Oogsttuin de Plukheyde
Oogsttuin de Plukheyde

Je wekelijkse pakket verse seizoensgroenten, kruiden en kleinfruit.
Met liefde gezaaid, met kennis gekweekt en met zorg geplukt.


Nieuws kort

Kom je langs m'n huis (Brouwerijstraat 56) dan kan je er niet echt naast kijken: de Plukheyde neemt deel aan een dubbel promotie initiatief voor het grote publiek.

Dag van de Landbouw én CSA-boerderijen open veld-dag!

Alles gaat door op onze akker op de 3e zondag van september. Dit is zondag 16 september tussen 10 en 18u. Iedereen welkom!!

Wat kan je die dag verwachten vind je via onze blog op http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=31

Groe(n)tjes boer Koen


“Oogsttuin de Plukheyde is het verhaal van verse, smaakvolle, lokale en seizoensgebonden groenten. Ik zaai, kweek en pluk ze met liefde, kennis en zorg. Onze deelnemers bieden mij en elkaar een grote meerwaarde door hun betrokkenheid en inbreng. Samen toveren wij een braak liggende akker om tot een ecologisch en lekker bord gezond.”

Boer Koen

LEES MEER »


Ecologische teelt van meer dan 150 soorten groenten, kruiden en kleinfruit

Koen aan het werk op zijn land

Waarom zou ik instappen?

BESTEL NU »   CONTACTEER MIJ »

Producten in de kijker

rammenas daikon red meat

rammenas daikon red meat

Helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde en zoals voorspeld mooi op tijd bij het begin van de herfst.
Zaad gekocht in Frankrijk, zou een 'extraordinaire' smaak hebben, ziet er alvast fantastisch uit vind ik, maar ik hoor graag van jullie hoe ie smaakt!

andijvie

andijvie

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
Een mooie frisgroene krop, hij is nog niet op zijn grootst, maar best oké.
Lekker nazomers frisgroen, bv. in een zomerse puree fijngehakt en ongekookt verwerkt samen met een scheutje azijn, sjalot en een zachtgekookt eitje ... al is er ook de klassieker om andijvi goed uitgelekt/gedrukt na blancheren fijngehakt te serveren in witte saus, beetje bitterzoet, mmmmm!!

knolselder

knolselder

(op)Nieuw in het aanbod!
Er zijn al verschillende knolselders die voldoende dik zijn om aan te bieden. Ze kunnen weliswaar nog verder groeien als september voldoende warm blijft, maar je kan er dus occasioneel al es één bestellen!

sla eikenblad hussarde

sla eikenblad hussarde

(op)Nieuw beschikbaar!
Deze groenrode blinkende en breed gelobde eikenbladsla zal deze week uit een kersverse partij geplukt worden!

suikermais

suikermais

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
Een minder gekend, maar toch veelzijdig product dat je kan grillen, wokken, of gewoon van de kolf kan knabbelen. Lekker mals en zoet!
Onze suikermais staat in 3 reeksen: een vroege die er nu dus aankomt en een late die als het goed is kolven oplevert tot november en daartussen nog een serie witte suikermais die helemaal nieuw zal zijn in ons aanbod!
1 portie = 1 (stevige) kolf

pompoen delicata

pompoen delicata

Helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde.
De delicata behoren tot één van de lekkerste soorten in de familie van de pepo pompoenen. Het beste is om hem minimaal 2 maanden te laten liggen en dan pas te gaan eten. Dan komt de smaak het beste tot zijn recht. Sommige zeggen zelfs dat je ze pas vanaf februari moet eten.

pompoen sweet dumpling

pompoen sweet dumpling

Helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
Een kleine lichtgekleurde pompoen met donkere groene strepen en zacht zoetig vlees. Probeer het eens met een rijpe vrucht, haal het vruchtvlees eruit en braad (wok) het even vermengd met zoet-pikante pepers, vul de pompoen ermee en werk het af met wat geitenkaas.

aardappel vitabella

aardappel vitabella

Deze week (wk38) kies ik voor de vita bella om bij in het aanbod te zetten naast de Frieslander. Vitabella is een smaakvolle vastkokende ovale consumptieaardappel die zeer lang bewaard kan worden.

aubergine donkerpaars rond

aubergine donkerpaars rond

Een buiten gegroeide donkerpaarse ronde aubergine. Perfect ronde grill-schijfjes, want door de trage buitengroei mooi vast vruchtvlees!
Ik heb jammer genoeg nog geen foto, maar het zijn die ter hoogte waarvan ik op dag van de landbouw bijna de hele dag m'n uitleg heb gegeven en velen hebben hem dan ook opgemerkt, want er kwamen regelmatig vragen over :)

landkers

landkers

(op)Nieuw beschikbaar in het aanbod van de Plukheyde!
Je kan er dan ook niet alleen in je slaatjes mee ad slag, maar ook lekker in soep (zie a>z receptenbundel op onze blog) !

mizuna

mizuna

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde.
Een typisch pittig aziatisch slasoortje. M'n plangoedkweker had het me voor raapsteel verkocht, vorig jaar iets minder populair, daarom ging ik het ook niet meer zetten, maar het is er nu toch .; Profiteer er van om wat extra pit in je slaatjes te brengen.

rucola classic

rucola classic

We plukken deze week (wk38) uit een kersverse en dus niet te grote reeks planten.
1 portie = 1 blok(je)

Tomaat green zebra

Tomaat green zebra

Erg laat geplant én een trage rijper, maar er hangt wel nog behoorlijk wat productie te wachten op de rest van september :)
Green zebra is een erg speciale tomaat die op vraag van de deelnemers vorig jaar er zeker dit jaar opnieuw bij moest zijn. Het aanbod zal nog groeien, ondertussen probeer je maar als het kan. Na woensdag doe ik een upgrade als het kan!
1 portie = 2 stuks

BESTEL NU »

Wat kan je doen op de Plukheyde zo 16 sept bij onze deelname aan Dag van de Landbouw / CSA-boerderijen open velddag ?

De foto hiernaast is genomen op collega CSA-boerderij Het Groentegenot in Ranst bij hun deelname aan Dag van de Landbouw, september 2016. Ik was bij de ruim 2.500 bezoekers die dag!

Het was mooi weer, dat doet veel natuurlijk en al is het nog geen zondag, het KMI voorspelt voorlopig...

LEES MEER »

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2018 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie