Pittige bloemkool met salsa van walnoten en kappertjes - deplukheyde.be

Pittige bloemkool met salsa van walnoten en kappertjes

Bijgerecht – 4 personen 

Ingrediënten voor de salsa en bereiding

  • 70 g walnoten
  • +/- 30 ml olijfolie
  • 2 el kappertjes
  • 1 rood pepertje, fijngesnipperd
  • 3 el fijn gesnipperde peterselie
  • 1 el rozijnen
  • 1 el sherryazijn
  • 1 el citroenzeste
  • grof zout

 

Rooster de walnoten in een pan, laat afkoelen en hak fijn.  Doe een lepel olijfolie in de pan en roerbak de kappertjes erin tot ze knapperig zijn.  Roer alle ingrediënten in een kommetje door elkaar en breng op smaak met zeezout.

 

Ingrediënten voor de bloemkool en bereiding

  • bloemkool
  • 1 el boter
  • blaadjes van 2 takjes oregano

 

Verwijder de meeste bladeren van de bloemkool ( de zachte, mooie mogen blijven zitten ).  Snij de bloemkool in plakken en bak de plakken in een pan met boter. Bestrooi met oregano, peper en zout

 

Ingrediënten voor de hummus en bereiding

  • 300 g uitgelekte kikkererwten
  • 1 geperst knoflookteentje
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el olijfolie
  • 1 el tahin
  • 2 el citroensap

 

Doe alle ingrediënten in een blender en mix.  Breng op smaak met peper en zout.  Smeer de hummus uit over de borden, schik de bloemkool erop en lepel er de salsa over

Smakelijk!

Bron: Feeling