Oogsttuin de Plukheyde
Bestel in oogsttuin de Plukheyde

Groenten, kruiden en kleinfruit bestellen


Als deelnemer van de Plukheyde krijg je iedere week toegang tot het actueel assortiment plukrijpe seizoensproducten. Bestellen kan doorlopend, behalve tussen vrijdag 21 en zondagavond 22 uur. Dan plaatst boer Koen immers het aanbod voor de komende week online.

Kies hieronder voor het basispakket en laat je verrassen door de boer of kies voor het basispakket aangevuld met zelf te bepalen extra’s of stel volledig zelf je pakket samen. Het basispakket kan 1x/week worden besteld, zelf samengestelde pakketten kunnen 2x/week worden besteld.


TOON ALLES

Bestellen is momenteel niet mogelijk. Wij plaatsen ons aanbod voor de komende week online.

 

Basispakketten

Basispakket

We zijn nu in week34 (wk34) van 19 tot 23 augustus.Na de regen van vorige week gaan we nu terug naar wat zonniger weer. Net op tijd voor ons oogstfeest komende zaterdag! We zullen met een 75tal mensen samen genieten.Om dat goed rond te krijgen kan je deze week enkel groenten bestellen voor woensdag! Dat wordt wat drukker voor jullie bij het afhalen en bij mij zeker ook voor het oogsten...En wat betreft het actuale aanbod. Daarin zitten weer enkele toffe/lekkere nieuwe dingen, ook een beetje gericht op het oogstfeest... Ik verwacht nieuw deze week:> veel en mooie groene spitskool, enkele klassieke bloemkolen en redelijk wat broccoli> wortelen !> Teggia (rood gespikkelde) bonen> Alouette (een rode) aardappel> Artichoc!Geniet ervan, groe(n)tjes boer Koen

Wat is een basispakket? Dat komt zowat neer op de keuze van de boer volgens het seizoen en met minstens één of twee 'specialekes van de week'.  In een basispakket zitten steeds 6 tot 7 diverse groentjes waarvan ik de hoeveelheid in jouw pakket zal matchen met het aantal personen dat hoort bij jouw specifieke inschrijving. Eén portie ervan aanduiden is dus voldoende en als je bv met 2 volwassenen en 1 kindje inschreef geef ik 1 dikke witte kool, 3 porties tomaat, ... mee. Doel is voldoende van elke groente voor jouw gezin om een week te vullen.

Wil je naast de (deze wk34) 7 groentjes nog extra's bestellen van iets dat niet in het basispakket zit, dan mag dat gerust. Klick voor die producten wél het aantal specifiek gewenste porties aan !

Welke 7 groenten (batavia en roodlof sla = samen 1) zitten er zeker in je basispakket deze week (wk34)? Spitskool wit, wortelen, prinsessen boontjes, roodlof en groene batavia sla, tomaat Andine cornue (puntvormige rode tomaat, stevig van vlees en zacht van smaak) en cherry goldwin (gele kerstomaat), zomerprei, warmoes en Alouette patatjes.Opmerking de foto bij dit artikel is niet exact, maar wel representatief voor een normaal lenteaanbod en is genomen begin mei 2017.Groe(n)tjes boer Koen


Koolgroenten

broccoli

Het is een beetje jammer, maar door de snelle groei hebben we enkele exemplaren verloren die vorige week nog te klein waren en nu al te groot/los...Toch verwacht ik nog een 35tal stuks die mooi groot en nog vast genoeg zullen zijn. Samen met bloemkool en romanesco is er echter nog keuze. Beperk je keuze in die zin deze week graag tot één van deze drie, dan heeft iedereen maximaal kans er één te kiezen als hij/zij dat wil!

1p = 1 stuk, zeker goed voor 2 personen


chinese kool

Deze week (wk34) de laatste keer dat we kunnen snijden van deze groente denk ik. Heel misschien zijn er volgende week ook nog enkele, maar als je graag wokt zou ik er nu bestellen!1 portie = 1 stuk, minimaal goed voor 2 tot 3 personen.

Recepttip: Gewoon lekker rauw fijngesneden of een klassieker in de wok!


koolrabi paars

Om terug kleinere en zachte exemplaren te leveren, zijn we vorige week (wk33) gestart in nieuwe reeks! En dit zowel voor de witte als de paarse variant.Koolrabi is bijna doorlopend en momenteel zelfs erg ruim beschikbaar

Koolrabi is een heeel gezonde en ook lekkere groente die je op heel veel manieren kan klaarmaken! Griet heeft me alvast afgelopen weekend nog een tof recept doorgestuurd dat we snel op de blog zullen zetten. Zeker checken!

1 portie = 1 koolrabi


koolrabi wit

Om terug kleinere en zachte exemplaren te leveren, zijn we vorige week (wk33) gestart in nieuwe reeks! En dit zowel voor de witte als de paarse variant.Koolrabi is bijna doorlopend en momenteel zelfs erg ruim beschikbaar

Koolrabi is een heeeel gezonde en ook lekkere groente, zoek maar es op of gewoon bestellen en proeven! Griet stuurde me alvast nog een tof receptje door afgelopen weekend dat we zo snel mogelijk op de blog zullen zetten!

1 portie = 1 stuk


raap classic

We plukken ook nu (wk34) verder uit de reeks die we half juli begonnen. Vrij te kiezen, talrijk, zacht én compact mooi. Ze hebben de 'normale' grootte. 

Het gaat hier over de gewone keukenraap met een roodachtige kraag en witte neus. Lekker ouderwets van smaak voor de liefhebber, maar tegelijk héél zacht, want kersvers.1 portie = 3tal raapjes (goed voor 1 persoon)


raap geel

Sinds begin augustus op)nieuw beschikbaar in het aanbod van de Plukheyde!Vrij te kiezen, talrijk, zacht én compact mooi. Ze hebben de 'normale' grootte. 

Gele raapjes groeien altijd iets trager én minder gelijk dan de klassieke roos gekraagde meiraap. Daardoor is het aanbod er nu pas én beperkt.

Gele raapjes zijn iets sterker van smaak, een echt lekker pittige raapsmaak zeg maar :)


rode kool

Sinds begin augustus zijn er elke week enkele exemplaren in het aanbod. Als je er nu ééntje bestelt, laat dan de volgende weken de keus voor anderen aub. Ze groeien immers traag en onregelmatig deze zomer, maar degene die klaar zijn, zijn wel mooi vaste, maar klein/compacte bolletjes.

1 portie = 1 stuk en een stevig kooltje, goed voor 2 tot 3 personen.


spitskool paars

Deze mooie en speciale kolen zijn sinds half juli ruim beschikbaar.Het is een trage groeier waardoor ik ze lang beschikbaar kan stellen zonder dat ze aan kwaliteit inboeten!

Recepttip: erg lekker in een zomers slaatje gemarineerd in sinaasappelsap


spitskool wit

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde!Lekker frisgroen en zoals beloofd beschikbaar tegen ons oogstfeest...

Recepttips: versnijden, blancheren en opstoven met flink wat boter en nootmuskaat. Bovendien snel klaar :) Ook erg lekker fijn versneden in een gemarineerde rauwe spitskoolsalade.

1p = 1 stuk


witte kool

Ook deze week (wk34) ruim beschikbaar uit de eerste reeks van dit product dit seizoen!Het betreft een boterzachte zomervariëteit die je net zoals een witte spitskool perfect kan stoven in wat boter met muskaatnoot...

1p = 1 stuk zeker goed voor 2 tot 3 personen


Bladgroenten

andijvie

Sinds begin augustus (op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde, mooi gegroeid en vrij te kiezenLekker zomers frisgroen en fantastisch in een zomerse puree fijngehakt en ongekookt verwerkt samen met een scheutje azijn, sjalot en een zachtgekookt eitje ... al is er ook de klassieker om andijvie goed uitgelekt/gedrukt na blancheren fijngehakt te serveren in witte saus, beetje bitterzoet, mmmmm!!Wie van extra bitter houdt kan trouwens op dezelfde manier voor wilde chicoré gaan!

1p = 1stuk waar je zeker met 2 personen van kan smullen


krulpeterselie

Een klassieke smaakmaker die net zoals bladpeterselie bijna continu beschikbaar is.

Steeds 1 blokje per portie.


bladpeterselie

We starten deze week (wk31) in een nieuwe frisgroene reeks. Het zijn dus terug compacte planten!

Een klassieke smaakmaker naast de gewone krulpeterselie en bijna steeds beschikbaar in ons assortiment.Zit boordevol vitamine C, per gewichtseenheid zelfs meer dan in appelsienen! Smakelijk!!

1p is steeds 1 blokje 


roodlof rubro

Ook deze week (wk34) ruim beschikbaar!Roodlof of radicchio is een echte najaars- en winterspecialiteit die je perfect kan mixen als sla-aanvulling (lekker bitter) en die nog lang bewaart ook.

1p = 1 bol (vergelijkbare grootte met ijsbergsla)


selder groen

Vrij te kiezen en heel mooi gegroeid!

de klassieke smaakmaker voor al je soepen én met dit zomers weer je mosselen natuurlijk!

1p = 1 stuk


selder wit

Vrij te kiezen en mooi gegroeid, misschien iets te klein door de droogte...

