Oogsttuin de Plukheyde
Bestel in oogsttuin de Plukheyde

Groenten, kruiden en kleinfruit bestellen


Als deelnemer van de Plukheyde krijg je iedere week toegang tot het actueel assortiment plukrijpe seizoensproducten. Bestellen kan doorlopend, maar slechts tot 20u de avond voor je afhaalt én niet tussen donderdag 20 en zondagavond 22 uur. Dan plaatst boer Koen immers het aanbod voor de komende week online.

Kies in de bestellijst hieronder voor het basispakket en laat je verrassen door de boer OF stel volledig zelf je flex pakket samen. Je flex pakket kan daarbij ook bestaan uit het basispakket + zelf te bepalen extra’s. Koos je voor het basispakket abonnement, dan mag je slechts 1x/week bestellen, met een flex pakket abonnement mag je gerust 2x/week bestellen.

Afhaalmomenten: woensdag en vrijdag van 18u tot 20u30 en een bestelling voor vrijdag KAN ook zaterdagochtend van 9u tot 11u afgehaald worden


TOON ALLES

Basispakketten

Basispakket

Vanaf juni tot en met januari kiest de boer iedere week de nodige variatie op je bord.

Wat kan je verwachten in een basispakket? Seizoens gebonden variatie met minstens één of twee 'specialekes van de week'.  In een basispakket zitten steeds 7 porties groenten per aangesloten persoon + aardappelen als die er zijn. Ik match het aantal personen dat hoort bij jouw specifieke inschrijving en één portie ervan aanduiden is dus voldoende! Als je bv met 2 volwassenen en 1 kindje inschreef geef ik 1 grote oranje bloemkool, 3 porties tuinboon, 3 porties warmoes ... mee. Doel is voldoende van elke groente voor jouw gezin om een week te vullen.

Ik zal voor de mensen die vast het basispakket kozen dit oogstseizoen ook steeds wat peterselie, stengelui, koriander, groene selder en look oogsten en "aan de deur" van het afhaalpunt beschikbaar stellen. Die heb ik bijna jaarrond ruim beschikbaar en zie ik niet als aparte kook-, maar eerder een garneergroenten die ik dus niet in het basispakket stop, maar jullie dus wel wil/kan aanbieden!

Welke 7 groenten zitten er dan deze week (wk27) in het basispakket? Broccoli, spitskool wit, eikenblad groene en/of rode sla en/of rucola, prinsesse- OF boterboontjes, venkel, courgette en spinazie.Groe(n)tjes boer Koen


Koolgroenten

broccoli

Er is deze week (wk27) een mooie nieuwe reeks klaar van deze klassieker!Erg mooi gegroeid :)

1 portie broccoli = 1 stuk (zeker goed voor 2 tot 3 personen)


chinese kool

We plukken deze week (wk27) verder in een mooi gegroeide reeks chinese kool.De laatste week en dan is het even wachten tot eind augustus op de volgende reeks die eind juni werd geplant.

1 portie = 1 stuk, minimaal goed voor 2 tot 3 personen

Recepttip: Gewoon lekker rauw fijngesneden of een klassieker in de wok!


raap classic

We plukken sinds half juni uit een nieuwe reeks. Mooi gegroeid en smaakvol.

Het gaat hier over de gewone keukenraap met een roodachtige kraag en witte neus. Lekker ouderwets van smaak voor de liefhebber.

1 portie = 3tal raapjes (goed voor 1 persoon)


raap geel

We plukken sinds half juni uit een nieuwe reeks. Mooi gegroeid en smaakvol.Gele raapjes zijn iets pittiger dan de classic wit/roze.

Recepttip: gewoon stoven en dan vlak voor het serveren nog wat luikse stroop of honing erbij en op een hoger vuurtje lichtjes carameliseren is echt zálig!

1 portie = 3 stukjes (gooed voor één volwassene)


rode kool

De zomerreeks rode kool vertoont een 10tal plukklare stuks!De reeks groeit vrij onregelmatig, maar er volgen er dus zeker nog in de loop van de zomer

Zomerrecepttip: erg lekker als slaatje gemarineerd in sinaasappelsap!

1 portie = 1 stuk (goed voor 2 tot 3 personen)


romanesco

Deze week (wk27 = begin juli) zijn er nog een 30tal romanesco's plukklaar.Romanesco is een mooie en erg lekkere koolsoort die in torentjes groeit, een soort kunstwerk van de natuur. Bovendien zacht van smaak en toch erg karaktervol alsook stevig van structuur. Eén van mijn favorieten onder de kolen...

1p = 1 stuk en goed voor 2 tot 3 personen.


spitskool wit

Mooi gegroeide reeks, klassieker: zacht van smaak, snel klaar.Recepttips: versnijden, blancheren en opstoven met flink wat boter en nootmuskaat. Bovendien snel klaar :) Ook erg lekker fijn versneden in een gemarineerde rauwe spitskoolsalade.

1p = 1 stuk, goed voor 2 tot 3 personen


Bladgroenten

krulpeterselie

Krulpeterselie is een klassieke smaakmaker die bijna doorlopend beschikbaar is op de Plukheyde!

Steeds 1 blokje per portie


bladpeterselie

Bladpeterselie is een klassieke smaakmaker die bijna doorlopend beschikbaar is op de Plukheyde!Zit boordevol vitamine C, per gewichtseenheid zelfs meer dan in appelsienen! Smakelijk!!

1p is steeds 1 blokje


selder groen

Mooi frisgroen gegroeid en ondertussen best groot&stevig genoeg...

de klassieke smaakmaker voor al je soepen, in mosselen, groentesappen, ...

1p = 1 stuk


selder wit

Nieuwe reeks, nog niet helemaal volgroeid, ik zet hem vooral in het aanbod voor z'n zachtere smaak (tov de groene), maar hij moet dus nog wat groeien

Een klassieke smaak, recepttip erg lekker bv bij balletjes in tomatensaus!

1p = 1 stuk(je)


sla asian mix

Asian mix = een mengeling van pittige mosterdslaatjes.Nieuwe reeks, mooi gegroeid..

1 portie asian mix = één blokje


sla eikenblad groen

Groene eikenbladsla is samen met z'n rode broertje de populairste sla op de Plukheyde.De reeks waaruit ik nu moet plukken heeft echter last van het wisselvallige weer van vorige week: nat en warm waardoor er onderaan rot is ontstaan. De krop is daardoor een stuk kleiner.

1p = (momenteel) 1 kropje goed voor 1 persoon


sla eikenblad rood

Rode eikenbladsla is samen met z'n groene zusje de populairste sla op de Plukheyde.

1p = 1 krop/stuk


pluksla rood krul

Een rode krul-pluksla die groeit als krop (zie foto) maar waar je dus blaadje per blaadje van kan plukken zoals je nodig hebt zonder dat de krop uiteenvalt. De krop kan daarna ook verder aangroeien.Ik zal oogsten met kluitje, dan kan je hem thuis opnieuw inplanten als je dat wenst!

1 portie = 1 stuk (met kluit)


sla ijsberg

We plukken uit een reeks waarin we half juni gestart zijn, nog steeds mooi frisgroen en krokant.

1 p = 1 stuk


spinazie

Sinds eind april ruim beschikbaar én erg mooi gegroeid!Spinazie schiet makkelijk door als het te warm is en daarom volgt vanaf eind juli-begin augustus een pauze in de beschikbaarheid.

1p = @200gr


Vruchtgroenten buiten

courgette lang groen

De productie van courgettes is ondertussen stevig gegroeid en het gaat over mooie exemplaren.

1p = 1 stuk


courgette lang wit

De productie van courgettes is ondertussen stevig gegroeid en het gaat over mooie exemplaren.

Witte courgettes zijn iets meer "zeppelinachtig" en hebben een mooie (erg) lichtgroene schil.

1p = 1 stuk 


courgette rond geel

De productie van courgettes is ondertussen stevig gegroeid en het gaat over mooie exemplaren.

Deze ronde variant is ideaal om op te vullen met gehakt of andere goenten! Geel groeit ook iets trager dan groen en is daarom vaak iets vaster.

1p = 1 stuk


courgette rond groen

De productie van courgettes is ondertussen stevig gegroeid en het gaat over mooie exemplaren.

Deze ronde variant is ideaal om op te vullen met gehakt of andere goenten! 

1p = 1 stuk


Wortelgroenten

bussel wortels de Akelei

! Eénmalig ! aanbod (op = op), normaal is dit de laatste week.Vorige week kreeg ik bericht van Marijke die vorig jaar stage deed op de Plukheyde en die nu actief is bij de Akelei, een collega bioboer te Heist-o/d-Berg.Zij hebben momenteel een overaanbod gebusselde wortels van 1,2kg, zeker goed van kwaliteit én smaak!Navraag op het afhaalpunt bij enkele deelnemers gaf aan dat hier wel interesse in zou zijn. 1 bussel zal 2 euro kosten. Dit zit dus niet vervat in de abonnementsprijs omdat ik de bussels (zoals het witloof in de winter) extern aankoop.

1p = 1 bussel van @1,2 kg (en kost dus 2 euro, te betalen in het afhaalpunt)


Bol-, knol- en stengelgroenten

biet chioggia

Chioggia bietjes zijn een 'bijna vergeten', zoete tweekleurige en vooral lekkere groente

1 portie = 3 bietjes


biet geel

Gele bietjes groeien het traagst en zijn misschien net daarom zo lekker...

1 portie = 3 bietjes


biet rood

look

We zijn eind juni gestart met de oogst van verse look. Zie ook foto.Let op, verse look is super lekker (bv als aperitief hapje in de oven), maar veel sterker van smaak dan gedroogde, dus opletten als je er gerechten mee kruidt.!! voor de deelnemers met een basispakket formule zal ik er ook beschikbaar hebben op het afhaalpunt !!

1p = 1 bolletje met stengel


stengelui

Mooi gegroeid, perfect voor je lente slaatje! ruim beschikbaar

1 potie = 1 blokje met 4 tot 5 stengels


venkel

Venkel is een zeer veelzijdige groente met een aparte frisse, anijsachtige smaak.Ondertussen mooi&dik gegroeid...

Venkel werd heerlijk verwerkt in de vispapillot op ons allereerste oogstfeest in 2017. Het recept kan je hier vinden (nr. 17 pag 31 van de bundel). Het is een receptenbundel met 26 receptjes van a>z die ik maakte voor een inspiratiesessie in 2018.

1 portie = 1 stuk goed voor 1à2 personen


Peulgroenten

boterboon

We zijn week 27 = begin juli en de eerste plukklare boterboontjes zijn gespot!Omdat het de eerste pluk zal zijn, is het nog moeilijk om in te schatten over welke hoeveelheid het zal gaan. Bestel daarom nu nog max 1 portie per aangesloten persoon en als je boterboon bestelt, dan geen prinsessen aub, dan kan ik er zoveel mogelijk mensen gunnen.Hulp bij het oogsten in het bonenteam op dinsdag- of donderdagavond vanaf 20u op de akker is zeker welkom!.

1p = 150gr


erwt dop

De laatste week ruim beschikbaar, ALS we ze zoals vorige week samen geplukt krijgen. Zowel de doperwten als peulen hebben er in de 5 jaar dat ik bezig ben alvast nog nooit zo mooi bij gestaan.Hulp bij het plukken tijdens het bonenteam op dinsdag- of donderdagavond vanaf 20u is zéér welkom. Past het niet om 's avonds langs te komen, maar wil je toch helpen, dan mag je altijd een seintje geven om hiervoor langs te komen overdag, dan spreken we concreet af.

Doperwtjes zijn de klassieke ronde erwtjes, zelf wel nog uit de peul te doppen :)

1 portie = 200gr


peultjes

De laatste week ruim beschikbaarALS we ze zoals vorige week samen geplukt krijgen. Zowel de doperwten als peulen hebben er in de 5 jaar dat ik bezig ben alvast nog nooit zo mooi bij gestaan.Hulp bij het plukken tijdens het bonenteam op dinsdag- of donderdagavond vanaf 20u is zéér welkom. Past het niet om 's avonds langs te komen, maar wil je toch helpen, dan mag je altijd een seintje geven om hiervoor langs te komen overdag, dan spreken we concreet af.

Op de Plukheyde worden Sweet Horizon peultjes geteeld, deze zijn vrij groot, lekker zoet én helemaal niet dradig! Peultjes of 'mange tous' kan je helemaal eten, zowel vers als gewokt en in een slaatje verwerkt ...

1 portie = 200gr


labboon

Na de eerste pluk vorige week, zijin er nu (wk26) weer wat meer tuinbonen plukklaar!Ze staan erg mooi (zie foto) en ze zijn nieuw en dus nog boterzacht!

1p = 300gr

Tuin- = labbonen kan je best zoals ze zeggen 'dubbel doppen': eerst de grote bonen uit de peul halen, die peul is enkel bruikbaar als ze erg jong is. Vervolgens kan je de boon direct extra ontdoen van z'n zaadhuid (nog es doppen dus) of je kan ze eerst koken en dan pas de zaadhuid afpellen...

Los van deze extra handeling, erg lekker in slaatjes, op hamburgers, in pasta's, koud, warm. Maar je kan ze ook roosteren of verwerken in een quiche!


prinsessenboon

We zijn week 27 = begin juli en de eerste plukklare prinsesseboontjes zijn gespot!Omdat het de eerste pluk zal zijn, is het nog moeilijk om in te schatten over welke hoeveelheid het zal gaan. Bestel daarom nu nog max 1 portie per aangesloten persoon en als je prinsesseboontjes bestelt, dan geen boterboontjes, dan kan ik er zoveel mogelijk mensen gunnen.Hulp bij het oogsten in het bonenteam op dinsdag- of donderdagavond vanaf 20u op de akker is zeker welkom!.

1p = 150gr


Kruiden en vruchtgroenten tunnel

dragon

Ik plantte een tweetal jaren terug enkele moederplanten om scheuten te kunnen stekken. Dat stekken is nog niet gelukt, maar de moederplanten zijn wel groot genoeg om er steeltjes van te snijden...Niet in potjes dus voor snelgebruik!!

1p = een handje steeltjes


komkommer normaal

De productie van gewone komkommer zit ondertussen op een behoorlijk niveau (zie ook foto)Erg lekker, steviger vlees dan wat je gewoon bent uit de winkel + duidelijk meer smaak.

1p = 1stuk


komkommer mini

Net zoals bij de gewone komkommer, is er al een behoorlijke productie van mini komkommer.Ze zijn ongeveer 1/3 en sommigen 1/2 van het volume van een normale komkommer, maar zeker zo lekker!

1p = 1 stukje


koriander

Na de regen en bij de huidige temperatuur is de koriander waaruit we nu (wk26) plukken al vrij stevig gegroeid/doorgeschoten.Koriander is zoals peterselie, bijna dooralopend beschikbaar op de Plukheyde.

1 portie = 1 blokje


Chocolade munt

Ik plantte een tweetal jaren terug chocolade munt in potjes. Enkel scheuten 'ontsnapten' en die staan nu weelderig te groeien tussen mijn koepels.Ik kan daar van snijden voor zij die wensen. Niet in potjes dus voor snelgebruik!!

1 portie =  1 gesneden busseltje


rucola classic

Nieuwe reeks, deze week (wk26) normaal van grootte.

Recepttip: wist je dat je rucula ook kan stoven zoals spinazie? Het resultaat is overheerlijk in pasta of als bedje voor bloemkool bv.

1 portie = 1 blokje


warmoes

Mooi gegroeide reeks met frisse, kleurige en knapperige bladeren. Is ook ruim beschikbaar!Warmoes of snijbiet is een alleskunner, van soep tot gestoofd, in witte saus of in puree of quiche, het kan allemaal!

1 portie = 6 bladeren met steel (goed voor 1 persoon)


Kleinfruit

Plukeytjes en edelhertenvlees


Vergeet uw unieke code en gewenste afhaaldag niet in te geven bovenaan de pagina.

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2022 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie