GELEI VAN RODE BIET OP EEN RODE BIETEN PANNENKOEKJE - deplukheyde.be

GELEI VAN RODE BIET OP EEN RODE BIETEN PANNENKOEKJE

Aperitiefhapje 

Ingrediënten

  • 1/2 rode biet (300 g )
  • 1 rode appel
  • 1 wortel
  • 2 cm gember
  • 1 peer
  • confituursuiker (confituursuiker met verhouding: 1 kg fruit versus 500 g suiker)

Bereiding

Schil de rode biet, de wortel en de gember, en snijd ze in kleine stukjes. Was de appel en de peer en snijd beide vruchten in blokjes. Schillen of het klokkenhuis verwijderen, is niet nodig. Doe alles samen in een kookpot en zet het mengsel net onder water. Breng aan de kook en doe de deksel op de kookpot. Laat het geheel +/- 30 min rustig sudderen (20 minuten met deksel – 10 minuten zonder deksel) en roer regelmatig om. Merkt u dat het “waterpeil” te laag staat, vul dan aan tot alles net terug onder water staat.

Vervolgens giet u dit mengsel door een propere confituurdoek. Om zoveel mogelijk gelei te verkrijgen, laat u het mengsel goed uitlekken.

Na het uitlekken, meet u het sap af en schenkt het vervolgens in een kookpot. Per deciliter sap, voegt u 65 g confituursuiker toe.  Verwarm dit mengsel stilletjes en los de suiker al roerend op. Laat daarna het mengsel 3 minuten doorkoken. Haal vervolgens de kookpot van het vuur.  Schuim de gelei af en doe ze in propere potjes. Draai de potjes om en laat afkoelen.

Misschien nog een nuttige tip: let op met het sap van de rode biet! Vlekken dat dit maakt !

 

De gelei kan geserveerd worden op een rode bieten pannenkoekje.

Die kunnen gemaakt worden via een standaard pannenkoeken recept ( bv recept boerinnenbond ) waar 1 lepeltje rode bietenpoeder aan toegevoegd wordt.  De creatievelingen met een droogapparaat kunnen het rode bietenpoeder zelf maken ( recepten te vinden op het internet )

Smakelijk!

Bron: Madam Confituur