Een klassieke smaak en (recepttip) erg lekker bv bij balletjes in tomatensaus!

1p = 1 stuk


sla batavia groen

Deze week (wk34) beperkt beschikbaar én jammer genoeg van mindere kwaliteit.Ik heb in deze reeks immers niet tijdig kunnen wieden en dus is de kropvorming minder mooi. Van de lichtrode zijn er meer stuks gelukt en deze zijn ook iets groter.

1p = 1 stuk


sla batavia rood

Deze week (wk34) beperkt beschikbaar én jammer genoeg van mindere kwaliteit.Ik heb in deze reeks immers niet tijdig kunnen wieden en dus is de kropvorming minder mooi, al zijn ze momenteel wel iets groter dan de groene...1p =1 stuk


spinazie Nieuw-Zeelandse

Ook deze week (wk34) is deze nieuwigheid vrij beschikbaar.

Was eind juli vorig jaar een absolute nieuwkomer en ook voor mij nog een onbekende. Werd direct erg lekker bevonden in macaroni, quiches of gewoon gestoofd samen met een uitje en look en dus een veelzijdige aanrader!Verwacht je aan ranken met kleine blaadjes die verder wel lijken op die van klassieke spinazie. Gebruik enkel de blaadjes, die trouwens minder slinken dan die van spinazie!1p = 2 à 220gr


Vruchtgroenten buiten

augurk

Nu plots massaal beschikbaar, kan je zeker inmaken!!

Deze plant kende op de Plukheyde de afgelopen 2 seizoen slechts een productieperiode tot half augustus, maar dit jaar denk ik dat aanbod kan lukken tot begin september!

Recpttip: Fijngesneden zeer fris in slaatjes, kan ook opgelegd worden in azijn, peper, zout, chiliblokje, en mosterdzaadjes.


courgette rond geel

Vrij beschikbaar, want sinds enkele weken verwacht ik er elke week 25 of meer!

Deze ronde variant is ideaal om op te vullen met gehakt of andere goenten! Geel groeit ook iets trager dan groen en is daarom vaak iets vaster.

1p = 1 stuk


komkommer mini akito of arola

Deze oosterse mini-komkommersoortjes zijn nu ook steviger in productie gekomen.

Ze zijn buiten geplant en groeien daardoor trager waardoor ze ook vaster zijn van structuur en het komt zeker ook de smaak ten goede. Het lijken door hun bobbels en haartjes op de schil bovendien wel augurkjes, maar het zijn wel degelijk héél smaakvolle, sappig frisse en kleine komkommers voor al je slaatjes en smosjes ...


Wortelgroenten

wortel Napoli

Deze week helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde!Jullie hebben er even op moeten wachten, maar het is denk ik zeker de moeite als ik het testexemplaar zag dat ik vandaag boven haalde!

1p = 3 stevige wortels en eventueel nog enkele kleintjes die ik altijd vrij aanbied als ze er zijn (dat blijkt pas bij oogst)


Bol-, knol- en stengelgroenten

aardappel alouette

Vanaf deze week (wk34) zal ik elke week een andere aardappel aan jullie voorstellen!Deze week is dat dus de Alouette, een mooi rode half vast/haf zacht kokende alleskunner. Je kan er zowel puree, gewoon gekookte patatjes als frieten mee maken!

1p = 300gr


aardappel frieslander

Deze week oogsten net zoals vorige week verder uit de eerste reeks (Friesland) patatjes. Het zijn dé vroegste en tegelijk stevig en smaakvolle aardappelen op de markt.

De aardappel heeft een gladde schil en is na het koken lichtgeel van kleur. Recepttip: super lekker gebakken in de pan met wat olijfolie en zout!!

1 portie = 300 gr


biet chioggia

Eind juli sneden we een nieuwe, mooi gevormde reeks aan.1 portie = 2 grotere of 3 kleine bietjes

Chioggia bietjes zijn een 'bijna vergeten', zoete tweekleurige en vooral lekkere groente


biet geel

Eind juli sneden we een nieuwe, mooi gevormde reeks aan.

1 portie = 2 grotere of 3 kleine bietjes

Gele bietjes groeien het traagst en zijn misschien net daarom zo lekker...


biet rood

Eind juli sneden we een nieuwe, mooi gevormde reeks aan.

1 portie = 2 grotere of 3 kleine bietjes

Rode bietjes zijn de meest gekende en daarom misschien de meest gevraagde op de Plukheyde. Naast het soeprecept van de foto, staat er nog een tof receptje op onze blog (het onderste van drie op die pagina) zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=51


look

Sinds begin juli helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Ze zijn ondertussen geoogst en gedroogd in de tunnels. 

1p = 1 bol


prei zomer

Sinds begin juli ruim beschikbaar tijdens de zomermaanden op de Plukheyde!

Best wel mooi gegroeid!

1p = 1 vrij dikke schacht met mooi fris blauwgroen loof


venkel

Ook deze week (wk34) ruim beschikbaar uit een kersverse reeks

Venkel is een zeer veelzijdige groente met een aparte frisse, anijsachtige smaak. Venkel werd heerlijk verwerkt in de vispapillot op ons oogstfeest. Het recept kan je vinden in de receptenbundel van a>z op http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=25 en ook het receptje hiernaast is es iets totaal anders en voor mij één van de toppers die ik ooit at.

1 portie = 1 middelgroot stuk (goed voor een 2tal personen)


stengelui

Ook deze week (wk34) ruim beschikbaar !

Lekker om te gebruiken in al je slaatjes.

1 portie = 1 blokje met 3 tot 4 stengels


Peulgroenten

boterboon

Ik verwacht deze week opnieuw véél boontjes! Ze geplukt krijgen zal de uitdaging zijn. Iedereen welkom op dinsdag- of donderdagavond bij het bonencomité...

Erg lekker geelkleurig boontje, traditioneel iets dikker dan een prinsessenboon, maar zeker zo vol van smaak...

1p = 200gr


prinsessenboon

Ik verwacht deze week véél boontjes! Ze geplukt krijgen zal de uitdaging zijn. Iedereen welkom op dinsdag- of donderdagavond bij het bonencomité...

Erg lekkere klassieker die geen uitleg behoefd denk ik :)

1p = 200gr


Kruiden en vruchtgroenten tunnel

basilicum classic

Deze klassieker is sinds week 29 vrij beschikbaar

1 portie = 1 potje.


komkommer mini

Deze week (wk34) een 25tal stuks.beschikbaar denk ik.Als je er hier geen kan bestellen, er zijn momenteel ook veel mini buitenkomkommers dus kijk ook daar es naar.

1p = 1 stuk, de mini's zijn ongeveer 1/3 tot 1/2 het volume van een normale


koriander

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde deze week (wk34).Nog klein, maar zeker frisgroen!

1 portie = terug 1 blokje van normale grootte


Marrokaanse munt

Er werden eind vorig seizoen nog heel wat Marrokaanse muntplantjes verpot die ondertussen al een tijdje leverbaar zijn.Lekker in een zomerse cocktail of muntijswater om je dorst te lessen :)

1 portie =  1 plantje met mooie fruisgroene blaadjes in stenen pot.


rozemarijn

Ruim beschikbaar sinds week (wk28) en het zijn mooie schattige plantjes...

1p = 1 potje


rucola classic

De derde week (nu wk33) ruim beschikbaar uit een verse planting! Het zijn we snelle groeiers dus het gaat al over vrij grote planten...

Recepttip: wist je dat je rucula ook kan stoven zoals spinazie? Het resultaat is overheerlijk in pasta of als bedje voor bloemkool bv. maar die laatste is er pas vanaf eind april/begin mei... 

 1 portie = 1 blok(je)


tomaat gekleurd lemon boy

Sinds begin augustus vrije keuze in tomatensoorten en vanaf nu (wk33) ook in aantal. 

Voor vleestomaten is 1 portie = 2 kleine of 1 echt grote tomaat


tomaat gekleurd Rose de Bern

Sinds begin augustus vrije keuze in tomatensoorten en vanaf nu (wk33) ook in aantal. 

Voor vleestomaten is 1 portie = 2 kleine of 1 echt grote tomaat


tomaat roma Colibri

Sinds begin augustus vrije keuze in tomatensoorten en vanaf nu (wk33) ook in aantal. 

Voor vleestomaten is 1 portie = 2 kleine of 1 echt grote tomaat


warmoes

Al een hele tijd vrij beschikbaar en dat blijft zo.

Warmoes of snijbiet is een alleskunner, van soep tot gestoofd, in witte saus of in puree of quiche, het kan allemaal!

1 portie = 2 plantjes elk met 6 tot 8 bladeren


tomaat tros grappelina

Sinds begin augustus vrije keuze in tomatensoorten en vanaf nu (wk33) ook in aantal. 

Voor vleestomaten is 1 portie = 2 kleine of 1 echt grote tomaat


salie

Nog een 20tal stuks in het aanbod van dit mooie plantje. Vorig jaar op de akker gestekt en verpot door Sabine, super merci nog es daarvoor !!

1p = 1potje


Kleinfruit

Plukeytjes en edelhertenvlees


Vergeet uw unieke code en gewenste afhaaldag niet in te geven bovenaan de pagina.

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2019 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie