Hoofdgerecht – 4 personen
Ingrediënten :
- 600g pladijsfilet
- 250g linzen
- 1 teentje knoflook, gepeld
- 1 bosje groene asperges, geschild en geblancheerd
- peper en zout
- 1 dl gevogeltebouillon
- 2 dl room
- 2 dl visfumet
- sap van 1 limoen
- 1 tl Limburgse mosterd
- 4 plakjes pancetta
Bereiding
- Verwarm de oven op 150 graden. Gril de pladijs aan beide zijden in een klontje boter, leg op een bakplaat en zet 5 minuten in de oven.
- Kook de linzen 10à15 minuten in gezouten water op een laag vuur. Giet af, prik het teentje knoflook op een vork en haal door de warme linzen.
- Snij de punten van de asperges, snij de rest in kleine stukjes en breng op smaak met peper en zout.
- Bak de pancetta in een pan zonder vetstof. Laat wat afkoelen en versnipper.
- Laat de gevolgtebouillon inkoken tot de helft met de room en visfumet. Breng op smaak met limoensap, mosterd, peper en zout.
- Schik de linzen en de gesneden asperges op het bord, leg de pladijsfilet erbij met enkele snippers pancetta erop en werk af met de saus
Smakelijk!
Bron: Nest