Penne met spitskool, balletjes en pesto - deplukheyde.be

Penne met spitskool, balletjes en pesto

Hoofdgerecht – 4 personen – 20 min 

Ingrediënten

  • 500 g bereid gehakt
  • paneermeel
  • ei
  • 400 g penne rigate
  • 250 g champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 40 g geraspte parmezaan
  • 1 spitskool
  • Pesto alla Siciliana
  • peper en zout

Bereiding

Stap 1
Meng gehakt met paneermeel en ei.  Rol er  balletjes van. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de balletjes rondom goudbruin.  Dek af en laat vervolgens nog 10 min afgedekt verder garen

Stap 2
Kook intussen penne rigate gaar in lichtgezouten water 

Stap 3
Smelt in een kookpot 1 eetl boter en stoof 1 fijngehakte ui en 1 fijngesnipperd teentje look glazig.  Voeg champignons in 4 gesneden toe en bak 5 min goudbruin.  Kruid met peper en zout en haal uit de kookpot.

Stap 4
Verhit in dezelfde kookpot opnieuw 1 eetlepel boter en stoof de in reepjes gesneden spitskool gedurende 10 min.  Roer regelmatig om en kruid met peper en zout.

Stap 5
Meng alles onder elkaar samen met enkele lepels pesto alla Siciliana. Werk af met parmezaan.

Smakelijk!

Bron: Lekker koken – Colruyt