Bijgerecht – 4 personen – 40 min
Ingrediënten
- 4 aubergines , in 2 cm dikke plakken
- olijfolie
- 20 g anjsovisfilets op olie, uitgelekt en fijngehakt
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel oreganoblaadjes
- 5 g peterselie, grof gesneden
- peper en zout
Bereiding
Stap 1
Verhit de oven tot 220 °C
Stap 2
Meng de aubergines in een grote kom met 1/2 theelepel zout. Verdeel de plakken over 2 met bakpapier beklede bakplaten en bestrijk ze met olifijfolie, vet beide kanten in. Zet ze 35 min in de oven tot de plakken aan beide kanten goudbruin en gaar zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen
Stap 3
Roer in een kleine kom de ansjovis, azijn, knoflook en zout/peper. Giet er geleidelijk de overgebleven 2 eetlepels ofijfolie bij en blijf roeren tot het een gebonden saus is
Stap 4
Hak vlak voor het serveren de oregano fijn en doe hem met de aubergine en de peterselie in een grote kom. Giet de ansjovisdressing eroverheen, meng alles rustig.
Smakelijk!
Bron: Simpel van Ottolenghi