Ook wij CSA boeren nemen actie en hebben vragen & eisen over landbouw toekomst  - deplukheyde.be

Ook wij CSA boeren nemen actie en hebben vragen & eisen over landbouw toekomst 

bron: VILT, klik op de afbeelding hierboven voor het artikel

Begin februari voerden Vlaamse & Europese boeren actie op straat. Terecht, er wordt hard gewerkt en amper verdiend. Politici struikelen over elkaar om in de natuur- en milieuwetgeving te hakken of enkel wat te schaven aan het huidige landbouwbeleid.

Maar de fundamentele eis, namelijk bestaanszekerheid voor de boer.in, blijft hierdoor niet alleen onbeantwoord; hij wordt actief ondermijnd.

Een ander landbouw- en voedselbeleid dringt zich op: één dat het samengaan van boer.in, gezond voedsel, voedselsoevereiniteit én de omgeving echt centraal stelt.

Dat vraagt een fundamentele en brede maatschappelijk dialoog, stellen meer dan dertig organisaties. Hierbij ook BioForum en het Vlaams Netwerk van CSA boeren. Zij verwachten dat hun stem ook gehoord wordt.

Lees verder onder de afbeelding als je meer wil weten over

  • de mening van boer Koen van de Plukheyde
  • en de volledige inhoud van de coalitie actie

boer Koen runt CSA boerderij de Plukheyde in Kampenhout en is lid bij het CSA-Netwerk, BioForum, maar ook Boerenbond.

Hij (h)erkend (zich) alvast (in) de actie van de coalitie van ruim dertig Vlaamse landbouw- en milieuorganisaties.

Klik op deze link en lees hun actie en eisen naar de overheid waarover het VILT artikel hierboven ook berichtte in de pers.

Dit zijn de drie kerneisen van de coalitie:

  1. Een eerlijke prijs voor de boer.in in een keten die duurzame producten waardeert en die via langetermijncontracten de boer.in als volwaardige speler erkent, in een markt die geïmporteerde producten gelijk behandelt.
  2. Een landbouwbeleid met minder administratie, dat niet bouwt op hectaresteun, maar op meerwaarde voor de samenleving; en een landbouwinvesteringsfonds dat integrale oplossingen ondersteunt.
  3. Een makkelijke toegang tot betaalbare landbouwgrond voor landbouwers, via een doordachte grondenbank, binnen een kwaliteitsvol buitengebied met ruimte voor bos en natuur.
 
Wil je hierover praten met boer Koen, stel hem dan gerust je vraag op koen@deplukheyde.be of bel op 0477660131 of klik op de knop “contacteer mij” hieronder.