Oogsttuin de Plukheyde
Blogberichten van de Plukheyde

Recepten en ervaringen van Plukheyde deelnemers

Wil jij ook iets delen? Neem dan contact met onze blogger!

BLOGCONTACT »Een nieuwe lente, de Plukheyde komt uit!

Een nieuwe lente, de Plukheyde komt uit!

Ja, het is bij momenten nog bijtend koud en, jazeker, het is heel droog voor de tijd van het jaar, maar dat heeft mij de voorbije weken en maanden niet belet om de Plukheyde klaar te stomen voor het eerste oogstseizoen. Voorlopig is het aanbod nog beperkt, maar de geleidelijke opstart maakt het mogelijk dat ik als boer en jij als lekkerbek goed wegwijs worden in onze nieuwe speeltuin pluktuin.

 

Dankzij het droge voorjaar ben ik erin geslaagd om voort te maken met de infrastructuurwerken aan de Plukheyde. Stel je voor dat het even nat was geweest als vorig jaar, dan was de omschakeling van mijn vorige fulltime job naar mijn nieuwe buitenleven wellicht minder vlot verlopen. Sinds februari ben ik druk bezig geweest met het plaatsen van planttunnels, zodat ik de eerste gewassen al heel vroeg kon planten.

 

(Nog) geen basilicum

 

De koude van de voorbije dagen en weken heeft die voorsprong weliswaar een beetje tenietgedaan. Om de jonge plantjes te beschermen tegen de vrieskoude van woensdagnacht, had ik ze massaal toegedekt met vliesdoek. Gelukkig maar, want daardoor is de schade heel beperkt gebleven. Alleen de basilicumplantjes in de kweektunnels hebben ondanks hun extra dekentje zwaar te lijden gehad van de duik onder nul. Dit weekend bleek dat zeker de helft van de plantjes goed waren voor de composthoop.

 

Wat gaan we dan wel eten?

 

Geen basilicum dus voorlopig. Wat er de komende dagen wél op het groentemenu staat, dat kan je gemakkelijk bekijken via de bestelpagina op de website.

 

Bestellen kan via de website van zaterdagochtend 9 tot vrijdagavond 21 uur.

Afhalen kan op woensdag van 15 tot 20 uur of op vrijdag ook van 15 tot 20 uur.

 

Voor het allereerste afhaalmoment van vrijdag 28 april hoef je echter niet te bestellen! Gewoon afhalen, want op de infosessie van 24 april ll. spraken we af voor iedere deelnemer van de Plukheyde community op 28 april een eerlijk aandeel van de dan plukklare groenten te voorzien.

 

Ben je nog geen deelnemer van de Plukheyde community? Lees er hier alles over en schrijf je meteen in voor een heel jaar lang gezonde groenten, kruiden en kleinfruit op je bord. Rechtstreeks van het veld.

 

Zie ons dag na dag groeien en bloeien via onze Facebookpagina.

 

We zien elkaar snel bij het afhaalpunt of kom gewoon eens langs op het veld.

 

CSA boer Koen

BESTEL NU »   CONTACTEER MIJ »

Lees ook

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2022 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie