestomaat.
1 portie = 2 stuks óf 500 gr (bij sommige vleestomatensoorten is 1 tomaat 500gr of meer!)

Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd Black Cherry

Een blauwrode cherrytomaat die iets dikker is dan de pepe, erg lekker in een zuiderse groentenstoofschotel bv.!
Als je cherry tomaten kiest, beperk je dan graag tot één soort, dan heeft iedereen maximaal kans op deze lekkere "snoepjes".
1 portie = 200 gr

1 portie = 200 gr">

tomaat gekleurd lemon boy

Een vrij vaste, mooironde, gele vleestomaat met een (vind ik toch) licht zuurzoete smaak.
1 portie = 2 stuks óf 500 gr (bij sommige vleestomatensoorten is 1 tomaat 500gr of meer!)

tomaat gekleurd Orange queen

Deze week (wk38) iets minder, maar toch nog ruim beschikbaar.
Een vastere, mooi oranje ronde vleestomaat.
1 portie = 2 stuks

tomaat gekleurd Rose de Bern

Deze week (wk38) opnieuw vrij kiesbaar.
Een zachte, ronde rozerode vleestomaat die je bv. perfect kan gebruiken voor passata, maar die even goed in je slaatjes kan!
1 portie = 2 stuks

tomaat gekleurd Russe Rouge

Erg grote, smaakvolle vleestomaat.
1 portie = 1 stuk (tomaten wegen vaak meer dan 400 gr !!)

Momenteel niet beschikbaar

tomaat normaal Maestria

Deze week (wk37) zijn er duidelijk minder maestria tomaten beschikbaar. Na de oogst woensdag doe ik een upgrade als mogelijk!
Een 'gewone' losse/stuk tomaat, maar wel een smaakvolle alleskunner.
1 portie = 2 tomaten

Momenteel niet beschikbaar

tomaat roma Colibri

Deze week (wk38) iets minder procutie, maar toch nog ruim beschikbaar.
Een vastere, licht puntvormige vleestomaat.
1 portie = 2 stuks

warmoes

We plukken sinds week 31 uit een kersverse planting met rode snijbiet! Echt kraakvers :)

winterpostelein

Met het warme weer uitgeput/rot geworden en dus niet meer beschikbaar.
Komt terug bij het het begin van de winter...

Momenteel niet beschikbaar

tomaat tros grappelina

Deze week (wk38) niet meer vrij, maar toch ruim beschikbaar.
Een rode trostomaat met vaste vruchten.
1 portie = 1 tros óf 500 gr (los geoogst als de tros niet beschikbaar is in z'n geheel)

Tomaat green zebra

Erg laat geplant én een trage rijper, maar er hangt wel nog behoorlijk wat productie te wachten op de rest van september :)
Green zebra is een erg speciale tomaat die op vraag van de deelnemers vorig jaar er zeker dit jaar opnieuw bij moest zijn. Het aanbod zal nog groeien, ondertussen probeer je maar als het kan. Na woensdag doe ik een upgrade als het kan!
1 portie = 2 stuks

salie

Het allereerste aanbod van deze trage groeier! Vorig jaar op de akker gestekt en verpot door Sabine, super merci nog es daarvoor !!

Momenteel niet beschikbaar

Kleinfruit

aardbei

Na de regen en het warme weer jammer genoeg niet kwalitatief genoeg meer om te kunnen aanbieden.
Voor zij die willen komen plukken voor confituur kan het wel nog, zie nieuwsbrief.
Zal later dit jaar nog es terugkomen omdat 50% van de planten een 'doordrager' betreft die na de zomer opnieuw bloem moet maken en dus vrucht zal dragen.

Momenteel niet beschikbaar

framboos

Ze zijn er wel degelijk op de akker. Als er dinsdag en donderdag voldoende mensen zijn om boontjes te plukken, blijft er wel wat tijd om deze lekker zoete vruchten beperkt beschikbaar te stellen.
Als je er wil, gewoon 1 portie aanklikken en dan doe ik de juiste verdeling op het afhaalpunt.

Momenteel niet beschikbaar

zomer en herfstappel & peer

Misschien later dit oogstseizoen opnieuw beschikbaar dankzij één van onze deelnemers.

Momenteel niet beschikbaar

Edelhertenvlees

edelhertenstoofvlees grof 500gr

Je bestelling wordt deze week (wk50) geleverd!
Nieuw als proef en kon in die zin enkel de vorige 2 weken besteld worden.
Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen.
Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten en deze kunnen na goedkeuring op de evaluatie-avond dit jaar beperkt (soort en aantal) als proef aangeboden worden.
Op = op, wordt vervolgens geëvalueerd richting oogstseizoen2018!
Zal beschikbaar zijn in ons afhaalpunt na 11 december of dus vanaf wk50.
Apart te betalen, kan enkel door bestellen hier én overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704).
1 portie van @530gr kost 7,20 euro (btw in)

Momenteel niet beschikbaar

edelhertenstoofvlees fijn 500gr

Je bestelling wordt deze week (wk50) geleverd!
Nieuw als proef en kon in die zin enkel de vorige 2 weken besteld worden.
Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen.
Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten en deze kunnen na goedkeuring op de evaluatie-avond dit jaar beperkt (soort en aantal) als proef aangeboden worden.
Op = op, wordt vervolgens geëvalueerd richting oogstseizoen2018!
Zal beschikbaar zijn in ons afhaalpunt na 11 december of dus vanaf wk50.
Apart te betalen, kan enkel door bestellen hier én overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704).
1 portie van @530gr kost 7,20 euro (btw in)

Momenteel niet beschikbaar

edelhertenfondue 250gr

Je bestelling wordt deze week (wk50) geleverd!
Nieuw als proef en kon in die zin enkel de vorige 2 weken besteld worden.
Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen.
Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten en deze kunnen na goedkeuring op de evaluatie-avond dit jaar beperkt (soort en aantal) als proef aangeboden worden.
Op = op, wordt vervolgens geëvalueerd richting oogstseizoen2018!
Zal beschikbaar zijn in ons afhaalpunt na 11 december of dus vanaf wk50.
Apart te betalen, kan enkel door bestellen hier én overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704).
1 portie van @256gr kost 4,87 euro (btw in)

Momenteel niet beschikbaar


Vergeet uw unieke code en gewenste afhaaldag niet in te geven bovenaan de pagina.

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2018 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie