Oogsttuin de Plukheyde
Bestel in oogsttuin de Plukheyde

Groenten, kruiden en kleinfruit bestellen


Als deelnemer van de Plukheyde krijg je iedere week toegang tot het actueel assortiment plukrijpe seizoensproducten. Bestellen kan doorlopend, behalve tussen vrijdag 21 en zondagavond 22 uur. Dan plaatst boer Koen immers het aanbod voor de komende week online.

Kies hieronder voor het basispakket en laat je verrassen door de boer of kies voor het basispakket aangevuld met zelf te bepalen extra’s of stel volledig zelf je pakket samen. Het basispakket kan 1x/week worden besteld, zelf samengestelde pakketten kunnen 2x/week worden besteld.


TOON ALLES

Bestellen is momenteel niet mogelijk. Wij plaatsen ons aanbod voor de komende week online.

 

Basispakketten

Koolgroenten

boerenkool

Vrij beschikbaar!

Lekker én eenvoudig recept: fijn snijden en blancheren en vervolgens stoven in room zoals je met spinazie zou doen... SUPER!!

Boerenkool is een klassieker die samen met z'n paarse broertje vanaf week 42 beschikbaar werd en dit tot het einde van het winterseizoen. Het is een typische herfst en vooral ook wintergroente die nog beter wordt na de eerste vorst die de natuurlijk beschikbare suikers beter helpt vrij stellen bij het klaar maken.


boerenkool paars

Vrij beschikbaar!

Vergelijkbaar met klassieke boerenkool, maar mooi dieppaars. In de startweken hadden deze kolen last van luis onderaan de bladeren. Dat is nu beter en ik zal er ook op letten bij de oogst dit maximaal te vermijden.


koolraap rutabaga

Vrij beschikbaar!

Er staat een heel origineel & 'kids-proof' receptje op onze blog! Maar je kan er ook super lekkere soep van maken en ook stoven is makkelijk (schillen, in stukken snijden en stoven), snel klaar (15min is al voldoende) en erg lekker (beetje raapsmaak, maar zachter) vooral als je ze wat laat carameliseren!

Koolraap bewaart bovendien lang en het zijn dit seizoen mooie en (erg) dikke exemplaren ter grootte van een kleine witte kool. Ik geef dus één stuk per portie waar je zeker met 3 personen van kan eten!


palmkool

Vrij beschikbaar!

Receptje heerlijk verwerkt in quiche, meer info op de foto hiernaast en nog een toffe tip via Yora op onzez blog om er gezonde chips van te maken zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=37

In het aanbod sinds eind oktober en dat blijft zo eind maart, want het is een typische herfst- en wintergroente die nog beter wordt na de eerste vorst die we in week47 alvast hadden. Dit helpt bij het vrij stellen van de natuurlijk beschikbare suikers bij het klaar maken.


rammenas blauer herbst und winter

Een echte winterklassieker, want kan wel tegen een graadje vorst. Heeft bovendien veel pit en smaak.

Recepttip: Heerlijk in stoofschotels, om soepen 'bij te kruiden' of te raspen in je slaatjes.


spruitjes classic

Sinds maart oogst ik een 110tal porties per week. Je kan ze dus bijna iedere week bestellen.

1 portie = 180gr en dus iets meer dan voor maart omdat de spruitjes vrij groot zijn en je er zo toch iets meer stuks per portie zitten. In een normaal seizoen zou ik streven naar porties van 200-250gr, maar nu kan ik na de mindere groei door de hete herfst er toch zoveel mogelijk mensen gunnen


paksoy

Nieuw sinds week9, ondertussen mooi volgroeid uit een planting van november en nog vrij ruim beschikbaar.

Eén paksoy = 1 portie en zeker groot genoeg om er een wokgerecht voor 2 à 3 personen mee klaar te maken!


Bladgroenten

peterselie blad

De eerste planten na de winter zijn opnieuw beschikbaar, nog niet super groot, wel oké!

Een klassieke smaakmaker naast de gewone krulpeterselie in ons assortiment. Steeds 1 blokje per portie. Zit boordevol vitamine C, per gewichtseenheid zelfs meer dan in appelsienen! Smakelijk!!


sla asian mix

Vrij beschikbaar! 

Lekker pittige mengeling slavariëteitjes voor je slamixen!

1 portie asian mix = één blokje


sla baby leaf

Vrij beschikbaar!

Lekkere slamengeling van kleine plukslaatjes

1 portie = 1 blokje


sla Golden Frills

Vrij beschikbaar!

Een goudgeel mosterdslasoortje. Lekker pittig en ook mooi om te mixen of pesto van de maken!

1 portie = 1 stukje


sla veldsla

Vrij beschikbaar!

Typisch voor het winterseizoen en ideaal om te mixen met andere mini slavariëteiten zoals babyleaf, winterpostelein, asian mix of rucola, maar even goed met witloof :) Veldsla bevat extra veel Mg volgens mijn apotheker! Goed dus om de wintermoeheid te lijf te gaan !

1p = 2 blokjes


spinazie

Gelimiteerd beschikbaar!

Ik pluk deze week (wk12) een 8tal kg of zo'n 55 porties van 150gr. Als iedereen er wil bestellen komt dat neer op ongeveer 1x per drie weken, want we zijn met zo'n 180 personen. Hou je daar rekening mee aub?!


Vruchtgroenten buiten

Wortelgroenten

schorseneer

Vrij beschikbaar!

Er staat een lekker, origineel én 'kids-proof' receptje via deelneemster Nele op de blog! Zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=53 maar dan in de pdf bijlage van die pagina. Een extra tip nog, als je ze kuist onder water is het best makkelijk en vooral geen plakboel.

1 portie = 3 mooie stokken én de mogelijkheid enkele kleine naar keuze bij te nemen


witloof

Opgelet: Graag gemiddeld 1x per 2 weken bestellen. Dit kan nog tot eind maart en steeds één week vooraf. Ook niet vergeten meenemen bij het afhalen als je er vorige week bestelde!

1 portie = 250gr

Lekker typische regiogroente die op de Plukheyde beschikbaar is door samenwerking met Danny Schoevaerts. Danny is samen met vele andere 'doorwinterde' witloofboeren actief in onze regio, maar ik kan er maar met één samenwerken hé ...


wortel kleurmix

Opgelet: deze week (wk12) denk ik dat we de laatste week kunnen genieten van grote wortels!

Deze grote wortels zijn nog gezaaid vóór de droogte van vorige zomer, er is nog een reeks gezaaid nadien die had moeten aansluiten, maar deze is onvoldoende gegroeid net door die droogte. Er zullen na deze week dan ook enkel nog "snack"worteljes zijn = onvoldoende als maaltijd!

1 portie = 3 stevige wortels én de mogelijkheid kleine/kromme/gebroken stuks bij te nemen


wortelpeterselie

De allerlaatste stuks van deze teelt voor dit oogstseizoen zullen deze week (wk12) geoogst worden

Lekkere herfst en wintergroente. Wel onregelmatig gegroeid, soms dus es een dikke, dan weer een dunne. Wortelpeterselie is rijk van smaak en bevat naast proteïnen veel calcium, ijzer, caroteen en de vitaminen B2 en C. Bovendien is het blad bruikbaar zoals dit van bladpeterselie.

1 portie = 3 stuks


Bol-, knol- en stengelgroenten

prei winter

De winterprei is ondanks de groeiproblemen agv de droogte vorig jaar ondertussen toch ongeveer duimdik geworden. Onvoldoende voor de grote eters vrees ik, maar wel een lekkere smaakmaker voor soepen en kleine compagnon van vis of ...

1p = 1 middelmatige schacht


aardpeer

zonnewortel

Nog beschikbaar tot eind maart!

De zonnewortel is een broertje van de aardpeer en wordt in Europa vooral door hobbyisten gekweekt. De knol kan zowel rauw, gekookt of gebakken gegeten worden en smaakt licht zoet en notig. Zonnewortels bevatten inuline. Inuline en zijn afbraakproducten, fructo-oligosachariden, worden als zoetstof gebruikt bij suikervrije diëten voor onder andere diabetici aangezien ze de suikerspiegel niet beïnvloeden.

1 portie = 250gr


Peulgroenten

Kruiden en vruchtgroenten tunnel

kervel

Vrij beschikbaar!

1 portie = 1 blokje met een vrij grote kervelplant


koriander

Nieuw sinds vorige week, nog niet super groot, maar best oké als smaakmaker!

1 portie = 1 blokje


landkers

Pittige slavariëteit die smaakt zoals waterkers. Doe je het in de soep, dan krijg je echter een heerlijk zachte, maar karaktervolle smaak als je het recept volgt uit onze bundel met 26 vergeten of minder gekende groentjes van a tot z en dan natuurlijk onder de letter l zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=25

1 portie = 1 blokje


mosterdsla

Pittige mosterdsla, heerlijk voor je slamixen of in pesto!

1p = 1 blokje


raapsteel

Vrij beschikbaar! Ondertussen ook (erg) stevige, maar zeker nog frisgroene planten.

Recepttip: erg lekker vers fijngesnipperd in puree met wat ei en sjalot + scheutje azijn 

 1p = 1 blokje


rucola paars

Vergelijkbaar met mosterdsla of golden frills, maar iets minder breed en natuurlijk paars blad. Lekker pittig en top als smaakmaker voor je mixslaatjes.

1p = 1 stukje


warmoes

Nog deze week of maximaal tot eind maart beschikbaar!

Er is al een tijdje enkel nog rode warmoes, maar voor het nieuwe seizoen zaaien we terug de 'rainbowmix' met verschillende kleurtjes. Die komen beschikbaar richting zomer.


Kleinfruit

Edelhertenvlees


Vergeet uw unieke code en gewenste afhaaldag niet in te geven bovenaan de pagina.

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2019 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie