Ingrediënten:
-1 witte (of rode) ajuin
-1 wit van prei
-3 teentjes knoflook
-1 rode peper (zonder pitten)
– 1 stuk gember (dikke duim lang)
-1 rode paprika
-1 middelgrote classic pompoen (of grote butternut)
-1 geschilde groene courgette (de schillen kunnen gebruikt worden voor garnering van een pizza bv. – echter niet in de soep doen want dan kleurt ze wat bruinachtig)
-1 versneden worteltje kurkuma (of indien niet voorhanden – gedroogde kurkuma)
-3 stengels witte selder
-1 grote oranje wortel
Bereiding:
Eerst de ajuin met prei en selder wat aanstoven in een klein scheutje olijfolie, daarna alle groenten bijvoegen en water toevoegen tot de groenten bijna onder water staan.
Aan de kook brengen en 20 minuten laten koken; mixen en klaar.
Eventueel nog peper en zout toevoegen of een groentenbouillon cupje toevoegen (zo blijft alles vegetarisch).
Serveren met wat vers gehakte koriander, peterselie of stukjes tomaat.
Bron: recept doorgestuurd door Frieda.