Oogsttuin de Plukheyde
Oogsttuin de Plukheyde

Je wekelijkse pakket verse seizoensgroenten, kruiden en kleinfruit.
Met liefde gezaaid, met kennis gekweekt en met zorg geplukt.


Nieuws kort

Geniet na van onze gezamenlijke aardappeloogst!
Met dank aan deelnemer Jo voor de super mooie sfeerbeelden...

(sorry, maar ik slaag er even niet in onderstaande link echt als link hier online te krijgen, je zal hem dus moeten kopiëren/plakken, ik probeer dit nog op te lossen)

https://www.youtube.com/watch?v=Ngf6SCi6gIo&index=1&list=UUMMqSYoizlx2XuXaESDNJp


!! Belangrijk !!
Sinds 24 september 2018 heeft het aantal deelnemers van de Plukheyde het maximum bereikt waarvoor op basis van de ervaring tot dan, akker en boer voor het resterende deel van oogstseizoen 2018 een afdoende aanbod kunnen bieden.

Omdat de Plukheyde open en eerlijk hierover wil zijn met alle reeds ingeschreven én geïnteresseerde deelnemers, moeten we stellen dat er ten vroegste voor oogstseizoen 2019 nieuwe deelnemers kunnen bijkomen.

Dat wil niet zeggen dat je geen interesse in ons systeem van groentenpakketten meer kan doorgeven. Als je dit doet, zullen we immers in maart 2019 contact met je nemen zodat je indien er dan plaatsen vrijkomen voor oogstseizoen 2019, kan beslissen of je instapt.

Om dit alles in goeie banen te leiden werd een interessemeldingsformulier geactiveerd op het tabblad deelnemen van onze website!

Bij vragen, bel of mail gerust!

Groe(n)tjes boer Koen


“Oogsttuin de Plukheyde is het verhaal van verse, smaakvolle, lokale en seizoensgebonden groenten. Ik zaai, kweek en pluk ze met liefde, kennis en zorg. Onze deelnemers bieden mij en elkaar een grote meerwaarde door hun betrokkenheid en inbreng. Samen toveren wij een braak liggende akker om tot een ecologisch en lekker bord gezond.”

Boer Koen

LEES MEER »


Ecologische teelt van meer dan 150 soorten groenten, kruiden en kleinfruit

Koen aan het werk op zijn land

Waarom zou ik instappen?

BESTEL NU »   CONTACTEER MIJ »

Producten in de kijker

palmkool

palmkool

Kan je al een maand kiezen en dat blijft zo tot maart, want het is een typische herfst- en wintergroente.
Het is net zoals boerenkool een minder gekende koolsoort dus gerechtsuggesties voor beiden zijn altijd welkom!
Zelf alvast in quiche verwerkt en is eigenlijk heerlijk en voor zij die het niet kennen, heb ik dankzij Lea op de foto hiernaast een inspirerend tekstje kunnen toevoegen.

rammenas blauer herbst und winter

rammenas blauer herbst und winter

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde. Een echte winterklassieker, want kan wel tegen een graadje vorst. Heeft bovendien veel pit en smaak. Heerlijk in stoofschotels, om soepen 'bij te kruiden' of te raspen in je slaatjes.

spruitjes classic

spruitjes classic

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
Ik start deze week voorzichtig met de pluk van deze winterklassieker. Voorzichtig, want door de langzame groeistart in het veel te droge en hete zomerweer is het aantal spruitplanten met dikke spruitjes vooralsnog beperkt. Ik hoop echt dat dit de komende weken nog kan bijgebeend worden, maar voorlopig dus nog beperkt beschikbaar.
1 portie = 200gr

andijvie krul

andijvie krul

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
We zijn week 46 en net voor de winter pakken we nog één maal uit met een frisse herfstbladgroente! Ik heb ze tot nu goed kunnen beschermen tegen de vorst waardoor de kroppen mooi blijven en zijn veelzijdigheid kan uitspelen. Zo kan je de jonge gele blaadjes van krulandijvie rauw eten, bijvoorbeeld als salade met een vinaigrette en de oudere bladeren rondom de kern kan je verwerken in gerechten. Je kan ze koken in groentebouillon - niet te lang want dan wordt ze smakeloos -, stoven of als spinazie smoren. Andijvie (krul én plat) is trouwens ook een ideale groente om stamppot mee te maken.

selder groen

selder groen

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
Jawel, nieuw, want sinds week44 plukken we terug uit een kersverse reeks, mét wortel zodat je hem lekker lang fris kan houden bij je thuis :)
Super voor je soep of in mosselen of ...

selder wit

selder wit

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
Jawel, nieuw, want sinds vorige week (wk45) plukken we terug uit een kersverse reeks, mét wortel zodat je hem lekker lang fris kan houden bij je thuis :)
Ze zijn iets donkerder van kleur dan wat je verwacht van witte selder, vermoedelijk door de tragere groei als gevolg van de droogte...

patisson wit

patisson wit

Kijk zeker es naar de recept tip van Inge op onze blog !
We zijn nu in week 46 en dus half november! Het aantal beschikbare patissons, groene- en classic pompoenen is nog goed tot eind november, maar voor de andere soorten (butternut en spaghetti) zal het deze week echter de laatste zijn voor dit oogstseizoen.
Hou je nog steeds aan maximaal twee types per week aub!

prei winter

prei winter

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
Ik zeg nieuw omdat we deze week (wk46) starten met de normaal gedikte winterprei. De beschikbaarheid zal zeker goed zijn tot januari. Jammer genoeg heeft de hete droge zomer toch wel ruim 1/4 van de oogst vertraagd en een ander 1/4 zelfs verschroeid. Daardoor zal ik jammer genoeg onvoldoende aanbod hebben tot maart vrees ik :(
1p = 1 normale tot dikke schacht

aardpeer

aardpeer

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
Net zoals met yacon vorige week staten we deze week (wk46) met de oogst van aardpeer. Een beetje een vergeten groente waar je wel wat poetswerk aan hebt, maar verder heel smaakvol in stoofschotels, soepen, puree, of geraspt in slaatjes...
1 portie = 300gr

koriander

koriander

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
We zijn vorige week (wk45) gestart in een nieuwe reeks en dus terug met kleine, niet bloeiende plantjes.
1portie = 1blokje

winterpostelein

winterpostelein

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
Ondertussen een erg gesmaakte winterklassieker en alleskunner in je mixslaatjes, puree of soep!

BESTEL NU »

Herfstgrill met zoete aardappel en pompoen

Dit receptje van Colruyt werd gesmaakt door iedereen in het gezin van deelneemster Nele.

Ze stuurde het dan ook prompt door naar mij en zo kwam het in onze blog.

Terecht, want het is een typisch herfstgerecht met producten van dit seizoen. En als er geen butternut meer zou zijn,...

LEES MEER »

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2018 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie