Ovenschotel met aardappel, schorseneer en andijvie - deplukheyde.be

Ovenschotel met aardappel, schorseneer en andijvie

Ovenschotel met aardappel, schorseneer en andijvie

En om deze Sinterklaasdag compleet te maken nog een drieklapper van Jeroen!

Uitzonderlijk is Jeroen even geen deelnemer, maar dé Jeroen van dagelijkse kost, meteen de bron van foto en recept…

Maar het is een drieklapper die ik op de valreep deze week zelf nog ga uitproberen, want onze andijvie heeft jammer genoeg een vorstklopje gekregen en vertoont wat rotte plekjes, dus ga ik snel zijn en die alvast opstoven zoals Jeroen het zegt.

Ik gok dat suikerbrood (zelfde plantenfamilie !) de volgende weken een waardige vervanger van andijvie kan zijn, want die kan je alvast ook stoven, maar die tip komt intuitief van mij en niet van Jeroen hé 😉

Schorseneer is er nog tot diep in de winter, want die komt diep uit de grond van onze Plukheyde akker en mooie patatjes waren er dit jaar ook, dus die combi kon ik niet laten liggen. Zeker als ik het bij het koude/natte weer dat Frank deze dagen serveert toch al warm krijg van het woord ovenschotel 🙂

Wie het probeert met andijvie of suikerbrood mag me zijn/haar ervaring zeker delen.

Dank u Sinterklaasje eeuuh Jeroentje, boer Koen