Cracker/crostini met ricotta en pesto #4 - deplukheyde.be

Cracker/crostini met ricotta en pesto #4

Aperitiefhapje

Ingrediënten

  • rucola

  • bladpeterselie

  • postelein

  • zonnebloempitjes (als alternatief voor de dure pijnboompitten)

  • klein of half teentje look

  • parmezaan in kleine stukjes gesneden

  • neutrale olie (olijfolie smaakt te sterk door)

  • peper & zout

  • ricotta

  • geroosterd brood of cracker of toastje naar keuze

Bereiding

  1. Was de bladgroenten en droog ze in een slazwierder
  2. Snij de bladgroente fijn en doe ze in een hoge mengkom
  3. Voeg hieraan de rest van de ingrediënten voor de pesto toe en mix fijn met een staafmixer
  4. Let op met het gebruik van rauwe look ! Die kan snel te fel doorsmaken, begin eerst met een klein stukje, je kan indien nodig altijd nog toevoegen.
  5. Gebruik voldoende citroensap als tegenhanger voor de parmezaan en de olie.
  6. Bestrijk een crostini met ricotto en werk af met de pesto.

 

Smakelijk!

Bron: Ester.