Bietentartaar met gerookte forel en mierikswortel #3 - deplukheyde.be

Bietentartaar met gerookte forel en mierikswortel #3

Aperitiefhapje

Ingrediënten

  • 1 grote rode biet

  • enkele opgelegde augurken

  • een eetlepel kappertjes

  • paar druppels worcestershire sauce

  • een eetlepel mayonaise

  • een theelepel ketchup

  • witte wijn azijn naar smaak

  • enkele druppeltjes tabasco

  • zure room

  • mierikswortel

  • citroensap

  • peper & zout
  • plukje kervel

Bereiding

  1. Kook de rode biet gaar in de schil en laat afkoelen.
  2. Pel vervolgens de biet en snij de biet in heel fijne dobbelsteentjes
  3. Maak vervolgens de rode biet klaar zoals een gewone tartaar : meng de tartaar van rode biet met fijn gesneden augurkjes, kappertjes, worcestershire sauce/mayonaise/beetje ketchup/witte wijn azijn naar smaak en enkele druppeltjes tabasco. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  4. Ik heb geprobeerd de verhoudingen weer te geven, maar het motto is altijd proeven! Aangezien bietjes vrij zoet zijn van nature, moet je ook voor een zuurtje met de juiste hoeveelheden kappertjes/augurkjes en azijn.
  5. Meng de zure room met een beetje mierikikswortel en citroensap. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  6. Presenteer in de tartaar in een glaasje, leg er een stukje forel op en werk af met de zure room en een kervelplukseltje.

 

Smakelijk!

Bron: Ester.