Oogsttuin de Plukheyde
Blogberichten van de Plukheyde

Recepten en ervaringen van Plukheyde deelnemers

Wil jij ook iets delen? Neem dan contact met onze blogger!

BLOGCONTACT »Interesse vraag voor bloem en pasta

Interesse vraag voor bloem en pasta

Via een collega CSA boerderij, Boer&compagnie, gevestigd aan de abdij van het Park in Leuven kreeg ik de vraag of jullie als deelnemers van de Plukheyde geïnteresseerd zijn in hun (bio) bloem en pasta.

Boer&compagnie is een gemengde CSA boerderij die niet alleen groenten, maar ook eigen bloemen, zuivel, vlees alsook bloem en pasta met graan van hun akkerbouwvelden produceert. Daarbij ook spelt en oude graanvariëteiten die een grote smaakmeerwaarde bieden!

Zeker niet iedere CSA boerderij beschikt over voldoende akkers en tijd om deze diversiteit aan producten te telen, zo ook op de Plukheyde waar we bewust kiezen voor oogstaandelen van onze groenten die kunnen afgehaald worden via het jullie bekende flexpakkettensysteem.

Misschien heb je als deelnemer van de Plukheyde echter wel interesse in bloem en pasta van een collega CSA boer die deze bio-producten volgens de CSA filosofie wil beschikbaar stellen?

Ik wil via deze weg polsen naar jullie interesse hierin voor verdeling in 2021 via ons afhaalpunt  het Labo. Je kan in de PDF in bijlage een concreet beeld krijgen over welke producten het gaat. Ik wil het aanbod van Boer&compagnie bewust beperken tot bloem en pasta omdat ik weet dat deze producten tot stand komen met producten die 100% van hun akkers komen.

Zie PDF in bijlage!

Graag een seintje per mail vóór 20 december of je ja dan nee interesse hebt en zo ja, in welke hoeveelheid bloem en/of pasta. Als er voldoende interesse is, zal ik dit ook praktisch uitwerken samen met Boer&compagnie. Wat is voldoende interesse? Dat hangt een beetje af van de hoeveelheid, maar vooral van het draagvlak. Ik denk dan aan minimum 25% van onze deelnemers.

Je zal zien in de PDF dat uien en aardappelen ook zouden kunnen via Boer&compagnie, maar deze producten zitten al in het aanbod van de Plukehdye en bovendien zijn het niet echt 'droge' producten waarvoor ik momenteel zeker niet de juiste bewaarmogelijkheden en plaats heb in ons afhaalpunt. Voor bloem en pasta moet dit wel lukken én deze producten bieden een grote toegevoegde waarde aan het bestaande aanbod van de Plukheyde. Bovendien weet ik 100% zeker dat ze gemaakt worden met graan van de akkers van Boer&compagnie. Voor uien bv. werken ook zij samen met nog een andere boer...

Benieuwd naar jullie reactie!

Groe(n)tjes boer Koen

Download meer informatie (PDF) »

BESTEL NU »   CONTACTEER MIJ »

Lees ook

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2022 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie