Wokschotel van Chinese kool en venkel - deplukheyde.be

Wokschotel van Chinese kool en venkel

Hoofdgerecht – 6 personen  

Ingrediënten

  • 500 g eiermie
  • 800 g gemarineerde kipfilet
  • 2 kleine venkelknollen
  • 1 Chinese kool
  • 100 ml so Thai Sweet and Sour wok saus

Bereiding

Stap 1
Kuis de groenten en snij in gelijke delen . Snij de venkel in reepjes, de nerven van de Chinese kool in gelijke stukjes en het bladmoes in reepjes

Stap 2
Snij de kip in reepjes en bak kort aan in een aparte pan

Stap 3

Wok de groenten.  Start met de venkel en voeg na enkel minuten de nerven van de Chinese kool.  Voeg later  het bladmoes toe.  Voeg vervolgens de zoetzure woksaus en tot slot de gemarineerde kippenreepjes

Stap 4
Zet ondertussen een pot met gezouten water aan de kook en laat de mie 4-5 minuten zwellen volgens de richtlijnen op de verpakking.  Giet de mie af, spoel even af .  Serveer samen met de gewokte groenten en vlees

Smakelijk!

Bron: boer Koen