Klassieke misosoep - deplukheyde.be

Klassieke misosoep

Hoofdgerecht – 4 personen 

Ingrediënten

  • 1 liter water 
  • 1 ui in halve maantjes  
  • 1 wortel, in diagonale plakjes 
  • 1/4 daikon in diagonale plakjes (kan vervangen worden door raapjes)
  • 4 roosjes bloemkool, verdeeld in kleinere roosjes
  • 3 el donkere miso (gerst of rijst)
  • 10 wakamé-vlokjes
  • 1 el geraspte gember

 

Bereiding

  • Breng het water aan de kook
  • Voeg er de ui aan toe en laat 3 minuten koken
  • Voeg er nadien de wortel en daikon aan toe en laat nogmaals 3 minuten koken
  • Voeg uiteindelijk de bloemkoolroosjes toe en laat nog 2 minuten koken
  • Voeg de wakamé-vlokjes toe 
  • Zet de soep op een zeer laag vuur (ze mag niet meer koken)
  • Los de miso op in wat kookvocht en voeg dit bij de soep
  • Laat de soep nog een minuut of 3 ’trekken’
  • Werk af met een beetje gembersap en pijpajuin 

Je kan er eventueel nog soba noodels aan toevoegen; zo heb je een comfort ramen soep. 

Smakelijk!

Bron: Deelneemster Isabelle