Pesto van venkelloof - deplukheyde.be

Pesto van venkelloof

  • Bijgerecht – 20 toasts – 15 min 

 

 

Ingrediënten

  • 1 bos venkelloof klein gesneden
  • 4 el olijfolie extra vergine, meer of minder kan ook
  • 1 teentje knoflook
  • 1 handje pijnboompitten of cashewnoten
  • zwarte peper naar wens

 

Bereiding

1. Knip of snij het loof klein. Schil het knoflookteentje. Rooster de pijnboompitjes
2. Meng loof, knoflook en pijnboompitjes of cashewnoten in een keukenmachine of met een staafmixer tot het klein is. Schenk olijfolie erbij tot de massa lekker smeuïg is.
3. Voeg eventueel zwarte peper toe
4. Stop de pesto in een goed afsluitbare (jam)pot en bewaar de pesto in de koelkast.
5. Heerlijk op een stokbroodje of op de boterham bij de lunch.

Smakelijk!

Bron: Herenkeuken.nl – juli 2017