
Hoofdgerecht – 4 personen
Ingrediënten
- 1 liter water
- 1 ui in halve maantjes
- 1 wortel, in diagonale plakjes
- 1/4 daikon in diagonale plakjes (kan vervangen worden door raapjes)
- 4 roosjes bloemkool, verdeeld in kleinere roosjes
- 3 el donkere miso (gerst of rijst)
- 10 wakamé-vlokjes
- 1 el geraspte gember
Bereiding
- Breng het water aan de kook
- Voeg er de ui aan toe en laat 3 minuten koken
- Voeg er nadien de wortel en daikon aan toe en laat nogmaals 3 minuten koken
- Voeg uiteindelijk de bloemkoolroosjes toe en laat nog 2 minuten koken
- Voeg de wakamé-vlokjes toe
- Zet de soep op een zeer laag vuur (ze mag niet meer koken)
- Los de miso op in wat kookvocht en voeg dit bij de soep
- Laat de soep nog een minuut of 3 ’trekken’
- Werk af met een beetje gembersap en pijpajuin
Je kan er eventueel nog soba noodels aan toevoegen; zo heb je een comfort ramen soep.
Smakelijk!
Bron: Deelneemster Isabelle