Geroosterde rode en gele biet - deplukheyde.be

Geroosterde rode en gele biet

Salade voor 4p – ruim 60 min (afh vd roostertijd)

Ingrediënten

  • 500 g rauwe gele biet
  • 500 g rauwe rode biet
  • 80 g zonnebloempitten
  • 90 ml ahornsiroop
  • 60 ml sherryazijn
  • 60 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g kervelblad + extra ifv garneren
  • 60 g rucola (of mini snijbietblad of babyspinazie)
  • zeezout en zwarte peper

 

Bereiding

1. Verhit de oven tot 200°C, was de bietjes, verpak ze elk afzonderlijk in aluminiumfolie en rooster ze tss 40 en 90 min afhankelijk vh formaat. Controle: gaar = scherp mes glijdt er vlot in
2. Spreid de zonnebloempitten uit in een ovenschaal en rooster gelijk met de bietjes tot ze licht gekleurd zijn, dat is zo’n 8 min.
3. Wikkel de gare bietjes uit de folie en schil ze nog warme met een aardappelschilmesje. Snijd ze doormidden, in vieren of blokjes van 2-3cm. Vermeng ze in een schaal met de andere ingrediënten.
4. Proef: de salade moet een duidelijk zoete smaak hebben die met zout in balans is gebracht. Voeg zo nodig nog wat zout en peper toe, schep de salade op een schaal, bestrooi met kervel en dien op.

Smakelijk!

Bron: Ottolenghi  – Het kookboek 2008-2016.