Suzannes soep van erwtenscheuten - deplukheyde.be

Suzannes soep van erwtenscheuten

Fris, heerlijk in een klein tasje bij het aperitief of als voorgerecht in soepbord

Recept en nota’s volgens Suzanne voor een “delicatesse”

———————————-

– 1 handsvol erwten scheuten ( +/- 15 gr. ) snijden in stukken van ongeveer 5cm. Doe in je blender.

– voeg  ongeveer 10gr. krulpeterselie bij, snijd in stukjes van 5cm.

– voeg er wat gedroogd zeewier bij, snij in stukjes.

– voeg  1 spl. lijnzaad bij (om soep te dikken)

– voeg 1 spl. groenten kruiden bij

– voeg warm water toe (gebruik koekend water dat je laat afkoelen tot ongeveer 60°C. Tegen dat je het water gebruikt is het afgekoeld op 45°. De meeste Vitaminen en Mineralen gaan dood boven de 45°C.) – goed blenderen (lijnzaad moet goed gemalen zijn).